Saturday, May 15, 2010

ResT In Peace Dak Kimo : KamU TeLah sELamaT KeMBaLi ke Sisi PenciPta.

cOrat cOret Oleh : myQza pada 8:00 PM
Dak Kimo telah selamat kembali ke sisi penciptanya pada pukul 2.55 petang tadi.

Aku halalkan semuanya DakKimo sedari hampir 5 tahun aku menjaga kamu. Halalkan juga kesilapanku andai aku berbuat silap dengan kamu.

Rehat dengan tenang. Semoga kamu bertemu Dak Kimi dan Dak Utih.

Selamat berangkatDak Kimo.

Selamat beradu.

Selamanya.

Kamu tidak akan sakit lagi.

Tidak akan pernah.

Rehat dengan tenang.







94 kUs-kUs:

messyremo on May 15, 2010 at 3:22 PM said...

byk sabar tedi....

aku tak tau nk ckp ape lagi...
mcm2 dugaan dtg...
tabah ye tedi..

Jantan Keparat on May 15, 2010 at 3:26 PM said...

tedi!!!
sabar tow!!!
tau sedih..
tapi nk wat camne...
hmm....

NuR on May 15, 2010 at 3:27 PM said...

sabar cik tedi
aku lihat seekor kucing pagi tadi di tepi jalan
sayu aku tgk..
lagi sayu bila aku baca ttg dak kimo
semoga kau tabah
mereka pergi bkn kerna tidak mengasihi kamu

~ maaf lama tidak mengunjungi blog kamu~

~LP Lum~ on May 15, 2010 at 3:27 PM said...

ted~

bersabar eik.. sekurang2 nya kau dah lakukan yg terbaik seojg hayat dia..

cik kerm on May 15, 2010 at 3:27 PM said...

cik tedi,,jgn sedih2 ye,,uruskan pemergian die dgn baik,,,kamu da wt yg terbaik,,=(

lupie on May 15, 2010 at 3:28 PM said...

RIP Dak Kimo...

a.z.r.i.n.a.03.07 on May 15, 2010 at 3:28 PM said...

Tabah ye Ted.

macam tak caya je..

lepas satu-satu..

redha itu yang terbaik.

a.z.r.i.n.a.03.07 on May 15, 2010 at 3:28 PM said...
This comment has been removed by the author.
hanie@nisya on May 15, 2010 at 3:35 PM said...

tedi cyg..

Itu yg tebaik utk dia..dpd dia teros dlm kesakitan..

Tabah ye..

Sya turut rase sedih...

:'(

Miss ... on May 15, 2010 at 3:37 PM said...

dak kimo...tedi tabah ye..aku baru tau..huhu

ItaJeff on May 15, 2010 at 3:39 PM said...

Ya Allah....sabar ya Tedi...kak baru nak buat n3 psl dak kimo, sekali pula dia dah tak ada...bykkan bersabar yg dik..inilah dugaan kita yg terlalu sygkan kucing...

nareiQa on May 15, 2010 at 3:40 PM said...

tedi . sabar . mungkin pemergian die dapat mengurangkan kesakitannye hidup di dunia ni , dan hilangkan keseksaan dak tedi melihat die terseksa begitu .
TABAH OK KAWAN <3
kami semua sayang awak .

DAK KIMO : RIP :'(

sarah shafie on May 15, 2010 at 3:41 PM said...

kimo dh takde??sedihnya..tedi sabar byk2 k..

Tuah Hanani on May 15, 2010 at 3:44 PM said...

