Saturday, June 12, 2010

BiLa FasHa sanDha BenGanG KekasIH maHu Di RamPas Tiz: aDakaH iNi KarmA?

cOrat cOret Oleh : myQza pada 2:30 PM
Photobucket


Aku pernah tulis 'entry' ini .

Selepas itu baru aku tahu yang perempuan itu masih isteri orang. Cerita mereka tergantung kerana mendapat banyak tentangan dari semua pihak. Syukur. Masih ada akal waras dalam kegilaan mereka.

Kita selalu dengar ayat 'Hidup ini umpama roda yang bulat.' Maksudnya apa-apa sahaja boleh berlaku kepada kita. Sekejap kita di bawah sekejap kita di atas. Hari ini kita buat orang itu begini. Tidak mustahil satu hari nanti nasib orang itu akan berlaku pada kita pula.

Kerana aku percaya Allah itu Maha Adil. Setiap kesalahan itu pasti ada balasan samada secara terang atau tidak.

Karmakah itu?

Nota kakitanganku : Contoh : Semalam saya letak kucing di gerai makan, hari ini 3 ekor kucing datang ke rumah minta makan. Karma juga?








Align Center

15 kUs-kUs:

Candy Dandy on June 12, 2010 at 12:08 PM said...

Ya hidup ini umpama roda !

JMR on June 12, 2010 at 12:14 PM said...

KARMA tu ada macam KURMA x kak?:-p

amaL on June 12, 2010 at 12:40 PM said...

hahaha. betul betul. karma.

bellar0ssa on June 12, 2010 at 12:44 PM said...

sekrang Allah bayar cash! no more utang.

MiSs TOrA on June 12, 2010 at 1:07 PM said...

huhu..aishh turn die lak merasa cmne perasaan kekasih ati bakal di rampas ;p mmg karma jgk le ;p kta wat kt org nti kena kt btg idung sendiri le ;p

a.z.r.i.n.a.03.07 on June 12, 2010 at 1:37 PM said...

baru dia tau.
camne rasa hak (belum lagi) dia
orang nak amik.

redNing on June 12, 2010 at 1:55 PM said...

malas nk amik tau

aNiSa hANg tUaH on June 12, 2010 at 1:57 PM said...

Allah maha berkuasa.
kadang2 kita kat atas kadang2 kita di bawah
:)

~..Smiling Angel..~ on June 12, 2010 at 2:05 PM said...

i hate fasha sandha....LOL..pdn muka dia..wakakaka

Miss Izah Mohamed on June 12, 2010 at 2:16 PM said...

dah muak dgr citer pasal pompuan ni.. haiyaaa

Cik Akma on June 12, 2010 at 2:43 PM said...

adehh fasha ni gado lagi? hehh~

NahDaTuLIzaH on June 12, 2010 at 2:43 PM said...

What u give, u get back!
Allah tu Maha Adil...

Roronoa Zoro on June 12, 2010 at 3:05 PM said...

hmm.. karma lah kot?? ~

laila on June 12, 2010 at 7:50 PM said...

haha mmg patut pun
tp tiz tu jgn ah kacau fizz fairuz

deena awanis on June 13, 2010 at 4:01 PM said...

i do believe in Karma..kalau kita layan parents kita ala kadar je, nanti our kids will do so jugak bila kita dah tua...hurmm..pikir2kan laa..

 

KaDangKala D|am |tu AdaLah Leb|h Ba|k... Copyright © 2011 Design by Ipietoon Blogger Template | web hosting