Friday, May 07, 2010

ZamaN sayA MenGamBiL GamBar mEnGGunakaN kamEra TeLeFon BimBiT samBiL BuaT MuKa cOmeL suDaH BerakHir. kEPaLa sayA suDah GemUk. PasraH....

cOrat cOret Oleh : myQza pada 12:10 PM
Adakah ini bermakna aku sudah tidak comel? Adakah ini bermakna aku mencemburui kecomelan orang lain? Ha ha ha ha...

Seronok betul tengok adik-adik yang bergambar pelbagai memek muka yang di masukkan ke dalam blog. Oh! Sila akui siTeDi zaman kamu buat buat begitu sudah berakhir. Mungkin kesan dari tumbesaran dan kelebaran bentuk muka sehingga tidak muat skirin telefon bimbit. Ekekekekeke...

Tidak mengapalah kalau kamu mahu ambil gambar sendiri. Ambillah. Tapi pastikan kamu berada dalam keadaan yang sopan. Jangan beraksi lucah, separa lucah atau separuh masak. He he he...

Jangan bergambar dengan aksi yang boleh mendatang keghairahan orang lain. jangan bergambar dengan aksi yang boleh mengiurkan orang lain. Jangan bergambar dengan aksi yang boleh memudaratkan hormon-hormon orang yang melihatnya. Bergambarlah secara berhemah.

Aku pernah menegur seorang adik tentang gambar jelir lidahnya yang di letakkan sebagai gambar utama di Facebook dan blog. Syukur, ada orang lain juga yang menegur secara sopan. Kami sekadar mengingatkan. Mungkin di mata kita, kita nampak comel dan nakal tetapi di mata orang lain?

Wah! Hari-hari aku membebelkan? Ekekekeke.. Dalam bebelan ada pengajaran dan nasihat tidak mengapakan?

Okeylah! Kamu boleh pergi makan kuih sekarang!

Nota kakitanganku : Dik Fana di Facebook telah menegur aku. 'Kau ni kalau ambil gambar mesti tak pandang kamera!' Bukan aku sahaja Fana, Dak Itam pun sudah terikut-ikut. Ekekekeke...






29 kUs-kUs:

relevan on May 7, 2010 at 10:23 AM said...

Ha ha Tedi..ada juga yang suka amik gambar dengan cara meyerendeng kan muka..cuma nampak batang hidung dan spek saja..heh heh!

sI tEDI on May 7, 2010 at 10:25 AM said...

relevan : ekekekeke.. ada.. ada... mengaku dah org tu!! ekekekekeke..

Dee on May 7, 2010 at 10:34 AM said...

a'ah tedi..nak2 kt myspace..x larat nk tgk foto gedik budak2 skrg ni..

a d r e y n i e e l i s y a on May 7, 2010 at 10:38 AM said...

huhu..
suka ambil gmbr dr tepi juga..

kalo full face,
konfirm bulat..

hihihih

a d r e y n i e e l i s y a on May 7, 2010 at 10:38 AM said...

huhu..
suka ambil gmbr dr tepi juga..

kalo full face,
konfirm bulat..

hihihih

Ƹ̵̡Ӝ̵̨̄Ʒ tinieƸ̵̡Ӝ̵̨̄Ʒ ♥●•٠·˙ on May 7, 2010 at 10:40 AM said...

aku pun terikut2 ekekekeke

Aini on May 7, 2010 at 10:41 AM said...

Samelah kita... tp kalo muka je membolat tak pe... Ni i ni, badan pun same turut membulat =)

nurul amiera on May 7, 2010 at 11:02 AM said...

cik tedi maintain comelll=p

FatinZol on May 7, 2010 at 11:06 AM said...

amik pic moncong-moncong mulut,kembung pipi,jelir lidah,buat muka cute...------> indonesian cakap 'narsis'

hehehe

Misz Pinkie Winkie on May 7, 2010 at 11:14 AM said...

hhahhha..
lawak bila tedi cakap terikut2 ngan dak itam
hahhhah

Misz Pinkie Winkie on May 7, 2010 at 11:15 AM said...

ehh..silap....dak itam yang terikut2 ngan cik tedi.
huhuh.

sueanne on May 7, 2010 at 11:22 AM said...

kite pun kalau amik gmbar depan..membolat semacam..

aduhh..semakin di mamah usia..cewahhh..hahaha

✿ y.a.n.i.e budak G.E.B.U ✿ on May 7, 2010 at 11:23 AM said...

betul kak tedi....
sudah berlalu zaman2 posing muka bajet cun cam dulu2

hehehehe

HonEyBuNNy on May 7, 2010 at 11:30 AM said...

