Thursday, June 03, 2010

aLeXa BoLeH Di PercayAi aTau TiDak? aDa caRa LaiN UnTuk LiHaT keDuDukan BLoG?

cOrat cOret Oleh : myQza pada 4:07 PM
Photobucket

Aku selalu juga periksa kedudukan blog melalui Alexa.Tapi kadang-kadang macam lucu pula keputusan yang di perolehi.

Pernah periksa masa cuti seminggu dari berblog baru-baru ini, kedudukannya menjunam naik. Erk! Naik di sini bermaksud contohnya dari 700,000 kedudukan pergi ke 600,000. Bila rajin berblog, hari-hari kemaskini, pernah juga menjunam jatuh. He he he he..

Mana yang pakar, ada tidak cara lain yang boleh kita semak kedudukan blog kita selain dari Alexa ini? Boleh kongsi?

Jika kamu ingin menyemak kedudukan blog kamu di dunia atau di Malaysia boleh menggunakan Alexa dengan memasukkan alamat blog kamu di bahagian 'Search Alexa'. Klik di sini.

Selepas itu, mari kongsikan di sini kedudukan yang kamu perolehi.
He he he he.

Terima kasih.






18 kUs-kUs:

Hazzy Ishak on June 3, 2010 at 2:10 PM said...

penah sekali check. tak kisah naik ke turun
he he he

PinQib on June 3, 2010 at 2:13 PM said...

huuu..
hebat le.. sy bnyk ngkanye

h a n i e on June 3, 2010 at 2:27 PM said...

hahahaha x termasuk lansung dlm list kat malaysia ni..

site linking no. 26..
adehh..

Mak Su on June 3, 2010 at 2:31 PM said...

entah ler.....tak berapa pandai ler bab ni.....

relevan on June 3, 2010 at 2:38 PM said...

Wakaka! kawan punya Speed counter langsung tak boleh pakai..trafik sangat mengerikan..

Roronoa Zoro on June 3, 2010 at 2:53 PM said...

my ranking :

2,145,791

2juta.. haha

hans on June 3, 2010 at 3:18 PM said...

ranking malaysia 3139
turun la plak
xfaham aku

redNing on June 3, 2010 at 3:40 PM said...

klu blog aku langsung x masuk ranking

NARDtheNERD on June 3, 2010 at 3:44 PM said...

xpernah check pun.
penting ke?..
heheehe~

baby berry on June 3, 2010 at 4:17 PM said...

haha mcm2..jgn caye sgt la..tah betul idak kan.

al-mankaraqi on June 3, 2010 at 4:24 PM said...

tok pernoh pakei alexa.....

biasa koi nengok kat Google Analytics jer......mudoh sekali log in, email, blogspot........jalan.......

mijie on June 3, 2010 at 4:39 PM said...

entah lah btol ke x..btol kot..hehe..minggu lepas mijie check ranking sejuta lebih..td mijie check dh trun kpd 857,349..Ok lah..;)

hanie@nisya on June 3, 2010 at 4:54 PM said...

tak penah check lagi :)

Ƹ̵̡Ӝ̵̨̄Ʒ tinieƸ̵̡Ӝ̵̨̄Ʒ ♥●•٠·˙ on June 3, 2010 at 4:55 PM said...

cek, no data :(

mamai on June 3, 2010 at 4:58 PM said...

rasanya blog bro dah tenggelam kot lama tak update nie

umi_e on June 3, 2010 at 5:49 PM said...

Salam... kak e memang tak tau benda-benda ni semua...

* tahu On & Off PC je *

Jard The Great on June 3, 2010 at 7:48 PM said...

hehe.. encik joe obses pada ranking neh..

~aSHa~ on June 3, 2010 at 10:36 PM said...

sy rasa tak bape tepat la..

kwn2 sy yg visitor nye lebih byk dari sy pun byk ranking...belas2...tapi sy mcm yu..tapi lebih seribu..dlm 5 thousand plus plus...

ni yg pelik..

kwn sy unik visitor nye dlm 200 above...konpius

 

KaDangKala D|am |tu AdaLah Leb|h Ba|k... Copyright © 2011 Design by Ipietoon Blogger Template | web hosting