Sunday, June 27, 2010

ariEL 'PeTerPorN' MeninGGaL DuniA keraNa TerLeBih Dos DaDaH?

cOrat cOret Oleh : myQza pada 11:06 PM
Photobucket

'Blackberry Messenger' yang tersebar di Indonesia dan di internet.

Tadi masa duduk menunggu kereta di 'car wash' leka mendengar radio yang di pasang di situ. Mendengar panggilan seorang pemanggil yang bertanyakan juruhebah radio ' benar enggak Ariel Peterpen sudah tewas?' Aku pun 'blur' jugalah. Tidak ambil 'port' pada mulanya.

Si tukang cuci pun gelak-gelak. 'Alahh, artis Indon yang buat video ehem-ehem tu!' Ha ha ha . AKu rasa mahu tergelak. Sebab budak lagi yang bercakap. Malu-malulah konon. Aku buat tidak dengar sahaja sebab kawan dia sudah gelak besar.

Balik bila 'gugel' baru tahu cerita sebenar. Di Indonesia sudah tersebar Aril meninggal kerana mengambil dadah yang berlebihan. Tapi kenyataan satu laman web menafikannya. Fitnah yang cepat tersebar. Ariel masih elok bernafas!!

Ialah, orang yang dalam tekanan ini kadang-kadang tidak dapat berfikir dengan baik. Macam dalam Buletin Utama tadi, penjenayah sempat melambai kepada polis sebelum terjun dari bangunan. Huh! Dasyat!!

Tapi, Alhamdulillah, kami ini walau sedang di uji masih dapat berfikir waras. Syukur.

Nota kakitanganku : Sedih bila ada yang selalu ambil jalan pintas untuk mati dari berhadapan dengan kesulitan.





26 kUs-kUs:

Cik Akma on June 27, 2010 at 9:01 PM said...

gosip je tu kan?? ermm~

aNiSa hANg tUaH on June 27, 2010 at 9:02 PM said...

beliau masih hidup lagi
hhehehe

Miss ... on June 27, 2010 at 9:07 PM said...

belum sahih kan?

deena awanis on June 27, 2010 at 9:08 PM said...

sape laa agaknyer sebar berita palsu tu ek??dah benci giler kat Ariel laa tu agaknyer..

Amieynna Amin on June 27, 2010 at 9:13 PM said...

terkejut baca tajuk entry..

~aSHa~ on June 27, 2010 at 9:34 PM said...

punye tedi nak taip laju..ejaan meninggal pun salah tu...

mamai on June 27, 2010 at 9:36 PM said...

mudahnya hidup ini

white rose on June 27, 2010 at 9:40 PM said...

biasa la tu, bila xde mende nk buat, ade je laa mende2 lain nk dibuat...

cahayachenta on June 27, 2010 at 10:03 PM said...

haha~~

bikin gempak je.. aku ingat betul2 dah tadi

cikgu isza on June 27, 2010 at 10:10 PM said...

kadang2.. ada yang jadi mangsa..

niesz on June 27, 2010 at 10:59 PM said...

hahaha..rs klakar pon ade kan..ermm..mcm2 la skang ni..bnda pelik2..

nisya on June 27, 2010 at 11:10 PM said...

hal bukan2 cepat je tersebar

JMR on June 27, 2010 at 11:18 PM said...

leh plak diorg wat main hal gini kan..terok tol...

Kak Anie on June 27, 2010 at 11:34 PM said...

tEdl...ingatkan betul tadi...

mukasurat17 on June 28, 2010 at 12:12 AM said...

terkejut aku.

rupa gosip. hehe

norliza_osman on June 28, 2010 at 12:38 AM said...

suprise la tedi..

LiNda on June 28, 2010 at 1:37 AM said...

Bila berhadapan musibah , kena sabar dan tabah .. serta kuatkan lagi iman didada ..

PinQib on June 28, 2010 at 1:43 AM said...

ish3.. mati itu pasti...
tapi bia DIA sahaja tentukan bile

beautiful_rose on June 28, 2010 at 7:29 AM said...

akal x berfikiran dgn waras memilih jalan singkat untuk selesaikan masalah...

.::WaNiE::. on June 28, 2010 at 7:59 AM said...

:D

tinggal jejak jek boley hahaha

ejaMaria on June 28, 2010 at 8:31 AM said...

comfirm ye... dia idup lagi... syukurrr... sempat la bertaubat :)

Softtouch [Hanim] on June 28, 2010 at 8:56 AM said...

gosip jer tu..sy pun sedih sbb ade yg bunuh diri utk sbg jalan pintas utk settle problem padahal bila kita mati lg teruk kita nk mghadapnya..

m.q on June 28, 2010 at 9:51 AM said...

ganas nye gussip

zns on June 28, 2010 at 10:48 AM said...

yalah..dah jadi macam gini...macam2 blh terjadi..tapi bunuh diri tu? huh...mintaklah dijauhkan

relevan on June 28, 2010 at 12:35 PM said...

Semua yang hidup akan mati..

PinQib on June 29, 2010 at 12:25 AM said...

entah ler.. kang3 nak palsukan kematian nak release ariel..


Jum singgah belog Pink

Update!

 

KaDangKala D|am |tu AdaLah Leb|h Ba|k... Copyright © 2011 Design by Ipietoon Blogger Template | web hosting