Friday, July 02, 2010

PeserTa sEhaTi BerDansa kE eNam Bercerai : BaDi? aPa iTu BaDi? BoLeh PercayA?

cOrat cOret Oleh : myQza pada 5:48 PM
Photobucket

Katanya badi. Aku tidak tahulah apa itu badi sebetulnya. Aku cuba cari tetapi tidak berjumpa. Berbagai jenis badi ada. Badi binatang, badi orang, badi mayat.

Tapi yang paling popular badi mayatlah.

Semasa aku bersekolah di SMAM dahulu, ada seorang guru lelaki di katakan terkena badi ketika menuntut di luar negara. Aku lupa nama cikgu itu sebab tidak pernah belajar di bawah dia tetapi dia selalu datang ke Asrama Perempuan dan mengamuk-ngamuk. Membebel seorang diri tanpa di ketahui apa butirnya. Tetap dalam waktu yang lain dia akan jadi normal seperti tiada apa-apa yang berlaku.

Menurut arwah warden aku, guru itu terkena badi sewaktu membantu seorang mangsa kemalangan yang meninggal dunia ketika menuntut di luar negara dulu. Senior aku pasti tahu nama guru berkenaan dan kisahnya. :))

Ingat lagi pasal kisah budak mata biru. Katanya badi dari seekor kucing bermata biru.

Kamu tahu pasal badi? Pernah mengalami atau ada pengalaman?

Sabrina Ali peserta Sehati Berdansa ke enam yang bercerai selepas menyertai rancangan realiti tersebut. Badi?

Sumber berita di sini.

Nota kakitanganku : Minta di jauhkan perkara yang tidak elok.









24 kUs-kUs:

~mama aiman~ on July 2, 2010 at 2:36 PM said...

hai cik tedi!! bersua kembali..moga kita dijauhkan dari benda2 macam ni!!

Wanita Mutalib on July 2, 2010 at 2:36 PM said...

lepas ni mesti takda orang nak masuk sehati berdansa dah kan..


pasai badi, te pun tak pasti..

ihiks..

Ms.Lilies on July 2, 2010 at 2:37 PM said...

aku xsure makna dia yg betul..
tp bab nikah-cerai ni ada badi jugak ke?

Misz Pinkie Winkie on July 2, 2010 at 2:45 PM said...

aduhai..mintak dijauhkan.
kompem sehati berdansa akan datang tidak akan ada peserta.

al-lavendari on July 2, 2010 at 2:49 PM said...

salam.
tak sangka mamai tu senior awak.
sehati berdansa dah tawar hati kot !

I_Hate_Lolipop on July 2, 2010 at 2:50 PM said...

percaya pada ALLAH bukan badi.

Dee on July 2, 2010 at 2:51 PM said...

rasanya rumahtangga dorang mmg dh bermasalah dr mula..join sehati berdansa dgn harapan rasa sayang n cinta tu mekar kembali..tp x menjadi..sbb tu kot cerai..huhuhu..

agak2 je..

Hazzy Ishak on July 2, 2010 at 2:55 PM said...

gossip terbaru ni. baru je tahu

Qisha on July 2, 2010 at 2:57 PM said...

bukan badi tapi jodoh tak panjang

Aini on July 2, 2010 at 3:02 PM said...

tak pernah kena badi.. cuma rasa cam selalu bernasib malang pada hari rabu =)

kella on July 2, 2010 at 3:26 PM said...

kurang ngerti apa itu badi.. hmmm...

Softtouch [Hanim] on July 2, 2010 at 3:30 PM said...

kalu pasal cerai ni dikatakan badi xpercayalah sbb itu semua urusan dah xde jodoh or sudah takdir..
tp badi mayat tu pernah lah dgr..

ciK LyndaWawa igUana on July 2, 2010 at 3:49 PM said...

baik takyah ikut sehati berdansa, klu asyik cerai je.....

Ƹ̵̡Ӝ̵̨̄Ʒ tinieƸ̵̡Ӝ̵̨̄Ʒ ♥●•٠·˙ on July 2, 2010 at 3:52 PM said...

huhu seram pulek

Alimaz-Kembara Terasing on July 2, 2010 at 4:05 PM said...

berdansa tak sehati....tu yg cerai berai tu...entah la...

HonEyBuNNy on July 2, 2010 at 5:51 PM said...

ya...mintak di jaukan semua neh....

deena awanis on July 2, 2010 at 5:54 PM said...

nauzubillah..penah gak dengar pasal badi mayat..tapi x tahulaa kebenarannya..

Qaseh on July 2, 2010 at 6:23 PM said...

mmg sukar utk percaya tetapi itulah hakikatnya...ketentuan yg maha Esa

LORD ZARA 札拉 on July 2, 2010 at 6:43 PM said...

erk?

-___-"

||| PöJìé PööH ||| on July 2, 2010 at 7:35 PM said...

Issshhh kawen cerai nih macam dah jadi trend plak dikalangan artis, risau pula rasa..

Love,
PojiePooh Abdullah

Lelaki Ini on July 2, 2010 at 7:38 PM said...

setuju!
macam badi jewk!

ladymiaka86 on July 2, 2010 at 9:24 PM said...

urmmm.. dah mcm trend plak skang ni.. kawen-cerai-kawen-cerai.. banyak sgt dah kes cenggini..

mintak2 dijauhkan la dari kita..kan cik tedi..

regards,
.: World Cup: Saya Tak Tunggu Pun! Kamu Tunggu Ke? :.

bellar0ssa on July 2, 2010 at 11:51 PM said...

memang kebetulankan.?

PinQib on July 3, 2010 at 11:56 AM said...

entah ler.. xda jodoh da ..


Jum singgah belog Pink!

Jeles dengan PINK !

 

KaDangKala D|am |tu AdaLah Leb|h Ba|k... Copyright © 2011 Design by Ipietoon Blogger Template | web hosting