Cik ted...berdebar bila akak baca status dlm fb kamu. Terus akak ke sini.
Sedihnya bila akak dapat berita ni.
Banyakkan bersabar ye cik ted.
Dak kimo bahagia selama dia hidup dgn kamu.
Dak kimo bertuah kerana bertemu dgn kamu 5 tahun dulu.
Kamu dah berikan dia yg terbaik cik ted.
Dia pasti tak menyesal jumpa dan hidup dgn kamu.
Jika ini yg terbaik yg dah ditentukanNYA.
Menangis bila akak dpt berita ni cik ted. Sayu dan sedih atas kehilangan...
Salam takziah dr akak.
Dak kimo, nanti jumpa dgn bonie ye syg.

kak anie on May 15, 2010 at 3:50 PM said...

tEDl...pergi jua dia akhirnya...ALLAH lebih menyayangi dia tEDl...biarlah dia pergi dari dia menderita.

tEDl...banyakkan sabar ye...dak Kimo mesti bahagia ketika bersama tEDl...5 tahun bersama tEDl mesti merupakan tahun2 yang bahagia buat dia...

Salam takziah dari akak

cikgu isza on May 15, 2010 at 3:52 PM said...

salam takziah..

jiehan on May 15, 2010 at 3:58 PM said...

takziah...dr smlm sy hrp kimo cpt smbuh xsangkah die dah xde..doa tedi di mkbulkan jua..mgkin itu yg terbaik bgnye..tedi dah buat yg terbaik utk kimo.kimo sekor kucing yg beruntung kerna berpluang di mnja oleh tedi..sdh saat die kembali pada yg esa..

ashie023 on May 15, 2010 at 4:00 PM said...

dak kimo..
Rest In Peace..
and Tedi be strong..

*sedih ble baca tajuk td..
i thought dak kimo gonna be fine today..i dunno it turned out to be like this..

Softtouch [Hanim] on May 15, 2010 at 4:02 PM said...

sabar tedi..mgkin dgn kepergiannya itu yg terbaik dr dia merasa kesakitan itu..sabar byk2 yer..takziah...

relevan on May 15, 2010 at 4:14 PM said...

Sabar lah Tedi..itu saja yang nak kawan katakan..

relevan on May 15, 2010 at 4:15 PM said...

Sabar lah Tedi..itu saja yang nak kawan katakan..

akudandia on May 15, 2010 at 4:19 PM said...

salam..

semoga dak imi tenang disana..
sabar ye..
tiap blaku da hikmahnya..

shaf lina on May 15, 2010 at 4:25 PM said...

b patient dear .i knoe how u fil

hani@debumelukut on May 15, 2010 at 4:25 PM said...

sabar tedi..Dah itu yg terbaik untuk dia.
sekarang dah tamat penderitaan dia.Kalau tedi sayangkan dia relakan dia pergi...
Ok ok, sekarang tadi harus think positive, InsyaAllah adalah tu pengganti nya nnti...

tengku_fir21 on May 15, 2010 at 4:32 PM said...

sabar..
ikhlas dan redha

Hana Picca on May 15, 2010 at 4:32 PM said...

Tuhan lebih sayangkan dia..
teruskan berbakti pada kucen2 ye..

Dyna Yvonne on May 15, 2010 at 4:39 PM said...

cik tedi~
tabahkan aty~

LiNda on May 15, 2010 at 4:45 PM said...

Akhirnya ...

Allah ambil jua ..

Sabar tEDI

N@zihah on May 15, 2010 at 4:53 PM said...

Dia pegi jua akhirnya..

Setelah berusaha dgn sungguh2,
dia pegi jugak akhirnya.
memang ajalnya sudah sampai.
Allah lebih sayangkan dia,
bersabarlah ya TeDi.
Setiap yang hidup pasti
merasa mati.

InsyaAllah kamu dapat ganjaran@
suatu nikmat yang besar
di akhirat kelak kerana
menjaga Dak Kimo dengan
penuh prihatin dan kasih sayang.

