Friday, June 25, 2010

18sx :BiLa iBu Di KerJakan oLeh anAk senDiri. aPaLah maHu JaDi DenGan DuniA seKaranG? DenGan emaK sEnDiri Pun JaDi!

cOrat cOret Oleh : myQza pada 6:00 PM
Photobucket

Photobucket

Bila tubuh Si Ibu di panjat dan di himpit oleh si anak dari hujung sampai ke bawah, apa yang perlu di katakan lagi? Bila perut ibu di usap dan di gesel, mahu salahkan mereka?

Arghh! Si Ibu yang pasrah. Boleh di gelar Ibu Mithali. Pasrah dan redha di perlakukan apa sahaja oleh anak-anak. Apalah yang terdaya si ibu lakukan. Tanggungjawab perlu di tunaikan walau dalam keadaan apa cara sekalipun!

Walau ibu rasa letih dan penat tapi akur permintaan anak.

'I Lapp Yu Yaya'

'I Lapp Yu along, angah, uda dan ucu too!!'

Kredit gambar untuk KittyWorld.

Lagi gambar-gambar boleh di lihat dengan menjadi peminat KittyWorld di Facebook.

Nota kakitanganku : Makcik Tedi tolong kemaskinikan pasal Yaya sebab Mama dan Mummy dia jarang kemaskini blog! Ha ha ha!!






23 kUs-kUs:

Miss Izah Mohamed on June 25, 2010 at 3:40 PM said...

ehhe u byr story pasal ur cats kan.. nice!

QieFLy si Dolce on June 25, 2010 at 3:42 PM said...

sangat comel saya suka....pengorbanan ibu mmg besar kan kak tedi..tapi aku masih tak faham kenapa ader orang nak benci n marah kat ibu mereka :(
Entry terkini : Sah Cerai & Misteri cerai

ItaJeff on June 25, 2010 at 3:43 PM said...

woittt...ingatkan apa tadi..semangat akak nak baca...hahahahhaha....si comel2 ni pula yg mengerjakan mommanya...ish ish ish...pandangan yg biasa kulihat di rumah sekarang ni...heheheheh

cikgu isza on June 25, 2010 at 3:44 PM said...

ibu kucing sanngup berkorban demi anaknya... ibu orang ni?

makdara terdiva on June 25, 2010 at 3:45 PM said...

ala manisnye ibu kucing tu..
tu dah letih sgt la tu..haha!

Softtouch [Hanim] on June 25, 2010 at 3:52 PM said...

comel....terharu plak sy tgk..xtau nape...

Mohamad Faizal on June 25, 2010 at 3:54 PM said...

tedi hari ahad ni turun midvalley pergi pertandingan kucing. boleh jumpa sang juara aku hee hee

Uruchimaru @ kf on June 25, 2010 at 3:56 PM said...

kucing itu comel lah tedi!

Cutie on June 25, 2010 at 3:56 PM said...

uiks, yg pesanan terakhir tu cover2 skit.. hahahah.. mmg mama n mummy die mls sgt nk update blog skrg.. mekasih la tlg updatekan citer pasal dorg.. kihkihkih...;p

FarHa on June 25, 2010 at 3:59 PM said...

comel2!!!

Rara Nasiha on June 25, 2010 at 4:10 PM said...

mesti rumah meriah dengan kucing2 kan. :)

dotblogspotdotkom on June 25, 2010 at 4:16 PM said...

menyerah je la yee..huhuhu

ejaMaria on June 25, 2010 at 4:25 PM said...

kussss semangat... tajuk tak hengat!... huh... ingat iye la ibu orang ngan anak orang!

maisyara Pot! Pot! on June 25, 2010 at 4:31 PM said...

comey gila yooooo... mintak sekor wei? xD

ASaDa RyutaRo on June 25, 2010 at 4:45 PM said...

hahahahaha.. kalau tedi letak tajuk 18sx, dh dapat agak.. mesti kisah kucing.. hihi =P

best giler nengok diorang ni.. bahagia seyh.. mak dia tak larat nk buat apa dah.. pasrahkan je..

Adlina Husaini on June 25, 2010 at 5:02 PM said...

hehe pandai dia letak tajuk ea..

pasrah betui mak kucing..sedih pulak bila ngenangkan bayi2 terbuang..lagikan kucing sayangkan anak

m.q on June 25, 2010 at 5:06 PM said...

tiutnyeeee...
dh besar anak2 pheaa ni
:)

Watierman, rmanbkr on June 25, 2010 at 5:24 PM said...

Mak aiii geramnya nengok....ibu dan anak2....binatang pun ada naluri....sepatutnya Manusia lebih lagi.....

redNing on June 25, 2010 at 5:36 PM said...

woooooooooo...tajuk kasi org saspen huhuh

nisya on June 25, 2010 at 6:55 PM said...

mak kucing tu sungguh chumey!!

deena awanis on June 25, 2010 at 9:16 PM said...

mahu jadi macam ibu kucing yang sangat redha 'diperlakukan' begitu oleh anaknyer..=)

Izyan Nadiah on June 25, 2010 at 11:05 PM said...

hahahhaa,,adoi..comel pulak meaw nie

Rowena Chasez on June 26, 2010 at 8:19 AM said...

kucing dia sama warna mcm kucing aku kat umah..
hehehee~

 

KaDangKala D|am |tu AdaLah Leb|h Ba|k... Copyright © 2011 Design by Ipietoon Blogger Template | web hosting