Wednesday, July 14, 2010

TiDak JenGuk emAk ayAh Dan aNak-anAK seLamA TuJuh TaHun : ayAh, mEnGaPa LuPa TanGGunGKawaB?

cOrat cOret Oleh : myQza pada 11:15 AM
Tersentuh betul hati bila membaca laporan akhbar berkenaan dengan tuntutan nafkah seorang datuk untuk cucu-cucunya. Ayah kepada cucu beliau tidak pernah pulang menjenguk mereka sejak 7 tahun yang lalu.

Anak yang bergaji RM 17,000 sebulan, satu sen pun tidak menghulurkan bantuan kepada emak dan ayah apatahlah lagi nafkah untuk anak-anak sendiri. Memang patut pun perkara ini di bawa ke mahkamah. Hak anak-anak tetap hak. Kau sudah tinggalkan anak-anak lepas tangan pula!

Sudah ada yang baru, yang lama kau abaikan.

Aduhai Encik Nasrun!!

Sumber berita di sini.

Nota kakitanganku : Bapa kucing pun bagi nafkah anak-anak! He he he





18 kUs-kUs:

atty's on July 14, 2010 at 10:06 AM said...

nie le bapak..tak bertanggungjawab..tau buat anak lepas tu kasi lak kat mak/ayah yg dah tua bela..huhhuuh..siannya ..

Salmia on July 14, 2010 at 10:18 AM said...

hm.. manusia oh manusia..
cmni pun ada.. lupa mak bapak dn anak2..

sarah shafie on July 14, 2010 at 10:19 AM said...

dh kaya pun tingglkn ank bini.. mmg tk brtggungjwab lah..

Hazzy Ishak on July 14, 2010 at 10:20 AM said...

kesian anak2 dia

Dee on July 14, 2010 at 10:27 AM said...

hmm..makin byk bapa yg x bertanggungjawab..

m.q on July 14, 2010 at 10:58 AM said...

agaknya dia dah lupa yg dia masih ada makbapak dan 2org anak kandung
*manusia mudah lupa*
:p kurang asam punya bapak!!!

ctpayong said...

sendiri mau ingat. takkan muda sepanjang zaman. what u give u get back..ishhh tercampor ckp omputih plak.

redNing on July 14, 2010 at 11:01 AM said...

tak patuttt..

dotblogspotdotkom on July 14, 2010 at 11:16 AM said...

kadang² apa yg kita dapat hari nih adalah hasil perbuatan masa lampau... ALLAH itu maha adil....

Adlina Husaini on July 14, 2010 at 11:17 AM said...

hehe tergelak ina ngan huby pasal lepas dengar kes saman berita semalam..memula serius dok bercerita pasal kes 2014 air takdak..

bulat mana ina bila pemberita bagitau bapak tu ketua unit cari gali,wahhhhh mesti kaya tapi hampeh

Aini on July 14, 2010 at 11:30 AM said...

Manusia mmg mudah lupa..

Tedi, BUlat ku sudah pulang ke pangkuan =)

h a n i e on July 14, 2010 at 11:40 AM said...

bapak zaman skrg. pesen tak bertanggungjwb gini lah yg kasi buruk reputasi bapak2 sekalian..

haihh..

dunia buleh lepas..akhirat jgn harap..

deena awanis on July 14, 2010 at 11:46 AM said...

macam tu punyer orang pun ada ke??

ejdeejasmi on July 14, 2010 at 12:04 PM said...

wah banyak nye agji dia..tapi lupa diri..confirm gaji dia walau bnyak tapi tak cukup sebab tak berkat..

Asma on July 14, 2010 at 12:05 PM said...

nafkah anak wajib bagi bapa..even dia da cerai ngn 1st wife dia..anak2 tu still keturunan darah daging dia..x blk jenguk 1 hal, x bg nafkah lg..bila dah jd gini..nek mahkamah baru tau langit tinggi rendah...:(

~aSHa~ on July 14, 2010 at 12:26 PM said...

nak kiamat dah kot..manusia lupa pada perasaan rindu pada darah daging sendiri..

fikaryna on July 14, 2010 at 1:32 PM said...

agaknya dia beli anak lain guna duit gaji dia yg banyak tuh..buduh! ops!

Miss ... on July 14, 2010 at 2:17 PM said...

17 ribu? kedekut nk hulur kt mak ayah dan anak2 sendiri?? giler huh

 

KaDangKala D|am |tu AdaLah Leb|h Ba|k... Copyright © 2011 Design by Ipietoon Blogger Template | web hosting