Tuesday, July 20, 2010

BuFFereD EarniNgs yanG ke 20. : saTu suDah maTi taPi BeLum keBumi. saTu HiDuP masiH BernyaWa

cOrat cOret Oleh : myQza pada 3:45 PM
Photobucket

Dialog.
Perbualan antara aku dengan seseorang, bertanyakan tentang BEnya yang ke 20.

`Wah! Buffered earnings yang ke 20?`

`A`a 20!`

`Wah! Banyaknya BE kamu. Banyaklah yang masuk ye kalau sekali 20 dapat BE?`

`Eh! Bukan! 20 BE untuk tahun ini. Bukan semasa. Semasa saya ada 3 je yang aktif`

`oh! Okey!`

He he he . Dialog comel yang agak lucu. 20 BE untuk tahun 2010. Ingatkan Bulan ni 20. Ha ha ha.

BE tiada. 1 sudah mati tapi Belum keBumi. 1 hidup dan rancak Berjalan. Fikir-fikir mahu `cash out` Bulan ini untuk Buat duit raya. :)) Ekekekeke.

Nota kakitanganku : Mengantuk!





35 kUs-kUs:

molmolla on July 20, 2010 at 2:06 PM said...

bilaaa nak dapat macam tedi nih :) hehehe

Aini on July 20, 2010 at 2:25 PM said...

yeah.. kira2 sempat diguna untuk shopping raya ni tedi =)

Misz Pinkie Winkie on July 20, 2010 at 2:26 PM said...

bestnya tediii..
kalo lin jiran sebelah umah...tentu dapat wit raya taun nie dari cik tedi.
hhehe

Salmia on July 20, 2010 at 2:32 PM said...

a'ah.. baik cashout hujung bulan ni.. awal bulan 9 baru dapat..

Miss Izah Mohamed on July 20, 2010 at 2:33 PM said...

bulan ni dpt 1 je BE.. hohohoh

.::WaNiE::. on July 20, 2010 at 2:36 PM said...

wani pun nak cashout hujung bulan ni :p

sarah shafie on July 20, 2010 at 2:43 PM said...

tk dpt pun bln ni..dh cashout bln lpas..hehe

POSH76 on July 20, 2010 at 2:43 PM said...

makcik kayo!!!! hehe

Softtouch [Hanim] on July 20, 2010 at 2:54 PM said...

bestnya tedi..sy xpernah dpt BE...tahniah tedi..cash out lah..dptlah buat duit raye nnti..

maCy on July 20, 2010 at 3:01 PM said...

nuff skg mslh ke.. xpat check :(

Ms.Lilies on July 20, 2010 at 3:03 PM said...

tedi yg comey...
muehehehe....

duit raya utk aku jgn lupa kirim yek :p

relevan on July 20, 2010 at 3:05 PM said...

Boleh beli kuih baulu dekat raya nanti..

~** PROFFY **~ on July 20, 2010 at 3:05 PM said...

Pengalaman aku tentang BE..

aku ni tak reti apa2 pasal nuff nang.. yang aku tau... aku tgk jumlah RM setiap minggu... kekekeke..

orang klik, aku klik...

BE ni penting ke? aku pun tak tau.... aku tak tau kepentingan BE dan aku tak endahkannya...

bila korang semua duk sebut2 pasal BE ni baru aku tau... kekekeke rupanya aku dah pernah dpt BE sejak dulu lagi.. cuma aku tak amik port... ;))

kekekeke

deena awanis on July 20, 2010 at 3:07 PM said...

BE tu ape kejadah sebenarnya??hihihi..maaf,saya budak baru belajar..=D

Mario on July 20, 2010 at 3:13 PM said...

wah...handal ko...

m.q on July 20, 2010 at 3:14 PM said...

bestnya tedi bleh claim duit raya

ciK LyndaWawa igUana on July 20, 2010 at 3:22 PM said...

nak jugak.....

kella on July 20, 2010 at 3:23 PM said...

tedi, ni camana leh dapat ni.. aku tak reti la.. sorrila byk lak tanya kat kamu.. hehehehe... tak tahu bertanya..dari aku tergaru2 ..hhehehe..

tq

redNing on July 20, 2010 at 3:30 PM said...

buat raya laaa...beli baju baru byk2 bleh melaram abis huhu

fikaryna on July 20, 2010 at 3:33 PM said...

best gak sopin baju raye..huhu..

cik panadol on July 20, 2010 at 3:37 PM said...

jelesnye...anyway, tahniah!

~LP Lum~ on July 20, 2010 at 3:52 PM said...

salam tedi~

hehehe... apa laie?? cash out aje... :)

PAP on July 20, 2010 at 3:58 PM said...

pakcik kayo..pakcik kayo....

PAP on July 20, 2010 at 3:58 PM said...

pakcik kayo..pakcik kayo....

Amieynna Amin on July 20, 2010 at 4:13 PM said...

kayo laa cik tedi ni..
sy pun BE xbape naka aktif..
ade tapi gerak sikit2..
sbb..
sy malas kot..
hehe

saya_arief on July 20, 2010 at 4:22 PM said...

otai kan..
mesti la banyak BE..
huhu..

!!!~ZuE SmiLeYx5~!!! on July 20, 2010 at 4:35 PM said...

sya pya BE ckit jak..hahaha..pemalas la ktkan..hehe

JMR on July 20, 2010 at 4:39 PM said...

ko tau k.tedi, aku langsung takde BE skang ni, gara-gara tukr domain..hahhahahaha

Nur Hawa Mohd Zin on July 20, 2010 at 4:56 PM said...

awe dah tak pkr nuffnang dah kak...huhuhu

atty's on July 20, 2010 at 5:08 PM said...

kty pun ujung bulan ni nak cash out..dpt gak buat duit raya..

Kamsiah on July 20, 2010 at 6:48 PM said...

apa2 yg free,mmg best..:)

starzieti on July 20, 2010 at 8:39 PM said...

nak BE !! masih ta dpt BE bwat mase ni sbb maseh baru..arap2, bole dpt kugax..:)

Qaseh on July 20, 2010 at 11:16 PM said...

mmg masyuk la kalo dpt Be 20 sekaligus... hee he

Qaseh on July 20, 2010 at 11:16 PM said...

mmg masyuk la kalo dpt Be 20 sekaligus... hee he

Ƹ̵̡Ӝ̵̨̄Ʒ tinieƸ̵̡Ӝ̵̨̄Ʒ ♥●•٠·˙ on July 21, 2010 at 12:36 PM said...

be ku pun sudah mati tapi belum kebumi :(

 

KaDangKala D|am |tu AdaLah Leb|h Ba|k... Copyright © 2011 Design by Ipietoon Blogger Template | web hosting