Thursday, June 10, 2010

sEEkor CheeTah yanG MenYesaLi PerbuaTannyA, BerTinDak MeLinDUnGi anaK ManGsa yanG Di BunuHnya. SubhaNAllah...

cOrat cOret Oleh : myQza pada 9:46 PM



Inilah Rahmat Allah yg di limpahkan pada makhluk-Nya agar saling mengasihi. Seekor harimau, membunuh seekor kera betina yang sedang bunting, setelah membunuh dan menyeretnya tiba-tiba terkeluarlah janin (anak) dari perut kera tersebut, lantas apa yg di lakukan oleh harimau tersebut..? Subhanallah.... Seakan ia menyesal telah membunuh ibu kera, lantas ia mengasihi, merawat dan melindungi anak kera tersebut.. saksikanlah..!!

Mulanya video ini aku lihat di laman Facebook Kak E. Tersentuh sehingga menitis airmata melihat kasih sayang haiwan ini. Aku kongsikan di laman Facebook aku.

Aku ingin kongsikan pula di sini. Terima kasih kepada LP Lum yang membantu mencari 'coding'. Aku memang lembab!!

Bukakan 'volume' pembesar suara kamu, hayati tontonan ini dan ambil pengajaran dan iktibar betapa seekor haiwan juga menyesali setiap kesalahan yang di lakukan.

Dan hanya Allah yang Maha Mengetahui..

Nota kakitanganku : Hati rasa sayu melihat dan mendengarnya.





22 kUs-kUs:

~LP Lum~ on June 10, 2010 at 8:01 PM said...

aku dah tgk byk kali dah.. n setiap kali aku tgk sure aku akan sebak.. nak nagis xblh kang apa lak customer aku ckp... :p

haiwan yg ganas mcm tu pun ada sifat belas, kita yg manusia nie laie nak buang2 dan dera2 anak sendiri pulak tu.. *sigh*

ps : thanx atas kredit tu ted, aku tolong mana yang aku mampu aje... :)

kak Erna on June 10, 2010 at 8:02 PM said...

tedi..tima kasih kongsi..irama yang mengiringinya pun buat sebak..binatang ganas pun seolah ada perasaan..macam mana la dengan manusia.

redNing on June 10, 2010 at 8:12 PM said...

((speechless))

Miecyber on June 10, 2010 at 8:15 PM said...

Subhanallah...

NahDaTuLIzaH on June 10, 2010 at 8:17 PM said...

Sedih akak tengok...
Thanks for sharing...
Haiwan pun ade sifat belas kasihan walaupun berlainan jenis. Tapi manusia???? Lebih teruk dari haiwan. Sanggup bunuh anak sendiri.

aNiSa hANg tUaH on June 10, 2010 at 8:20 PM said...

erm
kite dh tgok vdeo ni
mmg sebak
sedih...

Jantan Keparat on June 10, 2010 at 8:22 PM said...

bagus giler cheetah nieyh!

cik paro on June 10, 2010 at 8:23 PM said...

sebak..
tak de kate2 lain yg dapat diucapkan..

Softtouch [Hanim] on June 10, 2010 at 8:25 PM said...

kuasa Allah kan..binatang pun ada perasaan kasih n sayang..Subhanallah..

aNIe on June 10, 2010 at 8:45 PM said...

tEDl...sebak hati menonton video tersebut...

Subhanallah...Maha Suci Allah...binatang pun ada rasa belas kasihan...

sayaDeyla on June 10, 2010 at 8:54 PM said...

sebak sangat. nanti nak copy video nih ea. tau.

kacang on June 10, 2010 at 9:03 PM said...

Subhanallah.

m4rilyn on June 10, 2010 at 9:06 PM said...

subhanallah sungguh mulia hati harimau bintang tu..hati seekor harimau betina.

xde kata2 selain airmata yang mengalir

Wanita Mutalib on June 10, 2010 at 9:10 PM said...

binatang pun ada belas kasihan..
manusia??

Juz Call Me Sharz on June 10, 2010 at 9:31 PM said...

sedihnyer tengok video nie..
thanks kongsi.. :)

cikgu isza on June 10, 2010 at 9:57 PM said...

sebak..
manusia sekarang pula lebih kejam dari binatang..

QieFLy si Dolce on June 10, 2010 at 10:05 PM said...

1st time tngok video ni thanx kak sebb share dgn kita orang semua...mmg sayu hati ni...klu haiwan mampu berfikir seperti itu...ni kan plk kita manusia yang dikurnaikan otak unutk berfikir...

Hana Picca on June 10, 2010 at 10:42 PM said...

Subhanallah.. Besar sungguh kuasa Allah memberikan nikmat kasih sayang..

malu kita yang berakal sempurna ni..

thanx for sharing

m.q on June 11, 2010 at 7:54 AM said...

subhanALLAH
touching sgh

meowwmania on June 11, 2010 at 9:40 AM said...

sedihnya tedi..

br first time tgk video ni, terima kasih kerana berkongsi cerita yg menakjubkan ni

subhanallah..

deena awanis on June 11, 2010 at 10:29 AM said...

kagum siot..i'm sooo touched!!

ctpayong on June 11, 2010 at 6:14 PM said...

aku nangis siot tengok vc tu. ghimau pun syg anak. manusia...buang2 lagi. cubalah ko sekolahkan sket muda mudi skang neh? katakan --> pada buang masa baik tulis blog...

 

KaDangKala D|am |tu AdaLah Leb|h Ba|k... Copyright © 2011 Design by Ipietoon Blogger Template | web hosting