Monday, May 03, 2010

S.H.I.T!!!! KenaPa kaU PoTonG ekOr Dia? Kau MemanG B.O.D.O.H!!! Kau BoLeh PerGi M.A.T.I!!!!

cOrat cOret Oleh : myQza pada 11:10 AM
Ahh!! Aku tidak tahu aku tujukan kata-kata itu untuk siapa khususnya!! Tapi Allah Itu Maha Mengetahui!!

Malam tadi terlebih rajin 'blogwalking' hingga awal pagi. Ya Tuhan! Saya singgah di blog 'My sis' yang suka tolong kucing jalanan. Terperanjat sungguh dengan 'entry' terbaru beliau. Terkejut. Ya Tuhan! Terkebil-kebil mata melihat gambar satu persatu!

Manusia durjana masih wujud lagi rupanya di muka bumi ini. MasyaAllah. Mengapa biarkan mereka yang tidak bertamadun itu terus hidup? Kenapa? Mengapa?

Hati sebak dan hiba.

Photobucket

Ekornya di potong! Serius! Hati rasa teramat sakit melihatnya!! Dia hanya haiawan kerdil yang tidak mampu melawan. Sungguh! Dia tidak berdaya. Dia bukan lawan kamu! Mengapa memperlakukan di begitu? Kenapa?

Why, why, why?
What have I done wrong?
I am the sweetest little kitty,
Though at times when hunger strikes,
I may be a little naughty,
just a little,

Why, why, why?
Why did you chop off my paw?

Why, why, why?
Why did you chop off my tail?

I didn't mean it,
I ran, ran, ran,
I cried, cried, cried,
Pain took over hunger,
I can only cry at what I've lost,

Tulisan kamu ini betul-betul menyentuh hati Sis!! Dia bertuah berjumpa kamu!

Terima kasih! Terima kasih! Terima kasih!

'Entry' dan gambar-gambar boleh di lihat di sini.

Nota kakitanganku : Semoga dia cepat sembuh!





37 kUs-kUs:

cik syazni on May 3, 2010 at 9:07 AM said...

kalu kite potong 'tut' dia mcm dia potong ekor kucing tu, best gak kan? tp xpe, biar Allah aje yang balas..

ejaMaria on May 3, 2010 at 9:10 AM said...

:( ?????

GhOsToNe on May 3, 2010 at 9:12 AM said...

kesiannyew..
adoyai!!!!

Solehah on May 3, 2010 at 9:12 AM said...

sedihnya tedi..mcm dpt kongsi rasa sakit bila tgk pic tu..

Solehah on May 3, 2010 at 9:12 AM said...

sedihnya tedi..mcm dpt kongsi rasa sakit bila tgk pic tu..

h a n i e on May 3, 2010 at 9:12 AM said...

alahaii..kesiannya...
masih ada lagi yg suka menganiaya binatang..

Alimaz-Kembara Terasing on May 3, 2010 at 9:15 AM said...

celaka betul....kesiannya...

azieazah on May 3, 2010 at 9:24 AM said...

Sungguh kesian. Moga segera sembuh..

Berdosa tau menganiaya binatang, bersikap zalim pada mereka. Wpun tak minat, tak pandai bela, jangan sekali2 menzalimi binatang...

al-lavendari on May 3, 2010 at 9:27 AM said...

tentulah manusia yang buat kerja tu. tapi kemana perginya sifat kemanusiaan mereka ?

Hazzy Ishak on May 3, 2010 at 9:30 AM said...

kejamnye dorang ni...

nana on May 3, 2010 at 9:31 AM said...

kesian kucing tu... takpe biar ALLAH akan balas balik perbuatan mereka itu... :(

Amir Izzat on May 3, 2010 at 9:45 AM said...

sape ye kerja nie? adoh2...

✿ y.a.n.i.e budak G.E.B.U ✿ on May 3, 2010 at 10:15 AM said...

manusia berhati aper la tu...
sampai sanggup wat cam tu

ashie023 on May 3, 2010 at 10:17 AM said...

damn it stupid people...

embun d tengah malam on May 3, 2010 at 10:31 AM said...

bongok gila org yg buat tu..

meowwmania on May 3, 2010 at 10:32 AM said...

sedihnya :(

baca enty sambil tutup gmbr xsanggup nak tgok

what goes around comes around!
Allah maha adil

p i j a h on May 3, 2010 at 10:32 AM said...

ya allah. kejamnya manusia!!!!!!!

arghhhh. sakit hati tengok. gila! takde otak. takde hati. takde perasaan. apalah sangat salah kucing tu...