Ms.Lilies on May 15, 2010 at 4:53 PM said...

dia kembali kpdNya..
jgn bersedih wahai sahabat...

ko dh usaha yg terbaik utk dak kimo

kawie2020 on May 15, 2010 at 4:54 PM said...

dak kimo dah pergi dengan tenang...

sabarlah...

kak Erna on May 15, 2010 at 5:04 PM said...

tedi..walaupun tedi menyayanginya..tapi..tuhan telah mendengar doa tedi..

cik syazni on May 15, 2010 at 5:05 PM said...

aku faham perasaan kau skg tedi..
aku pernah kehilangan kucing yg kami dah bela 17tahun..
mungkin ini yg terbaik..


aku sedih :(

Wanita Mutalib on May 15, 2010 at 5:13 PM said...

ted|..
ya kita kehilangan mereka pd hari yang sama..
pedihnya..:(

Lia3003 on May 15, 2010 at 5:14 PM said...

ciannya,,dia sakit apa

MiSs TOrA on May 15, 2010 at 5:20 PM said...

sedeynye tora penah asa kehilangan kucing yg tora syg sgt..sabar ye tedi..xpe dia pegi dgn tenang sbb spjg die idup tedi da buat terbaik utk dia k.jgn seday2

Gattina on May 15, 2010 at 5:32 PM said...

I am so sorry for you ! It's so sad when some loved one passes away !
Only time can heal a bit ! He will always stay in your heart !

hans on May 15, 2010 at 5:40 PM said...

Allah lebih menyanyangi Dak kimo la Tedi

alvin takda rumah harga 8juta.... on May 15, 2010 at 5:54 PM said...

akhirnya..
dia pergi..
tedi..
itu yang terbaik kan..
dari terus dia rasa sakit..

ciK LyndaWawa igUana on May 15, 2010 at 5:55 PM said...

aduh....baru jap tadi baca pasaldia nazak...erm..sabar ye...

niesz on May 15, 2010 at 6:42 PM said...

sedey nyer..:( jgn sedey2 ek..kuatkan smangat..

umi_e on May 15, 2010 at 7:28 PM said...

Salam... semoga tabah dengan kepulangan dak kimo ke hadrat Illahi...

* Maaf kerana baru saja sempat bertenet kerana keluar menziarah ibu saudara yang dalam keadaan kritikal - menurut doktor mungkin 'bila-bila saja' :(

...Dak kimo pasti tenang di sana...

Che Kechik on May 15, 2010 at 8:17 PM said...

takziah tedi..
tedi dah buat yg terbaik utk dia..
jgn sedey2 sgt ok..
b strong!

Lucy on May 15, 2010 at 8:28 PM said...

Ohhhh....I'm so sorry.

myaishahhafiz on May 15, 2010 at 8:33 PM said...

takziah dari saya sekeluarga.
semoga awak sentiasa tabah atas segala dugaan yg tiba

Dee on May 15, 2010 at 8:42 PM said...

takziah buat tedi...hanya kenangan bersama dak kimo yg tinggal di hati kamu..moga kamu tabah..

cHeRyNa PiReS on May 15, 2010 at 9:24 PM said...

tak dapat aku bayangkan perasaan ko. lepas sorang2. take care, tedi. aku tau makhluk2 Allah nieh akan sentiasa mendoakan ko.

Yatre Hayati on May 15, 2010 at 9:29 PM said...

setiap yang hidup pasti mati...harap tedi banyakkan bersabar k..

ejaMaria on May 15, 2010 at 9:40 PM said...

takziah......

♫ ♥ farah ada ♫ ♥ on May 15, 2010 at 10:10 PM said...

Ya Allah. hmmm itu yg lebih baek. Allah lebih mengetahui.

takziah. banyak sabar n tabah cik tedi. banyak dugaan tahun ni. hmmm Dak Kimo pasti tenang kat sane. kamu dah jaga die dengan baek.

larra on May 15, 2010 at 10:14 PM said...

tedi..kami turut merasakan kepiluan itu ..sudah pergi sang hero berhati waja..berjuang habis habisan..hingga nafas yg terakhir..aku tk tau nak cakap apa..aku rasa cam nk nangis je..sabar ye tedi..mungkin itu yg terbaik buatnya.

Papa meow on May 15, 2010 at 10:33 PM said...

Salam Tedi, sudah lama aku x on9. Baru perasan n3 ni dari blog etty tadi. Tumpang sedih sedih sedih juga....

