Sunday, June 20, 2010

si kUrap munGkin KeracUnan.

cOrat cOret Oleh : myQza pada 3:30 PM
Photobucket

Budak ini mungkin keracunan. Tiba-tiba sahaja, mulut ternganga dan nafas dengan laju bergerak. Tetapi tiada buih dan tidak muntah.

Tengah hari tadi cucu jiran sebelah ada meracun rumput dan lalang di belakang bilik aku. Si kurap pun keluar ikut tingkap tadi. Takut dia makan rumput beracun.

Tanya pembantu rumah Indonesia jiran satu lagi katanya beri minum air kelapa. Oh! Sama macam etty beritahu. Sudah beri dia minum air kelapa. Beri dia makan Pro Diet. Tapi dia tidak muntah. Dia tengah tidur. Harap tiada apa-apa.

Kawan-kawan, tolong doakan Si kurap okey. Juga tolong doakan buat Adik, kucing Etty yang katanya sedang nazak.

Harap keduanya akan sembuh . InsyaAllah.

Terima kasih.





17 kUs-kUs:

m4rilyn on June 20, 2010 at 3:47 PM said...

semoga selamat semuanya.
amin :)

Fay Nana (Cik Fana) on June 20, 2010 at 4:15 PM said...

semoga takde pape berlaku. :D

si dia on June 20, 2010 at 4:34 PM said...

semoga semua selamat..bagi minum air kelapa mude kt kucen 2

e.t.t.y on June 20, 2010 at 5:00 PM said...

thanks. tengah usaha. harap harap sempat!

musethekiller@josh on June 20, 2010 at 5:04 PM said...

insyaAllah.. semuanya selamat.. kucing sakit aku pon terasa sakit..

~LP Lum~ on June 20, 2010 at 5:09 PM said...

salam tedi~

insya Allah semuanya akan sembuh kedua2nya.. ted n etty, sabar bebyk eik...

Rara on June 20, 2010 at 5:53 PM said...

moga takda pape yang jadi. :)

Adlina Husaini on June 20, 2010 at 6:00 PM said...

harapnya panjang umur diorang berdua aminnn

Hana Faza-same person on June 20, 2010 at 6:43 PM said...

harap xde apa2.. selagi dia mampu minum air, offer air sebanyak mungkin..

so far, kalau xde muntah atau berbuih2 teruk, sempat lagi.. kalau dia dah mula tak mau minum/makan, better ask doctor masuk air kat klinik..ada special content dlm air tu..

Miss ... on June 20, 2010 at 6:48 PM said...

alahai..semoga dak kurap baik2 aje amin2
semoga adik pun selamat amin2

niesz on June 20, 2010 at 7:18 PM said...

cian kt die..hope xde ape2 kan..

ASaDa RyutaRo on June 20, 2010 at 7:18 PM said...

uhh.. ada2 je si kurap ni.. tu tido je la yg leh tenangkan dia..

hope x akan ok bila bangun.. =)

aNiSa hANg tUaH on June 20, 2010 at 7:36 PM said...

kesiannye diee
hmm
hope die akan ok

Beruang Putih si Dyla Qistina on June 20, 2010 at 8:11 PM said...

Cik tedi, my cat pun tak sihat dah seminggu. hari sabtu tu hantar ke klinik haiwan, off la pulak, nasib baik dr. haiwan sgt baik hati, dia buat examination. result cakap, dia keracunan juga. isnin kena bawak lagi. mungkin akan dihospitalized.. Semoga semua binatang2 peliharaan kesayangan kita dapat sihat. tak kisah la mahal mana kos dia, yang pasti, kita sebagai hamba yang berakal, patut tahu mereka bergantung kepada kita. Take care your kitten too :)

Beruang Putih si Dyla Qistina on June 20, 2010 at 8:11 PM said...

Cik tedi, my cat pun tak sihat dah seminggu. hari sabtu tu hantar ke klinik haiwan, off la pulak, nasib baik dr. haiwan sgt baik hati, dia buat examination. result cakap, dia keracunan juga. isnin kena bawak lagi. mungkin akan dihospitalized.. Semoga semua binatang2 peliharaan kesayangan kita dapat sihat. tak kisah la mahal mana kos dia, yang pasti, kita sebagai hamba yang berakal, patut tahu mereka bergantung kepada kita. Take care your kitten too :)

feelinblue on June 20, 2010 at 9:37 PM said...

hr 2 aku skodeng kucin aku romen! hahahahaha

ciK LyndaWawa igUana on June 23, 2010 at 10:43 AM said...

tolong tukar namanya..kesian dia dipanggil kurap..

 

KaDangKala D|am |tu AdaLah Leb|h Ba|k... Copyright © 2011 Design by Ipietoon Blogger Template | web hosting