Monday, June 07, 2010

'CoCoNuT shAkE' BaTu BeRenDaM, PoPiaH BasaH TauGeH TuMPaH DaN 'BLacK wOOD'. sEMua aDaLaH TaJuK MakanAn.

cOrat cOret Oleh : myQza pada 12:03 AM
Photobucket

'Coconout Shake'

Photobucket

Taukeh Coconut Shake.

Photobucket

'Popiah Basah Taugeh Tumpah'.

Keduanya aku beli di Batu Berendam. 'Coconut Shake' yang aku cadangkan kamu beli jika ke Melaka. Lokasinya berdekatan dengan Sekolah Kebangsaan Batu Berendam. Lebih tepat lagi di tapak pasar malam Batu Berendam yang mana jalannya sehala itu.

Harga 'Coconut Shake' biasa ialah RM 2.00 dan ' Special Coconut Shake' yang ada aiskrim RM 2.50. Murah. Berbaloi dengan rasanya.

Popiah basah taugeh tumpah. Pandai-pandai sahaja aku beri nama sebab taugeh dia yang terlampau banyak. Tiada rasa popiah pun. Ekekekeke..

Photobucket

Jangan salah faham. Ini bukan aku makan. Tapi Budak Itam punya makanan. 'Black Wood'. Tempah dari forum melalui Sha. 10kg RM 92.00. Masaklah kau Dak Itam habiskan semua. Ekekekeke... Tak! Tak! Boleh buat kenduri kucing selalu. Ekekekekeke..

Sekian laporan makanan untuk petang ini.

Terima kasih.

Nota kakitanganku : Kenyang!!





24 kUs-kUs:

nursarah on June 6, 2010 at 9:40 PM said...

cuma terliur dengan pic pertama.. lama dah tak pekena coconut shake. arghh!

FarhanaDr on June 6, 2010 at 9:46 PM said...

Kat melaka coconut shake nampak mcm bersepah2.. Banyak kelapa ke kat melaka ek? Hehehe..

Tapi memang sodappppp.. Ayor kelapa pon sodapppp..

alvin takda rumah harga 8juta.... on June 6, 2010 at 9:49 PM said...

aku teringin nak rasa coconutshake..tapi tempat aku tada la..

Kak anie on June 6, 2010 at 10:02 PM said...

tEDl...akak tak pernah rasa coconut shake batu berendam pun...selalu ke klebang je...

Black wood tu nama makanan kucing rupanya...hahhahaha

sarah shafie on June 6, 2010 at 10:05 PM said...

coconut shake ni yg kt tempat psar mlm tu ek??tk prnah plak try..ley r try lpas n..

Miss ... on June 6, 2010 at 10:08 PM said...

wakaka dgn dak itam punya skali ade hehehe

m4rilyn on June 6, 2010 at 10:16 PM said...

pecaya tak dlu msa skolah aku penah ikot abang2 meniaga coconut shake nie?

tu pengalaman paling berharga

Alimaz-Kembara Terasing on June 6, 2010 at 10:16 PM said...

al-hamdulillahhhh...

m4rilyn on June 6, 2010 at 10:16 PM said...
This comment has been removed by the author.
fiq.k.b.e.6.2.0.7 on June 6, 2010 at 10:26 PM said...

murah nyer. kena p melaka try satu ni. hee..

zino on June 6, 2010 at 11:08 PM said...

bila nak batu berendam ni hehe

HonEyBuNNy on June 6, 2010 at 11:18 PM said...

wahhh..ice bladed....suka2....aduss..byknya makanan cik tam tu..eheh

fideila on June 6, 2010 at 11:21 PM said...

aduhh sedapnya..nyum2

Roronoa Zoro on June 6, 2010 at 11:34 PM said...

amboi.. sedapnya popia dgn air nyok.. weee.. hehe

hanie@nisya on June 7, 2010 at 12:21 AM said...

waahh.. tringin nak rase coconut shake...

FatinZol on June 7, 2010 at 3:09 AM said...

popia tu......sedapppp nye nampak...
lapo2.....
cmne ?

haha

Lya Colours on June 7, 2010 at 8:15 AM said...

masa mula2 aku stat keje (aku keje kat batu berendam, sebelah pasar borong)boleh kata dlm seminggu ada la 2-3 kali aku pegi kedai dia beli cocnut shake
huhu
skrg da kurang la
ada la sebulan sekali je
kadang2 aku tibai kelapa madu dia
bestt

Mario on June 7, 2010 at 8:51 AM said...

uikkk...ari2 lalu ctu...tak nmpk pun...ekeke

blueCITY® on June 7, 2010 at 9:03 AM said...

salam dak tedi
ku ukir namamu di puncak gunung datuk
ekekekkek...
apa kabo?

popis basah? hmmmmmmmm
bestnya
dulu pernah g batu berendam
ada kawan time study kat uitm
anak datin lagi
lama dah tak kesana pun
teringin nak ke melaka lagi
huhuhu

deena awanis on June 7, 2010 at 9:17 AM said...

sedapnyer coconut shake...*mode air liur meleleh*

POSH76 on June 7, 2010 at 10:23 AM said...

semuanya sodap....tang last skali tu lagi sodap....hehe

~LP Lum~ on June 7, 2010 at 11:34 AM said...

salam tedi~

aku penah try sekali coconut shake msa aku g tganu dlu.. best gak... :)

popia, aku suka yg jual kat psr malam rasah nie hah.. popia sayur.. xd goreng.. amat best dan kenyang... :)

Aini on June 7, 2010 at 11:53 AM said...

kucingku akan bertukar menjadi penguin yang mampu berdiri dua kaki apabila melihat aku pegang biskutnya itu =)

Misz Pinkie Winkie on June 7, 2010 at 12:23 PM said...

heheh......dak itam mestie suka biskutnya itue..hehheh
lin order 15kg hari tue.2kg kitten.
almaklumlah..budak selalu saja bertambah..hehhehhe

 

KaDangKala D|am |tu AdaLah Leb|h Ba|k... Copyright © 2011 Design by Ipietoon Blogger Template | web hosting