Monday, July 12, 2010

BiLa PeJaBaT MenJaDi sePerTi Pasar BoronG. TerKeJar saNa, BerLari SiNi. akU DuDuk TersEnGeH! MerEka kETawa!

cOrat cOret Oleh : myQza pada 11:30 AM
Nazir datang ke sekolah. Mengejut. Mahu periksa segala dokumen termasuk kewangan. Cikgu-cikgi sudah jadi tidak tentu arah. Komputer yang ada dua sudah jadi macam tidak cukup. Berlumba-lumba mahu guna. Mahu siap itu, mahu siap ini.

Aku jadi tukang perhati. Syukur dokumen kewangan semua okey. Buku tunai Jun sudah di tutup. Cuma beberapa tandatangan Bos belum di ambil. Kutipan harian be;um kemaskini.

Guru KOKU kata sudah macam pasar borong. Semua sudah tidak boleh berjalan secara perlahan. Semua mahu berlari-lari anak.

Semua cari tanda nama masing-masing. Ada yang tidak ada. Bos ada 3. Bagi seorang satu. Ha ha ha. Ada 3 orang Bos sekarang, guna nama sama.

Ada cikgu yang berkata 'Boleh kena darah tinggi macam ini.' Ekekekeke. Sambil buat kerja, kami semua gelak. Nasib baik Nazir di Bilik Pemulihan.

Aku cuma cakap 'Bagu juga mengejut ini. Semua kerja dari awal tahun sudah siap. Sudah kemaskini. Jika tidak bertangguhkan?'

Semua mengiakan.

Aduhai! Kasihan kami!! Terkejut mejut di buatnya.

Nota kakitanganku : Moralnya, buat kerja jangan bertangguh. Kemaskini selalu. :))






21 kUs-kUs:

Dee on July 12, 2010 at 10:14 AM said...

betul tu..jgn bertangguh..tp sy kdg2 bertangguh gak..hehehe..

DALILA on July 12, 2010 at 10:19 AM said...

buat kerja last minute tu mmg wajip siap :)

dotblogspotdotkom on July 12, 2010 at 10:29 AM said...

kasi ikan merah 1.... BESAR PUNYA!!!!....

deena awanis on July 12, 2010 at 10:31 AM said...

x pernah ada kesempatan nak tangguh..asyek dapat keje yang rushing jer memanjang..=(

mamai on July 12, 2010 at 10:34 AM said...

tedi, nasir dari mana tu....hahaha jgn terkejut jika nasir yang datang nanti senior dari Lapis

mEiZ SHA on July 12, 2010 at 10:44 AM said...

biasa laa tu dear...:)

ejaMaria on July 12, 2010 at 10:54 AM said...

tak sengaja... tertangguh... hehehe

makdara TERDIVA on July 12, 2010 at 10:58 AM said...

dulu2 mmg cikgu2 ckup kelam-kabut bila nazir dtg melawat..sampai kitorang kena wat persiapan nak tunjukkan yg terbaik depan nazir ni..

paling kelakar bila nak ucap selamat pagi..

selamat pagi cikgu atau selamat pagi encik nazir..haha!!

fikaryna on July 12, 2010 at 11:07 AM said...

peel macam nih kat mana2 jabatan ada..mmg sakit kencing manis pun bole muncul sekejap! hehe..

Aini on July 12, 2010 at 11:21 AM said...

seronok jugak tengok org kelam kabut buat kerja. Tengok sambil berpeluk tubuh..huhu

~aSHa~ on July 12, 2010 at 11:32 AM said...

moral nye jgn bertangguh..ehehehe...

asha tak buat carry forward keje...

tapi kalo terpaksa sbb byk sgt...baru ke hari keesokkannya..itu yg sy amalkan...

Salmia on July 12, 2010 at 11:34 AM said...

owh mcm ni keadaanya bila nazir dtg skolah ek... dulu masa darjah 5 ada nazir datang melawat kt kelas

Misz Pinkie Winkie on July 12, 2010 at 11:39 AM said...

hehheh.
samalah kalo audit datang diopis.
muker biru..kalo ditoreh dengan pisau pon takde darah.
hahhhah

Softtouch [Hanim] on July 12, 2010 at 11:40 AM said...

mmg xelok tangguh2 tu tedi tp yg xelok tulah sy suka buat..he he he

aNiSa hANg tUaH on July 12, 2010 at 11:42 AM said...

heeee
selalu je nis wat keje tangguh2 nii
hmm
kak tedi.all the best yee

aNiSa hANg tUaH on July 12, 2010 at 11:43 AM said...

heeee
selalu je nis wat keje tangguh2 nii
hmm
kak tedi.all the best yee

ctpayong on July 12, 2010 at 11:44 AM said...

apabila buat kerja gaya "pahat dengan tukul"...kalau dah name tag pun baru nak tercari-cari...ermmm.

~LP Lum~ on July 12, 2010 at 12:22 PM said...

salam tedi~

ahaks~ aku gemar wat keje last minute.. study pun last minute, keje pun last minute.. smpai BIG BOSS aku udah mengeluarkan sore garaunya, maka akan terkocoh2 membuat keje... :p

aku suka keje under presure... :p
(giler kah aku??)

relevan on July 12, 2010 at 1:08 PM said...

Ye..tidak boleh buat kerja bertangguh tangguh..

..nOj.. on July 12, 2010 at 1:13 PM said...

moral ni.len kali jgn tangguh2 buat keje

ciK LyndaWawa igUana on July 12, 2010 at 6:55 PM said...

betultu.jgn buat keja bertangguh,,,=)

 

KaDangKala D|am |tu AdaLah Leb|h Ba|k... Copyright © 2011 Design by Ipietoon Blogger Template | web hosting