Tuhan lebih sayang kan dia.

Adlina Husaini on May 15, 2010 at 10:48 PM said...

tedi, awak bertuah..tentu dia menunggu di sana nanti..

aNiSa hANg tUaH on May 15, 2010 at 11:10 PM said...

kak tedi bersabar ya
biarlah Tuhan ambil nyawa kimo dr dia terseksa

she_mah on May 16, 2010 at 12:15 AM said...

Ya Allah..terkejut bila bukak blog tadi. bykkankan bersabar kak tedi. tuhan lebih tahu apa yang terbaik untuk kak tedi dan dak kimo.. sy tunpang sedih.faham sgt dgn perasaan hilang kcg kesayangan.
:'(

reha said...

akak :| sgt sedih :(( xtaw nak ckp ape.. just be strong nah kak.. tu yg terbaik tuk dia dr dia sakit sgt2 :(( take care nah kak... yup..den caya tu yg tebaik tuk dia.. will miss him :( dah xde dah pasni dia tenggek kat tingkap tuh :(( moga dia ditempat terbaik disisi tuhan :( moga tenang di sana dak kimo :( will miss u :(( again, do take care kak.. luv u..

Tuah Hanani on May 16, 2010 at 12:27 AM said...

Sayu sgt hati akak ni bila tgk banner dah bertambah.
Sebelah dak utih ada dak kimo. Akak rasa sedih sgt cik ted.
Mengalir airmata ni bila lihat gambart mrk berdua. Terus akak terbayangkan bonie kak long... :(

QieFLy si Dolce on May 16, 2010 at 1:36 AM said...

sayu hati juga melihatnya kak....
akak bersabar yer...
sesungguhnyer dak uith n dak kimo tak akan pernah lupa akan jasa baik akak....

MyaFiza on May 16, 2010 at 1:53 AM said...

salam tedi...
maaf sbb lama tak jenguk sini..
terkejut bila baca brite ni..
harap tedi bersabar dgn dugaan ni..

blueCITY® on May 16, 2010 at 8:25 AM said...

tedi,
adehla............
lagi sekali
terharu dan sedih....

sabar tedi
ko kan kuat
ko kan mama buat semua kucing
ko jangan lemah
dak utih mau makan
ko juga kena makan okay

biarkan dak kimo jumpa dak itam
mereka pasti bahagia dan sayangkan ko tedi...

Azuan on May 16, 2010 at 8:48 AM said...

RIP dak kimo~

qaseh on May 16, 2010 at 8:54 AM said...

akhirnya dak kimo menemani dak utih....moga dak tedi tabah.

somuffins on May 16, 2010 at 9:48 AM said...

Salam..
Innalillah. I pun ada kucing nama Kimo, warna putih seluruh badan. Dia juga dah pergi tak kembali beberapa tahun lalu :-(

Hana Jaafar on May 16, 2010 at 10:52 AM said...

sabar ye...
di sana, ryan, jerry ngan misae msti teman dak kimo..

zeqzeq on May 16, 2010 at 11:25 AM said...

kucing betina lebih manja dari kucing jantan. oleh itu peliharalah yang betina..gesel2 cium2 kaki betis..huhuu

en. AMD on May 16, 2010 at 1:17 PM said...

owh, baru boleh on9.. dua hari modem rosak lagi... sabar ya tedi...

embun d tengah malam on May 16, 2010 at 1:21 PM said...

so sad..

mier@merr on May 16, 2010 at 4:29 PM said...

mesti dak utih epi..ada yang teman dia kat sana..~~

sbr ye ted...
sori sebab jarang update stori ko..

siti murni ishak on May 16, 2010 at 5:12 PM said...

Be strong tedi..
dah sampai masa dia pergi..moga dak kimo tenang kat sana ya....

Snowwhite Zone on May 16, 2010 at 7:10 PM said...

ted, sabar la ye... aduhhhh terlalu byk kehilangan thn ni... anis br je kematian hamster, 2 ekor sekali..

