Wednesday, July 21, 2010

zIzIe ezzETe MenGanDunG? : aDa ke yanG TiDak sukA BiLa cakaP pasaL MenGanDunG Dan KahwIn DaLam BLoG?

cOrat cOret Oleh : myQza pada 12:05 PM
Photobucket

Mari kita memulakan perenggan dengan soalan 'Eh! Betul ke Zizie Ezzete mengandung?' Berbau kepochi di situ. Ha ha ha. Gosipnya di baca di sini. :)) Jangan saman saya kalau salah, saman Abang BN yang tulis dahulu. Ekekekeke.

Semalam ada baca satu 'entry' dari seorang blogger (Nama di rahsiakan. Sila mengaku sendiri) ha ha ha . Okey! Sambung. 'Entry' pasal mengandung ini. Tidak berapa faham sebenarnya apa yang ingin di sampaikan dalam 'entry' itu, lantas dengan bijak pandainya aku simpulkan, ada yang tidak suka bila tuan blog menulis atau menghebahkan yang dia mengandung serta 'entry' berkenaan dengan info tersebut.

Ada yang iri hati atau meluat? Kenapa ya?

Di akui, lain orang lain, perasaannya. Mungkin orang ini, okey sebab dia sudah ada sederet anak, mungkin orang ini tidak okey sebab dia belum pernah mengandung walau sudah lama kahwin, mungkin orang ini tidak kisah sebab dia masih bujang.

Perasaan orang tidak dapat di jangka.

Bagi aku, aku ambil langkah tengah, tidak suka bila tengok tajuk, jangan klik dan jangan baca. Jangan pula jadi 'anon' mengomen, menyakiti hati orang! Masing-masing punya cara untuk menzahirkan rasa gembira kerana bakal menerima orang baru. Hormati bila masuk ke ruangan mereka.

Nota kakitanganku : Adik-adik, yang belum nikah jangan tepek gambar berpeluk, bercium dengan 'boipren/gelpren' dalam blog ya? Kalau dekat belakang-belakang lantaklah sampai tertonggeng pun.





29 kUs-kUs:

fikaryna on July 21, 2010 at 10:14 AM said...

ted..ko nih paham buat x paham..hehe..

walau pun kita kawan2 dlm blog..aku takut la ada yg macam meluat bc en3 kita kan..camane nak tahan? huhu..

bagus la ko positip! huhu..

Dee on July 21, 2010 at 10:14 AM said...

tahniahlah kalo dia mengandung..rezeki kan..

ha..aku pun nk pesan..dh amik gambar bermesra2an tu tolonglah jgn tepek kt blog n fesbuk..simpan tgk syok sendiri sudah..

Watierman, rmanbkr on July 21, 2010 at 10:17 AM said...

Salam Dik....TQ for info...kalau tak Akak ni jenis yang berkawan dengan periuk belanga...hal artis ni kurang Akak kisahkan sangat...dah kawin...setiap pasangan pasti inginkan zuriat....kebiasaannyalah...Syukurlah..rezeki dari ALLAH!

relevan on July 21, 2010 at 10:20 AM said...

Sudah kawen kalu..ada rezeki boleh gandung n dapat baby..

.::WaNiE::. on July 21, 2010 at 10:23 AM said...

whatever

tak harus kot nak dengki dgn entry orang

tak amalkan :P

cik syazni on July 21, 2010 at 10:25 AM said...

orang yang mengkritik ni mmg ramai..
masuk blog org bising2..hampeh..

hehe

miMiE aZiMaSK ^V^ on July 21, 2010 at 10:26 AM said...

xsuka jgn baca.. kan ke senang.. hak masing msing nak war warkan apa.. heheheheheh

// klik sinie jom ke blog mimie azimask :D ... //

POSH76 on July 21, 2010 at 10:41 AM said...

cayalah kalu dia pregnan bagusla rezekikan...mesti anak dia segebu dia hehe

suker taw ur statement...la ni lum kawennyer posing lagi hebat dari yg kawen...cover2la sikit...walaupun dah kawen gambo intim tu keep as a personalla...hehe

Idalara on July 21, 2010 at 10:44 AM said...

tambah seksi nampak si zizie ni...alhamdulillah tak lama lagi dpt baby...

