Monday, June 28, 2010

akU akaN TeTap MenuLis waLaupuN TaJuk 'entry'nyA 'KucinG Saya BerOmen Di BawaH PokOk RamBuTan!' TiDak suKa TiDak aPa!

cOrat cOret Oleh : myQza pada 4:32 PM
Kalau sudah terasa diri itu popular, sudah ramai pengikut tegar, sudah banyak 'entry' kononnya ilmiah yang di hasilkan, sudah ada ribuan trafik setiap hari, ratusan duit pemasangan iklan dalam akaun, cukup-cukuplah memperlekehkan 'entry' orang lain!

Mahu tulis pasal A ke, pasal B ke, isu C ke, isu D ke topik E ke, berita F ke, tajuk akhbar G ke , apa-apa sahajalah, terpulang pada individu. Tidak perlu melontar kata sinis kerana masing-masing punya cara tersendiri menarik pembaca. Jika tidak suka jangan baca. Jangan tunjukkan sifat iri dan dengki. Teguran kau sudah berbau cemburu bila aku hidu.

Masing-masing punya rezeki masing-masing. Kalau semua kau sahaja yang betul, orang lain salah, kau sahajalah yang menulis. Orang lain tidak perlu.

Tidak semua orang golongan profesional macam kau yang kononnya dapat beri sesuatu dalam dunia blog ini. Tukang sapu pun tahu guna internet, tahu berblog. Jadi penulisannya tidak segah tulisan kau. Kau kena tahu itu.

Atau kau mahu jadi 'berhala' yang di sembah oleh pengikut tanpa apa-apa bantahan??

Nasihat aku pada semua, jangan terlalu taksub memuja dan meng'idola'kan satu-satu blogger yang sebenarnya keuntungan yang ketara terdapat pada dia bukan kamu.

Sekian, terima kasih.

Nota kakitanganku : Siapa yang makan petai, tah*nya yang terlebih bau!





38 kUs-kUs:

Salmia on June 28, 2010 at 2:05 PM said...

ewww.. tak suka petai... hehe

Anonymous said...

hikhik.. tedi marah laaa... wargghhhhh

kim salam dak itam comelllll

PROFFY(mls nak log in)

cik syazni on June 28, 2010 at 2:09 PM said...

Betul tu Tedi, bukan sorang dua, ramai sgt lah yang suka kutuk entry blog org lain, x berisi la, x berinfo la..

Dey, kalau nak info gi library la kan? tak pun gi download scientific journal kat Science Direct ke, bukak web National Geographic ke..

Tak salah berkongsi info di blog, tp tak jugak menjadi salah kalau nak menjadikan blog itu tempat mengarut..

dorg tu sape nak kondem blog org?
kedengki kot..

hehe..aku plak yg emo~

fiq on June 28, 2010 at 2:12 PM said...

ooopppsss....terasa cheq. smlm mkn sambal petai mak buat. hehe..

Hana Faza-same person on June 28, 2010 at 2:20 PM said...

alamak, baru belasah sepapan petai..ngee..

mulut orang mana bisa ditutup2..abaikan saja

nisya on June 28, 2010 at 2:20 PM said...

kita nak tulis ape ke, tajok ape ke, tu hak kita. jangan sebab dah terkenal, nak ngutuk2 orang lain plak

puteri biru on June 28, 2010 at 2:25 PM said...

nyampah gila ngan spesis yang asyik mempertikaikan orang lain begitu begini. macam dia betul sangat. grrrr!

MiYOKO TACHIBANA on June 28, 2010 at 2:26 PM said...

petaiiii...i loike...:)
kalo msk sambal petai n udang, lg meletop...

iye..ignorkan saje dorg2 tuu...

Ms.Lilies on June 28, 2010 at 2:30 PM said...

ngeee....
aku xmakan petai..

dotblogspotdotkom on June 28, 2010 at 2:32 PM said...

petai sedap apa?.... mudah mencerna makanan... dan senang membuang sisa... huhu

ntah le...pakcik pun tak tau... apa motif depa dok komen@kata isi blog org lain ntah apa²....

...

yang dia dok baca blog org tu buat pe... dah tau tak de isi@tak de infomasi... sape suruh baca....

huhuhuhu

mamai on June 28, 2010 at 2:38 PM said...

tulis ajer la apa nak tulis pun pasti ada sesuatu terpulang pada mereka yang nak menilai....

lebih senang jadi diri sendiri dari menjadi idola betul tak

makdara terdiva on June 28, 2010 at 2:42 PM said...

nak petai meh dtg bidor.. :)

aNiSa hANg tUaH on June 28, 2010 at 2:43 PM said...

tak pernah makan petai
hehee

Softtouch [Hanim] on June 28, 2010 at 2:51 PM said...

ala blog kita, kita punya sukalah kan..sibuk jer org tu...

suka jering lg dr petai...:)

cikgu isza on June 28, 2010 at 3:04 PM said...

orang yang kata blog orang lain tak berilmiah sebenarnya tak belajar dari apa yang diceritakan.. selain ilmu secara formal.. kita juga belajar melalui pengalaman diri sendiri dan orang lain..

akak tak makan petai.. selamat.. hehehe

laila on June 28, 2010 at 3:07 PM said...

oh sedapnya petai

~LP Lum~ on June 28, 2010 at 3:44 PM said...

salam tedi~

lor.. apa kes lak nie ted??
bwk2 bersabar eik ted...

