Wednesday, May 12, 2010

aDakah PasanGan MemBacA BLoG KamU?

cOrat cOret Oleh : myQza pada 3:14 PM
Definisi pasangan di sini ialah suami atau isteri, teman lelaki atau teman wanita. Kucing betina atau kucing jantan tidak termasuk ya? Jika belum mempunyai pasangan adakah kamu mahu dia tahu akan kewujudan blog kamu?

1. Adakah pasangan mengetahui tentang blog kamu?

2. Bagaimanakah mereka tahu mengenai blog kamu? Kebetulan atau kamu yang war-warkan.

3. Apakah reaksi mereka? Suka, tidak suka atau buat tidak tahu sahaja.

4. Adakah mereka menyumbang idea kepada blog kamu? Atau mereka sendiri adalah idea kamu untuk menulis?

Okey! Okey!

Aku jawab dulu.

1. Tahu

2. Beritahu

3. Makan pun mahu ambil gambar?' Eh! Kira sukalah tu!!

4. erhMmm! Kadang-kadang! 'Amek gambau Chicken Chop tu. Masuk dalam blog!!'

Hik hik hik..

Jom kita cerita!!!!

Nota kakitanganku : Asalkan blog tidak melalaikan!






34 kUs-kUs:

makdara terdiva on May 12, 2010 at 1:50 PM said...

bahaya gak..lebih2 lagi kalau pasangan tu kuat cemburu..

pasal BEN ASHAARI tu pon boleh jadi isu besauuuuu tawwww...

huh!

LiNda on May 12, 2010 at 1:50 PM said...

Saya pung nak jawab !

1. Tauuuu

2. Beritahu

3. No Problem !

4. Idea .. yup ! kadangkala

Dari sudut pasangan suami/isteri . Ini sangat menyeronokkan . Hubungan 2 hala selain telefon and sms .

reen_sofee on May 12, 2010 at 1:53 PM said...

pasangan pon tak dek!
hahaha

Nur Hawa Mohd Zin on May 12, 2010 at 1:56 PM said...

ala lau yg tak da pasangan tak leh jwab ker...nak jugak...pasangan (pakwe) tahu...huhuh..biar dia tau t dah khwin dia dah tau..

Ieda Al-Habsyi on May 12, 2010 at 2:02 PM said...

laki ieda tau, kadang dia yang kondem lebih, adoiii!! Abang, ni blog saya ke abang?? hahahha!!! :)

al-mankaraqi on May 12, 2010 at 2:05 PM said...

x maw jawab sumer hahahaha......

FarhanaDr on May 12, 2010 at 2:07 PM said...

Ku mahu kau tahu.. Lagu nyanyian Romance.. Heehee.. :)

deena awanis on May 12, 2010 at 2:08 PM said...

en hubby tau tentang blog aku..he always be a stalker kat my blog.datang jenguk tapi x tinggal jejak..huhuhu..no special feelings terhadap blogku itu.x penah komen pape. menjadi sumber ilham??tidak secara langsung.tapi ade gak r kekadang tuh..

nursarah on May 12, 2010 at 2:09 PM said...

tiada pasangan,


sekian.

TiTin on May 12, 2010 at 2:11 PM said...

bekas pasangan sy tau pasal blog sy sbb die nk tau pasal perkembagn sy..pelik kann...sy pun tak suka...jnji sy tak kaco idup sy....

