Thursday, May 27, 2010

RM 4 JuTa unTuk kOs PerkaHwinaN Dian Sastrowardoyo : BerI akU 1 JuTa ruPiah Buk! TiDak BanYaK. SikiT saJa!!

cOrat cOret Oleh : myQza pada 12:44 PM
Photobucket

Photobucket

Aduhai! Dasyat betul bila orang-orang kaya dan terkenal ini kahwin ya? RM 4 juta macam RM 4 sahaja lagaknya.

Kalaulah untuk majlis kahwin sahaja sudah RM 4 juta, kehidupan sehari-hari lagilah mewah agaknya.

Mungkin inilah cara orang berduit menikmati erti kehidupan.

Aku tertarik dan tersentuh dengan satu video klip yang aku tonton di blog Qief semalam. Memang menitis airmata ini.

Siapa yang mahu berkongsi keinsafan silalah klik di sini. Link ini akan terus membawa kamu ke blog Qief dan tontonlah video pendek 6 minit itu. Bezakan pula dengan kehidupan kita. Jauh juga tersasar dengan kehidupan Dian yang sanggup berhabis RM 4 juta hanya untuk majlis kahwin.

Nota kakitanganku : Oh! Ini bukan 'entry' iri hati atau hasad dengki!





23 kUs-kUs:

Alimaz-Kembara Terasing on May 27, 2010 at 11:05 AM said...

itu lah org kaya.....

QuEeN Of 2 Heroes on May 27, 2010 at 11:10 AM said...

sedih tgk video tu..... :( kita da rasa susah rupanya ade lg yg lagi susah dari kita....

ejaMaria on May 27, 2010 at 11:11 AM said...

1 juta rupiah convert ke RM, tak sampai rm400 yang... ???

eh check balik currency skrg... tapi rasa nye lebih kurang gitu la...

blueCITY® on May 27, 2010 at 11:14 AM said...

salam,

uh uh
helloooooooo
mana2 bapak indon sila hubungiku
yg kayer rayer sajork okay
lalalalalal...
juta2 rupiah tak main
tapi juta2 rm
egegegegeg...





larik!!!!

nj on May 27, 2010 at 11:24 AM said...

mahalnya sampai RM4 juta... bagi makan anak yatim piatu sekali kut...kalau mcm tu tak apalah juga kan...

Roronoa Zoro on May 27, 2010 at 11:28 AM said...

RM 4 Juta??? ingatkan Rupiah 4 juta.. perhhhh!! kaya siott!!

deena awanis on May 27, 2010 at 11:29 AM said...

ukur baju di badan sendiri..=)
jangan sampai berhutang ngan along semata2 nak kawen grand2 dah ler..

✿ y.a.n.i.e budak G.E.B.U ✿ on May 27, 2010 at 11:31 AM said...

apa buk??? 4 juta?

waduh2.....simpan dalam ASB mesti awal tahun dapat dividen berkepuk2...


hehehhehehhe

syaf on May 27, 2010 at 11:38 AM said...

org kaye standard r

ctpayong on May 27, 2010 at 11:39 AM said...

gilak lu ted...pagi2 dah buat aku nangis tgk video tu. aku selalu gak buat camtu, bawak balik makanan lebihan tapi bukan utk aku...utk kucing2 dan anjing2 yg xbertuan di sekitar kawasan tempat tinggalku. poyo kau ted...sedey arrrrr.

relevan on May 27, 2010 at 11:57 AM said...

Aku juga mau jadi orang kaya..tapi entah bila..

:::DaK KeCiK::: on May 27, 2010 at 12:13 PM said...

Waduh2,mmg btol2 kaya lor..
bertuah jd Dian.Tp duit byk pun tak guna gak if hidup tak tenteram.Baik sedekah kan duit tu pada anak2 yatim n fakir miskin..

Takper lah tu rezeki dia,rezeki kita insyaAllah DIA dah tentukan segala2nya.

~LP Lum~ on May 27, 2010 at 12:14 PM said...

salam tedi~

hehehe... sebenarnya dorg xreti nak buang duit kemana.. datz y ar wat majlis kahwen grand grand.. sok tgk bercerai pun grand grand gak... :p

apa pun, smg berbahagia ke akhir hayat... :)

Dee on May 27, 2010 at 12:35 PM said...

org kaya gitulah..mesti kena buat grand..kang kalo buat majlis kecik2..takut org mengata..hehehe..

Yatre Hayati on May 27, 2010 at 12:44 PM said...

dah kawen da?? ngan sape ek? 4 juta ? sob sob banyaknya dwet dia....

Lya Colours on May 27, 2010 at 12:50 PM said...

mahalnya
harap2 kekal la sampai akhir hayat

niesz on May 27, 2010 at 12:52 PM said...

ya ALLAH..bnyk nye..xrase membazir ke..ish22..kan bagus if duit tu buat sedekah ke..lg berkat kehidupan rumahtngga tu kan..emm..wang bkn segalanya..n bukan tu yg akan di persoalkan d akhirat nnti..

ain on May 27, 2010 at 12:57 PM said...

tedi:yg kaya akan bertambah kaya...dah akhir zaman....

cHeRyNa PiReS on May 27, 2010 at 1:40 PM said...

bg aku rm5k, aku kawen pon nak pakai banyak tuh je. (tiba2 je aku rasa macam beza giler aku ngan dia...hehehe...)

atty's on May 27, 2010 at 2:03 PM said...

video tu menginsafkan ..
harap perkhawinan beliau kekal hingga ke akhir hayat..amin

a.z.r.i.n.a.03.07 on May 27, 2010 at 2:06 PM said...

kaya roti adalah
kaya betul tak taulah bila ...huhu..


alhamdulillah . rezeki masing-masing kan..

SYANI on May 27, 2010 at 5:25 PM said...

Tak yah le mambazir... kang kawin belum stahun dah bercerai berai pulak..

PinQib on May 28, 2010 at 11:12 AM said...

buat ala kadar sudah.. bek wat amal jariah ^^

 

KaDangKala D|am |tu AdaLah Leb|h Ba|k... Copyright © 2011 Design by Ipietoon Blogger Template | web hosting