Kyuubi_85 on May 3, 2010 at 10:43 AM said...

adoi, sakitnya.. huhhu

Ƹ̵̡Ӝ̵̨̄Ʒ tinieƸ̵̡Ӝ̵̨̄Ʒ ♥●•٠·˙ on May 3, 2010 at 10:51 AM said...

gila punya manusia
takder benda lain ke dia nak potong??
potong la ikan ker.. sayur ker.. huhu
rasa macam nak potong gak tangan manusia tu.. biadap sungguh

Adlina Husaini on May 3, 2010 at 10:55 AM said...

ewwwwwww..terasa pedih tu..

tak sanggup nak buka blog link tu..tengok pic kucing tu pun sikit2 je..tak sanggup..

macam mana la hati perut org yg buat tu eh..kejam sungguh la manusia la ni...bahaya sgt..

Adlina Husaini on May 3, 2010 at 10:56 AM said...

anyway thanks ek support blogshop tudung ina..really appreciate it =D mmuah tedi

[s][u][e][h][a][n][n] on May 3, 2010 at 11:03 AM said...

xpe2 sesapa yang buat tu biar Allah yang balas.

relevan on May 3, 2010 at 11:17 AM said...

Hukuman bagi tukang potong ekor ni..kita patut potong ekor yang memotong ekor yang kena potong ni..

JMR on May 3, 2010 at 11:22 AM said...

perkara kejam gini dh jadi cam perkara biasa, anak sendiri pon leh main campak dlm tong sampah...nauzubillah...

cHeRyNa PiReS on May 3, 2010 at 12:00 PM said...

orang macam nieh sakit! seronok tgk binatang kesakitan. kalau kita sensitif, dikatanya kita jiwang! cettt...sangat hampeh!

zalyeaclik on May 3, 2010 at 12:06 PM said...

Bodoh punye manusia....memang binatang....Biar,1 hari nanti Tuhan akan balas perbuatan dia tu...

mamai on May 3, 2010 at 12:13 PM said...

serius bodoh punya orang tu...geram lak aku

Amieynna Amin on May 3, 2010 at 12:22 PM said...

kejam3..
isyh.. saya yang alah pada kucing pon xsanggup wat mcm tu..
isyh....

~LP Lum~ on May 3, 2010 at 12:23 PM said...

salam tedi~

memang bangang yg g wat keje bangang mcm tu.. apa ar perasaan dia?? cuba kita tangkap dia then kita potong jari dia aje.. xyah yg besar2.. apa yg dia rasa??

m.q on May 3, 2010 at 12:38 PM said...

semoga kitty cepat sembuh
bodoh betol org yg buat camtu
mmg bodoh

N@zihah on May 3, 2010 at 1:50 PM said...

Waaaarggghhhh!!!!manusia semakin kejam,kenapa tidak dibiarkan saja kucing tu melangsungkan hidupnya sendiri?

Si Jukogyu on May 3, 2010 at 2:01 PM said...

hari tu kaku ni ekor pulak...sedih la...Y_Y

e.t.t.y on May 3, 2010 at 2:25 PM said...

demmit! ke neraka jahanam lah kamu si pelaku.

cukuplah baca kt sini je. tak mau letak dlm blog. takut sedih.

yaAllah, tabah betul hati sapa yg jumpa kucing tu kan. kalau jadi kt kita, nangis je lebih kot.

umi_e on May 3, 2010 at 5:06 PM said...

Salam... hati panas membaca n3 di situ...

* Kalau jumpa orang yang melakuakan benda terkutuk itu, mahu saja AKU(bila marah)cincang tangan dia tu!

** Binatang pun ada perasaan kasihan - inikan manusia! TAPI yang melakukan itu BUKAN MANUSIA tetapi SETAN JAHANAM!!!!!!!!!!!!!!!!!!

ciK LyndaWawa igUana on May 3, 2010 at 6:25 PM said...

setannya org tu...adui..tak sampai hati nak tengok

Papa meow on May 3, 2010 at 10:17 PM said...

Setuju dgn ci syazni... potong tut dia biar dia rasa pulak. Laknat sungguh manusia durjana itu!

Terimalah pembalasan nanti kalau tak bertaubat.

DALILA MISMAN on May 3, 2010 at 10:36 PM said...

aduh..sedihnya tengok kucing diperlakukan macam tu..huhuhuhu,,,sedih..sedih...kejam betul siapa yang buat tu...

 

KaDangKala D|am |tu AdaLah Leb|h Ba|k... Copyright © 2011 Design by Ipietoon Blogger Template | web hosting