Jantan Keparat on May 12, 2010 at 2:16 PM said...

hukhuk..
bahaya betoi if tau..
kalo mgumpat pasai diew??
hakhak!

kella on May 12, 2010 at 2:26 PM said...

hohoho.. aku mau jawab juga..
1. pasangan ku tahu hehehe...
2. bagaimana mereka tahu? hehehe.. cerita panjang.. si dia cuba menggugel namanya, dan klik pula 'image', ya ampunnn!! terkejut dia melihat byknya gambarnya! carik hingga lubang cacing! tjumpa la blog aku! blog yg byk letak gambarnya! hohoho..
aku mmg nk bgtau kat dia, tapi belum sempat, rajin pulak dia menggugel namanya!
3. dia tak marah, cuma tersegan pulak, aku katakan, aku peminat fanatik beliau! heheheh
4. mmg ada, dia selalu kasi idea yg best2, tapi aku kengkadang sempat, kengkadang belum sempat nak publish... dan semestinya, dia juga adalah idea untuk aku berblog! hihihi
he wish to have blog also, tp masanya tak m'izinkan..

ok tedi! panjang lebo.. ko jgn marah ahhh

Kujie on May 12, 2010 at 2:31 PM said...

1) tau
2) dia buka sendiri kot, bookmark kt pc
3) tak marah..tp segan sikitlah...tapi ok je lah..sesekali tulis usik dia
4) ada juga sesekali..mcm kami binang nk pergi bercuti..so dia bagi idea tanya kawan2 kt blog

tapi bkn dia je yg baca - anak sedara, adik ipar, kakak ipar, adik kandung...

~LP Lum~ on May 12, 2010 at 2:42 PM said...

1) tau..
2) tah ar.. mgkin aku selalu post link kek fb... :)
3) xde ckp lak... :))
4) xde pun... :(

nie pasangan sape sebenarnya yg aku bgtau kek ko nie ted??
kata selayaknya sang mantan... :p

QuEeN Of 2 Heroes on May 12, 2010 at 2:44 PM said...

of coz dia(suami) tahu...sy yg bgth sy ade wat blog...dia tak kisah pun...menyumbang idea tu xde la...tp selalu baca setiap entry wife dia then terus komen face to face coz dia xde blog...hehe :)

OnE HeArT..OnE LoVE.. on May 12, 2010 at 2:51 PM said...

hehe. khai tak kesah pun.=p

Che Kechik on May 12, 2010 at 2:53 PM said...

kechik xda pasangan tp kechik banyak dapat idea dari mereka2 yg sangat istimewa dalam kehidupan kechik..
xleh luah depan2..so kita luah cara ni..kurang2 dapat lepaskan beban d hati..=)

Hana Picca on May 12, 2010 at 2:55 PM said...

tahu.. dia ok je :)

Hazzy Ishak on May 12, 2010 at 3:02 PM said...

1. tahu
2. beritahu
3. entah
4. selalu bagi idea

cikgu, assigment dah siap!

Watierman, rmanbkr on May 12, 2010 at 3:27 PM said...

sALAM tEDI....

1. Tahu
2...mestilah Akak minta izin dulu
3. As long as Akak happy...it's fine with him...sendiri kena ingat...jadi isteri ada batas dan tanggung jawab yang wajib diutamakan....
4.Bagi idea....tak kot...support the idea tu adalah....

Extra....baru dapat tahu dia terharu sangat bila baca...entry akak...sediakan segala bekalan untuk dia dan anak2....and Akak dapat rasakan....we love each other more today than yesterday!!
pssttttt....Tolong jangan muntah ijow tau!!!

atty's on May 12, 2010 at 3:27 PM said...

jawapan kty

1-tahu
2- Dia selalu nampak kty bukak blog kt umah
3- Dia tak kesah ..
4- Tak penah ..semua den sendiri cari idea

Softtouch [Hanim] on May 12, 2010 at 3:41 PM said...

tahu...sy yg bg tau..tp dia xbc pun..dia malas nak baca karangan he he he..kalu snap pic jer mesti dia cakap "nak masuk blog lah tu'...

Liliyuli on May 12, 2010 at 3:43 PM said...

mula-mula ramai member tak tahu blog aku..makin lama makin ramai pulak member yang tahu..
kalau boleh tak nak 'si dia' tahu kot. boleh buat entry pasal 'si dia'. tapi ape aku kesah..aku xde pakwe pun lagi...hikhikhik

kak Erna on May 12, 2010 at 3:50 PM said...

tedi..dia selalu nampak akak depan laptop..tapi tak pernah tanyapun..akak saja cerita..tentang blog yang dibaca..

