Wednesday, June 02, 2010

Eh! TiBa-TiBa RaSa MacaM MahU BersaRa sekETika. TiaDa NaFsu ataU TiaDa Idea MenuLis? EnTah! MaHu Cari JawapaN!!

cOrat cOret Oleh : myQza pada 10:43 AM
Sudah hari Rabu.Cepat masa berlalu. Bos pun sudah masuk hari ini. Lemah bila mengingatkan. Di tambah lagi dengan komputer yang rosak, mesin fotostat lagi yang tidak boleh lagi di gunakan. Cukup lengkap buat 'mood' bekerja terbang entah ke mana.

Mahu berhenti berblog? Oh! Tidak sama sekali. InsyaAllah. Cuma kadang-kadang rasa, masa itu membataskan. Singkat. Terkejar-kejar. Serba salah mahu buat 'entry' sebab orang akan datang baca tapi kita tidak dapat membalas.

Idea? Eh! Berblog tidak perlu memerah otak sampai pening kepala mahu fikir apa yang ingin di kongsi. Tidak perlu sampai tergolek-golek cari idea. Tulis sahaja apa yang berlaku sehari-hari sudah okey.

Pedulikanlah kepada mereka yang suka melabelkan sesebuah blog itu sampah atau tidak. Sebab kadang-kaang manusia bila bercakap, lupa lihat diri sendiri. Dan jangan sesekali juga kamu melabelkan blog kamu sebegitu okey?

Nota kakitanganku : Pagi-pagi sudah kena soal-siasat oleh Bos! Menyampah!!






20 kUs-kUs:

Lya Colours on June 2, 2010 at 9:05 AM said...

kita blog untuk menambahkan kenalan
janji kita heppy
ye x cik tedi
hihi

m4rilyn on June 2, 2010 at 9:07 AM said...

cik Lya: btol tu

slain tu kita leh jalan2 bukak mate tgk rumah orang esp bila tensi layan keje kat office

tedi: aku pun kerap dlanda kemalasan berblog

sarah shafie on June 2, 2010 at 9:36 AM said...

a ah..suke hati la kn kta nk tlis ape kt blog kita..nk bace bace, tk nk bce dh lah..yg pnting kite hepi..cik tedi..xmo tension2..

iQa~ on June 2, 2010 at 9:38 AM said...

blog adelah hak kita..ape yg org kate,xyah peduli..

ku menulis blog sekadar meluah rasa n berkongsi dunia...

~~

Roronoa Zoro on June 2, 2010 at 9:54 AM said...

yeahhh... janji heppi... ini blog peribadi.. bukannya laman web komuniti.. haha.. =)

relax.. wat keje dulu.. hehe =)

Watierman, rmanbkr on June 2, 2010 at 9:56 AM said...

Salam Dik...sabar2....betoi tu...nak tulis blog banyak idea....tapi nak hadap laptop tu yang tak sempat...so cam nak nak update???

Nak pinjam laptop ke??...nak mesin photstat pun mai la ambik kat umah ...hehehe...supaya senang Adik bekerja!!

Nur Su'aidah on June 2, 2010 at 10:01 AM said...

morning tedi! :)
sabar yek tedi. kamu sihat?

Dee on June 2, 2010 at 10:12 AM said...

ko tulis biasa2 pun aku suka dtg bc tedi..hehehe..

kella on June 2, 2010 at 10:22 AM said...

ya tedi, aku dulu pon cam pening2 nak tulis apa ya kat blog ini, sampai gitu..
tapi sekarang aku tulis apa yang berlaku seharian, ilmu yg boleh di kongsi.. apa2 yg tidak mengundang masalah aje..
:)

deena awanis on June 2, 2010 at 10:23 AM said...

mampu update blog skali sehari jek..bila laa masanye boleh produce 3-4 entry dlm satu hari cam si tedi neh..

cheqna on June 2, 2010 at 10:24 AM said...

tedi

kita ni kalu nak dengo je kate2 orang memang dok leh hidup r..

janji kita tahu apa yang kita buat ok...=)

amar haziq on June 2, 2010 at 10:39 AM said...

blogger pun perlukan rehat

jenguk2 lah blog saya ;)
http://amarhaziq-ceritasaya.blogspot.com/

ardinihumaira on June 2, 2010 at 10:55 AM said...

kena marah ngan bos memang tak best.. rasa nak merajuk huhu

DOWNLOAD NASYEED PALESTINA TERCINTA

PinQib on June 2, 2010 at 11:15 AM said...

;) sabar.. have a nice day..
keep updating..!!!

Liliyuli on June 2, 2010 at 11:18 AM said...

okey tedi..baik-baik jalan tu..hehehe

gooseberries on June 2, 2010 at 11:20 AM said...

btol2..tulis je pape asalkan x menyalahi undang2. hahah ley cm tu..ngee

Hazzy Ishak on June 2, 2010 at 11:24 AM said...

blog kita
citarasa kita

fikaryna on June 2, 2010 at 11:49 AM said...

bila menulis dgn ikhlas..org pun ikhlas jer nak baca..

Softtouch [Hanim] on June 2, 2010 at 1:08 PM said...

yg penting tedi jgn berhenti berblog ok....

yelah kita tulis ape yg rase kita nk tuliskan..peduli lah org kata ape..sibuk jer...

a.z.r.i.n.a.03.07 on June 2, 2010 at 2:26 PM said...

memang tengah takde mud,
cuti lama sangat kann... huhu..

 

KaDangKala D|am |tu AdaLah Leb|h Ba|k... Copyright © 2011 Design by Ipietoon Blogger Template | web hosting