Saturday, July 24, 2010

Ke manaKaH azriNaz mazHar HakiM MazhaR seLePas PenceraIaN?

Photobucket

Semalam baca Utusan, soalan itu yang jadi tajuknya. Hari ini baca Utusan semula, jawapan itu telah di jawab oleh sumber yang tidak di nyatakan namanya.

Azrinaz masih di Negara Brunei. Masih di dalam salah sebuah istana di sana sehingga tempoh edah tamat. Selepas itu beliau di khabarkan akan menetap di luar negara dan berkemungkinan kembali ke Malaysia.

Apakah nasib kedua-dua anaknya?
Azrinaz terpaksa membayar `harga` yang tinggi selepas mengambil keputusan berkahwin dengan Sultan Brunei juga selepas penceraian berlaku. Anak-anak akan terpisah daripadanya.

Kedua-dua cahayamatanya akan di jaga sepenuhnya oleh pihak istana Brunei. Pengiran Muda Abdul Wakeel, 4 tahun dan Pengiran Anak Puteri Ameerah Wardatul Bolkiah, 2 tahun adalah pewaris Sultan Brunei akan terus menetap di istana.

Azrinaz akan berpisah dengan anak-anak.

Walau apa pun yang berlaku antara mereka, hati Azrinaz pasti akan hancur berkecai bila mengenangkan anak-anak yang tidak lagi bersama.

Besarnya jumlah yang perlu di bayar bila bersama dan berpisah dengan orang-orang yang besar-besar!!

Sumer berita dari sini.

Nota kakitanganku : Semacam tiada hak.





22 comments:

ciK LyndaWawa igUana said...

kesiannya dia...
ko jadikan dia akak angkatlaa...
org kaya tu.......

Salmia said...

sebab apa eh depa bercerai? lupa la.. sian gak ngn dia ni

aNiSa hANg tUaH said...

cantik dia ni

~LP Lum~ said...

salam tedi~

sory lama xjengah ke umah ko.. aku byk sgt keje skang nie.. :/

hehehe.. adakah itu harga yg perlu di byr andai kita kawen ngan org ternama??? smpaikan xblh nak kuar dr negara nya dan ke2-2 org anak pihak istana yg jga?? apa nasib anak2 itu bila ibu dah ilang hak penjagaan?? kalo ibu jua org sna, at least boleh gak ketemu.. nie ibu msia, anak2 kat brunei.. walau byk duit sekali pun, kebahagiaan nya tak sma...

Yunus Badawi said...

Kesian dia. Nasiblah saya tak kaya mcm sultan brunei ngeee

nj said...

sitedi...
sedih kan. anak2 adalah segalanya bagi para ibu...bagaimana azrinaz bakal menghadapi situasi itu nanti??

Kie-yu said...

apo nak buek
nk lawan tak terdaya
terimalah saje dgn redhooo
kesian beliau :(

diraja22 said...

xpe lah janji selamat..

cikgu isza said...

mungkin itu yang terbaik..

hans said...

yups
terpaksa lah terima
tapi apa2pun dia tahu anak dia hidup selesa
insyaallah anak2 dia akan cari dia balik bila dah besar nanti

Perjalanan Semalam Ialah Hari Makan Sedunia

!!!~ZuE SmiLeYx5~!!! said...

uiks dorg dah divorce ke???bru tau nie..ish3.klu dok ostel mmg cmni apa pown x tau...

Rozita said...

kesian. malang benar dia kerana allah jodohkan dia dgn sultan brunei itu. setiap yg berlaku ada kebaikkan nya.

zeqzeq said...

antara jodoh dan nikmat dunia..

relevan said...

Begitu lah akhirnya..

lupie said...

Ending of a fairy tale ... :(
To be honest, I am lost with the no. of wives Sultan Brunei & Bro had ...

Hope she gets to see her children and bond with them.

Sad ...

zino said...

biar le dia cari ketenangan ..

Uruchimaru @ kf said...

xper boleh kahwin lagi!

ejaMaria said...

sian die kan...
nak buat mcm mana... klu kat Malaysia ni anak bawah umur mmg ibu jaga lagi... tapi klu dah libatkan sultan dah tu brunei lagi...
ape nak di kata....
tumpang simpati je la...

MiYOKO TACHIBANA said...

sian dia...tp, nape suh dia wat hal sampai bercerai tuuu...

dia patut pk postif n negatif sebelum membuar sesuatu...

Anonymous said...

padan muka...ah ah..konon anak2 dia tu nak jadi pewaris Sultan Brunei....hampeh lee...

Anonymous said...

kita xtau apa jdf..jgn duk kata dia buat hal..mgkin nasibnya sama sperti isteri dahulu..raja yg nk kawen lain isteri diceraikan..tp knp nk dpisahkan anak n ibunya..knp nk rosakan silaturahim anak kecil tu..air tgn ibu xsama nga pengasuh tau,,

Anonymous said...

Dulu ex-wife Raja Bahrin, Australian Jacqueline Gillespie ada menulis sebuah buku, Once I Was a Princess, selepas hilang hak penjagaan 2 orang anak kepada kerabat diraja Terengganu tu.
Mungkin Azrinaz boleh buat buku kot bertajuk, Once I was a Queen.. Menceritakan kisah hidupnya ketika bersama dgn Sultan Brunei.