✿ y.a.n.i.e budak G.E.B.U ✿ on May 12, 2010 at 3:51 PM said...

dia tahu...
tp dia tak ada masa nak baca belog ai...

kuikuikui sib baik!

ciK LyndaWawa igUana on May 12, 2010 at 3:59 PM said...

saya adajawapan yang berbeza..hehehe...

untuk ex:
1.tahu
2.kawan yang bagitahu dia
3.cemburu
4.kadang2 aku tulis sal dia yang menyakitkan hati aku

untuk bf:
1.tahu
2.bgtahu sendiri
3. suke n kadang2 cemburu jugak sebab aku tulis sal org lain
4. kebanyakan citer blog aku berdasarkan bersama dia..

jadi kesimpulannya...
semua cemburu belaka...
hehehe

ladymiaka86 on May 12, 2010 at 4:00 PM said...

mahu jwb juga..

1- en suami tahu jer..

2- dia mintak url bila tau ade blog then bookmark siap2..dah tau before kawen lg..tau dr org kot ke ciksue yg bg..ntah..lupa plak..kuikuikui

3- biasa jer..tak kata suka ke tak suka ke.. tp dia jarang komen.. kalo komen face 2 face then lebih2 kalah follower yg rajin baca.. wakaka..

4- kadang2 idea dtg dari dia & dia juga jd ilham nak menulis..

zns on May 12, 2010 at 4:48 PM said...

cik tedi..zns blh jawap soklan 1 n 4 sahaja

1 tak tahu
4 kebanyakan idea menulis untuk dia :)

siti murni ishak on May 12, 2010 at 6:00 PM said...

nk jawab...nk jawab..

1. Tahu
2. Dia sendiri yg korek & dpt tahu
3. tiada reaksi suka or not tp slalu jugak dia mention balik pasal satu2 entri tu
4. not really, cuma kdg2 ada entri based on true story dgn si dia...

messyremo on May 12, 2010 at 6:40 PM said...

tediiiiiiiiiii...

aku suke entri nih...

aku nak jawab..
tapi status aku tak mngizinkan aku untuk mnjawab..

two thumbs up la entri ni..
sbb ade terkesan di hati...

a.z.r.i.n.a.03.07 on May 12, 2010 at 8:52 PM said...

1)tau
2)sendiri bgtau
3)biasa je... ek tak onk pun tak.. abe baca tp tak bgtau... tau-tau adalah dia usik2..
4)hya pernah komen jgn citer lebih2 nanti org kata nak menunjuk-nunjuk..

umi_e on May 12, 2010 at 8:54 PM said...

Salam... nak jawab gak ler...

1. Suami tahutentang blog ini
2. Dia yang bagi idea untuk mulakan blog sebab dia orang pertama yang diberitahu tentang hasrat untuk buka blog
3. Tak kisah tapi kadang2 kasi komen agak best! "letak gambar sebab nak glamour ke..."
4. Dia yang mencadangkan tukat bahasa Melayu kepada bahasa Inggeris kerana bahasa Inggeris cakupannya lebih luas...

ItaJeff on May 12, 2010 at 9:12 PM said...

1. Tauuuuu

2. selalu dia tgk akak mengapdet blog...dr situlah dia tau...

3. kdg2 suka, kdg2 buat tak tau

4. menyumbang idea tu rasanya tak de lah...tp dia ckp blog piring akak tu blog poyo bahahahaha...

Anonymous said...

I like use viagra, but this no good in my life, so viagra no good.

 

KaDangKala D|am |tu AdaLah Leb|h Ba|k... Copyright © 2011 Design by Ipietoon Blogger Template | web hosting