Wednesday, July 28, 2010

MenyamaR unTuk MenJaDi PeLaJaR Vs ReLa Di BuanG SekOLah KeraNa MemukuL RaKaN DaLam KeLas : akU PiLiH MenyAmaR!

cOrat cOret Oleh : myQza pada 11:30 AM
Dua berita yang begitu kontra isinya.

Dalam kes pertama 7 orang bekas pelajar lelaki di sebuah sekolah bertindak menyamar sebagai pelajar dengan salah seorang daripadanya berpakaian perempuan dengan alasan mereka rindukan suasana persekolahan.

Lucu sekali, mereka turut sama berhimpun di tapak perhimpunan dan masuk ke kelas lama mereka. Kehadiran mereka yangs edang leka mengikuti pempelajaran di sedari guru yang kemudiannya membuat laporan polis.

Mereka duduk dalam kelas tanpa dalam keadaan sopan tanpa sedikitpun mengganggu pembelajaran. Anehnya, macam mana ada 7 buah set kerusi dan meja kosong ya? He he he...

Sumber berita di sini.

Kes kedua,

2 orang pelajar yang sedang mengikuti pelajaran di dalam kelas di belasah di hadapan guru sehingga cedera. Lebih biadap, kumpulan pelajar terbabimemaki hamun guru yang sedang mengajar itu dan mencabar tidak takut jika di buang sekolah sekalipun.

Sumber berita di sini.

Aduhai!!

Nota kakitanganku : Macam-macam!






14 kUs-kUs:

makdara TERDIVA on July 28, 2010 at 10:08 AM said...

best gak menyamar sekali-sekala..thehehe..

umi_e on July 28, 2010 at 10:12 AM said...

Salam...

kes 1: kalaupun rindu kat sekolah lama, kenapa mesti menyamar?
* mungkin mereka tidak dibenarkan masuk ke sekolah sehinggakan mereka sanggup menyamar untuk melepaskan rindu :D

kes 2: Budak-budak tu memang tak mahu pergi sekolah sebab itu dia sanggup dibuang sekolah :p

Watierman, rmanbkr on July 28, 2010 at 10:15 AM said...

Ngeri dengan gejala samseng anak2 remaja sekarang!!

Nerzhul on July 28, 2010 at 10:40 AM said...

yang dah tak sekolah sibuk nak sekolah. yang sekolah taknak sekolah. nanti dah abis sekolah baru menyesal tak sudah.

deena awanis on July 28, 2010 at 10:45 AM said...

macam2 hal..yang dah habes sekolah nak datang sekolah..yang budak sekolah, x sedar diri buat hal..dunia..dunia..

ctpayong said...

pun ade rasa ghindu gak..tp nk amek exam SPM..mungkin dpt result lebih best atau...huhu

Nur Hawa Mohd Zin on July 28, 2010 at 11:02 AM said...

awe pun nak menyamar...hehehe..

akak tolong awe, awe tak tau nak jujur atau tak ni...

Hazzy Ishak on July 28, 2010 at 11:44 AM said...

best jugak menyamar macam tu.ekeke

.::WaNiE::. on July 28, 2010 at 11:47 AM said...

weeee rindu skolah jugak lah

hehehehe

kella on July 28, 2010 at 11:51 AM said...

huhuhu... dah rindu tahap gaban ler tuh... sampai sanggup! hahaha

Salmia on July 28, 2010 at 11:56 AM said...

hahaha.. yang kes pertama tu, mcm best je. teringin gak nak buat. :p

J.M.R on July 28, 2010 at 12:41 PM said...

ganash gk pelajar2 zaman skng nih..huh

redNing on July 28, 2010 at 1:02 PM said...

macam2 budak2 sekarang

eT on July 28, 2010 at 1:08 PM said...

hahaha...lawak la kes 1 tuh...
rindu pon dah macam xder arah dah diorang tuh...

kes 2 mungkin byk sebab tuh..pengaruh alam sekitar..huhu

 

KaDangKala D|am |tu AdaLah Leb|h Ba|k... Copyright © 2011 Design by Ipietoon Blogger Template | web hosting