Setuju..bergambar biarlah berhemah....ngeh3

kella on May 7, 2010 at 11:31 AM said...

haah, kadang2 kita tak perasan gambar kita tu ok ke tak! tapi lebih teruk kalau gambar tu teruk tapi semua orang kata ok.. bagus.. hehehe.. makin teruklah..

kayteeze on May 7, 2010 at 11:37 AM said...

Malu nak tengok kamera, ekk ? Samalah dengan kak tie, hihi..

embun d tengah malam on May 7, 2010 at 11:38 AM said...

dah lama i tak bergambar..

sbb hanset camera dah takder..hehehhe

Shamrin Mat Janih on May 7, 2010 at 11:43 AM said...

muka da mang membulat, bdn pun dah mbulat juga ni, hahaha. jd da xnk ambil gambar lagi.

F U N F A B U L O S I T Y on May 7, 2010 at 11:52 AM said...

cuba cari angle yang terbaik..
dex dengar2..setiap orang ada angle yang paling cantik kalo bergambo..
dak itam pun same gak ke?nape tuu?huhu ;D

dotblogspotdotkom on May 7, 2010 at 11:53 AM said...

pakcik suka tengok gambo dan cari mentafsir guna otak kiri... sbb lebih kreatif..... so kalau yang terjelir2 tu.... macam KEHUASAN aje... tu la pasal... elok2 la bila bergambar....

a.z.r.i.n.a.03.07 on May 7, 2010 at 12:36 PM said...

memang perasan skarng ni bbdak suka nau amik gambar jelir lidah..

elok lah tegur dorang..tu .


kRina pun dah mengembang sekarang ni..huhu..

~LP Lum~ on May 7, 2010 at 12:37 PM said...

salam tedi~

hehehe... aku xgemar bergambar.. tapi aku suka mengambil gambar... :)
bagi aku, satu2 gambar tu membawa 1000 makna dlm diri aku.. dan aku gemar share gmbar yg aku ambil ngan teman2 yang lain... :)

ps : semakin kita berusia, semakin kurang minat nak bergambar... :p

Nabilah Anafi on May 7, 2010 at 1:02 PM said...

sorry for your lost. comel kucing awak.

AdaFiqForever on May 7, 2010 at 1:17 PM said...

hehe..nk nyebok...zaman bdk2 skrg(mcm ada) nk brgmbar mcm tu..hehe..
nway kwn2 sume wat mcm tu then nmpk cute jer..hehe..=)

Jard The Great on May 7, 2010 at 1:19 PM said...

nk ikut makan kuih. takpe.. bebelan mu membawa teguran yg baik. hee..

psst.. seb baik ku tak suka bergmbr

deena awanis on May 7, 2010 at 1:20 PM said...

yezza!!masa zaman belajar dulu, 1 hari boleh amek puluh2 keping pic bermacam memek muka.skarang ni, sekeping sehari pun jarang..huhu

Othman Juliana on May 7, 2010 at 1:40 PM said...

"amek la gambar dari posisi mana pun-memang kasi rosak gambar je." yeah, inilah realiti tentang aku~ perghhh...

Ery Farieha on May 7, 2010 at 2:00 PM said...

muka saya sgt tidak sesuai utk buat muka nakal spt menjelir lidah
rasa cm huduh gila.
wakakaka

~AmyLiana8886~ on May 7, 2010 at 6:05 PM said...

tu la mcm2 karenah ambik gambar..ada yg buat ala2 kiss la..apa yg lawa nya gmbar cmtu..lawa lg gmbar biasa2 je kan..hihi..

 

KaDangKala D|am |tu AdaLah Leb|h Ba|k... Copyright © 2011 Design by Ipietoon Blogger Template | web hosting