Mama Nazhan on July 21, 2010 at 10:44 AM said...

blog saya pun dah macam coretan kenangan utk diri sendri jer... sbb dah tau sendri pun tak sempat nak menjengah blog kwn2... kesimpulannya... kalau tak suke memang takyah la baca...kan? :)

Softtouch [Hanim] on July 21, 2010 at 10:49 AM said...

tak suka jgnlah baca..kalu bc jugak..duk diam2 lah..xyah nk guna anon ke ape..sebab masing2 ade cara sendiri mcm mana nk tulis blog dia..ssh sebenarnya nk pleased kan org..

kucingorengemok on July 21, 2010 at 10:52 AM said...

kita lagi suka kalau "anon" nak komen, letak nama kat bawah (walaupun nama tipu, bukan aku tau!)... kalau tak, rasa macam bercakap dengan dinding... atau batu, atau kasut, atau pembaris...

macam jauh je dari topik mengandung ni, hehe

cheqna on July 21, 2010 at 10:55 AM said...

tedi

cheqna sokong dan sangat2 setuju statemen last dari tedi..=)

Mario on July 21, 2010 at 11:09 AM said...

tedi...belakang2 pun tak bole arrr...huhu

kella on July 21, 2010 at 11:13 AM said...

aku walau tidak mengandung lagi, tidak pula aku terasa sakit hati atau tak senang, tapi aku rasa sangat gembira pulak mdgr pkhabaran itu :D! kerana aku belum merasa rasa itu, makanya aku merasa dari pihak orang lain.. aku tahu mrk gembira, maka aku tumpang ya! ;p
bahagia je..
orang baru nak datang tu rezeki tu.. nikmat tak terhingga..

moga tiba masa aku pula, semua juga gembira.. :)

ejaMaria on July 21, 2010 at 11:13 AM said...

akak klu baca entry yg kurang sependapat... akak tak tinggal komen je... malas nak cakap banyak...

pakcikLie on July 21, 2010 at 11:24 AM said...

kalu betul.. Datuk Yb memang hebat !!..kena la dato' lain belajar dgn beliau.

[s][u][e][h][a][n][n] on July 21, 2010 at 11:36 AM said...

baca n3 yang suka jer..x suka x baca la hihihi

Uruchimaru @ kf on July 21, 2010 at 11:38 AM said...

klu x suke blah ajelah!

deena awanis on July 21, 2010 at 11:55 AM said...

x paham ngan orang2 yang dok x suka ngan ape yang orang tulis..pada aku, selagi mende2 yang ditulis tu x menyentuh sensitiviti agama etc dan x bukak aib orang, suka hati laah nak tulis ape pun..kalo x suka, jangan baca.ini tak, pi jadi stalker, pastu saket2 hati ngn ape yg orang tulis..haishh..

Alimaz-Kembara Terasing on July 21, 2010 at 11:55 AM said...

entah la..... bab2 dengki mendengki ni tak masuk hal.. wat pa nak dengki dgn org....kalau bab N# tak suka...baca dan blah je....

QieFLy si Dolce on July 21, 2010 at 11:55 AM said...

suka nota kakitanganku dari kak tedi :p

Entry terkini : Mama Papa - Ning Baizura

atty's on July 21, 2010 at 12:04 PM said...

Tahniah lah kalo zizie pregnant..

bagi kty bab suka tak suka nie.
kalo tak suka jgn baca..itu je..

chekgu Moe on July 21, 2010 at 12:30 PM said...

dah mengandung? bestnye..hehe..

eh, salam kenal ye tuan rumah..=)

Zareda Norman on July 21, 2010 at 12:32 PM said...

entry blogger mengadnung ni ok jer.. hak memasing kan.. Kak zar pun tumpang gembira dengar khabar baik kengkawan tapi kalau macam over jer rasa cuak jugak, bukan anak sulung pun kan nak over over.. hehhe..

apapun sendiri punya blog sendiri sukerler kan.. tak deler sampai nak hentam dengan nama anon.. not good not good.. doakan yang baik baik aje..

Ƹ̵̡Ӝ̵̨̄Ʒ tinieƸ̵̡Ӝ̵̨̄Ʒ ♥●•٠·˙ on July 21, 2010 at 12:33 PM said...

ekekekekeke
berpeluk dgn bopren???

redNing on July 21, 2010 at 12:51 PM said...

mengandung pas kawen takpelah

a.z.r.i.n.a.03.07 on July 21, 2010 at 12:53 PM said...

Pada yang komen tu:


"ini blog aku yang punya dan bukan engkau yang punya "


jadi..

ikut sukalah dia nak tulis apa ...


betul tak ?

♥S@R@♥ on July 21, 2010 at 1:11 PM said...

betul la tedi apa yg ko tulis ni..

perasaan org memng xsama..sebab apa yg kita lalui xsama dgn org lain..

 

KaDangKala D|am |tu AdaLah Leb|h Ba|k... Copyright © 2011 Design by Ipietoon Blogger Template | web hosting