Misz Pinkie Winkie on June 28, 2010 at 3:46 PM said...

orang nie macam-macam perangai.
rambut sama hitam hati lain-lain.

.::WaNiE::. on June 28, 2010 at 3:48 PM said...

Awak marah sape ni tedi :p

yg nyatanya sambal ikan bilis atau sambal udang petai mmg sedap

hahaha

ejaMaria on June 28, 2010 at 4:05 PM said...

mulut tempayan bole di tutup...
mulut org... ??? nak kena cili tuh...

eh kat blog 'jari'...

lantak dia la... tak luak pun akaun cik Nuff :)

ciK LyndaWawa igUana on June 28, 2010 at 4:08 PM said...

saya tak suke petai..

NARDtheNERD on June 28, 2010 at 4:19 PM said...

jarang makan petai.
hehe.
bau kuat sangat.
chill k tedi. =))

meowwmania on June 28, 2010 at 4:22 PM said...

uiks...apa citer nih, kenapa ted?

manusia dgn sifat iri hati dan denggi takkan pernah berhenti, abaikan saja...

cik tedi cool jew ;)

Rifqah on June 28, 2010 at 4:42 PM said...

setuju dgn tedi.. 3 hr lps br ade sentuh sket psl ni kt blog saye.. tak paham kenapa diorg sebok2 nk kutuk2 blog org lain.. xde info la, mengarut la.. cite hal sendiri la.. pegi jln2 pon nak cite la..huh!~. blog kite, kite punye suke la nak cite ape pon.. klu tak suke, sile jgn bace.. kan?

ops!~ emo telebey plk.. heheh..

(^__^)v

sueanne on June 28, 2010 at 4:43 PM said...

beb..
kelmarin baru beli petai jeruk kat psr mlm..
mahal giler..
sebungkus kecik tue je 3 hengget..
Mahal mmg mahal tp beli gak la..
heeeeeeeeee..

* org yg perasan diri dia bagus, mesti tak ramai kawan..kalau leh kutuk org, kawan aptah lagi..

h a n i e on June 28, 2010 at 4:52 PM said...

tp sbnrnye..yg byk komplen psl blog org lain..blog dialah yg plg kosong!

=)

cahayachenta on June 28, 2010 at 6:05 PM said...

haha

marah dia tedi.. marah dia.. hehe~~

mier@merr on June 28, 2010 at 6:13 PM said...

tamo kutuk kutuk...sniri punya hal lg besh..kn?

mukasurat17 on June 28, 2010 at 6:45 PM said...

saya tak ske petai, ske jering...
ewww!!! jering lg busuk.
haha

zns on June 28, 2010 at 7:37 PM said...

cik tedi? aku ker? tapi aku tak makan petai...:)

ckLah on June 28, 2010 at 8:36 PM said...

Ha..ha..ha..kalau orang tu jumpa blog ckLah....mau pengsan dia. Blog seorang cikgu yang tak macam blog seorang cikgu. Suka hati je apa nak tulis....tanpa skima.

iqbalsyarie on June 28, 2010 at 9:29 PM said...

wahahahaha..tak terasa pun~nampaknya bukan saya la kan?heheheheeh
Latest post:Bagaimana mahu menyatakan sayang yg sebenarnya?

aleena on June 28, 2010 at 10:47 PM said...

sgt setuju dgn entri ini:)

h A n Y S on June 28, 2010 at 11:10 PM said...

suka sgt entri ni!
;)

PinQib on June 29, 2010 at 12:27 AM said...

bukan semua orang hebat.. ish.. apa ni???????

tak habis 2 nak kondem orang len.. berubahhhh


Jum singgah belog Pink

Update!

masturah idrus on June 29, 2010 at 8:05 AM said...

marah nampak.... tenang yee.. :)

ejdeejasmi on June 29, 2010 at 8:32 AM said...

uhuhu biasa la tedi...
dengki org tulis...kadang2 blog yg ilmiah ni bosan jugak...uhuhu..
dia kena la ada joke sikit...asik nk skema jea...bosan!!!

abaikan mereka..asal kita nya blog ada org suka dah la..

sapa yg nyebok sangat tu..pelangkung kang..

ops aku lak emo..ehehe

asilahmuhajer on June 30, 2010 at 8:29 AM said...

alamak, tedi jangan marah!!

 

KaDangKala D|am |tu AdaLah Leb|h Ba|k... Copyright © 2011 Design by Ipietoon Blogger Template | web hosting