Amieynna Amin on May 16, 2010 at 7:36 PM said...

tedi..
sekurang kurangnya kamu dah berusaha untuk kimo..
tapi Allah lebih sayangkan dia..
kamu tabah yer..

zaradgreat on May 16, 2010 at 9:37 PM said...

takziah tedi
Allah lebih sayangkan dia..
semoga dia tenang..

DALILA MISMAN on May 16, 2010 at 11:00 PM said...

salam takziah si tedi,,

sedih sangat baca entri kali ni..
ajalnya dah sampai..semoga tabah ye

::CaHaYa KeJaYaAn:: on May 17, 2010 at 7:42 AM said...

takziah....

kenangan kite semua dgn dak kimo akn sentiase hidup...kami akn merindui dak kimo...sabar ye tedi

dak kimo...semoga berbahgia di sana

Watierman, rmanbkr on May 17, 2010 at 7:50 AM said...

sALAM dIK....sORRY...BARU JER BACA ENTRY PAGI NI....

mOGA kAMU TERUS TABAH......

mOGA dAK kIMO TENANG DI SANA!!

Allah telah memudahkan segalanya buat Kimo....Kamu telah melakukan yang terbaik Dik...!!

I wish I could give you more comfort Dik!!

zns on May 17, 2010 at 8:35 AM said...

cik tedi...kau dah buat yang terbaik....sekarang kau kena redha...aku tahu kau tabah..aku doakan segala yang baik...
aku tau dak kimo beruntung bertuankan kamu...

zella y on May 17, 2010 at 8:38 AM said...

tedy...byk2 la bsabar ye...
takziah...

meowwmania on May 17, 2010 at 9:31 AM said...

pastinya dak kimo tenang dan bahagia di sana

terima kasih pd tedi utk segalanya

tedi, jgn sedih ok :D

atty's on May 17, 2010 at 11:24 AM said...

takziah tedi..semoga kimo bersemadi dgm aman di sana

[s][u][e][h][a][n][n] on May 17, 2010 at 11:32 AM said...

baru dapat tau..aku pun rasa sedih...harap ko tabah..

dak kimo aman kat sana..

Lya Colours on May 17, 2010 at 11:56 AM said...

xpe lah. biar si kimo pergi dari dia menanggung sakit
rest in peace kimo
tedi tamo sedih2 ok

NichKhun on May 17, 2010 at 12:43 PM said...

tedi.. dak kimo tu kucing ke?

Ƹ̵̡Ӝ̵̨̄Ʒ tinieƸ̵̡Ӝ̵̨̄Ʒ ♥●•٠·˙ on May 17, 2010 at 12:56 PM said...

sabar ye tedi

m.q on May 17, 2010 at 12:58 PM said...

rest in peace dak kimo...
u will always be rememberd
(-_-)

nuraarin-life on May 17, 2010 at 1:01 PM said...

Tedi...sabar lah yer...
Saya mengenali kamu semasa dak utih baru sahaja meninggalkan kamu, dan kini dak kimo pula...
saya merasa kehilangannya....

kella on May 17, 2010 at 1:56 PM said...

Aku terkejut! baru hari ini aku baca 2 3 entry lepas, aku tahu tentang dak kimo yang kena suntik tu dan berharap moga dia dapat sembuh! sungguh aku terkejut dengan berita ini!
Tedi.. kau harus tabah ok! aku faham perasaan kau.. menangis lah sepuasnya jika itu yang kau rasa, namun kau jgn merintih hiba.. ketahui setiap bernyawa pasti kan mati juga.. saat dan ketikanya pergi telah ditentukan tedi!
kau tahu itu!
Kau harus kuat!
masih byk lagi kaum kerabat dak kimo yg masih mengharapkan kau tedi..
bercakap mmg senang kan..beban perasaan kau yg tanggung..
apa pun, semoga kau hadapi dengan tenang.. RIP untuk dak kimo..
InsyaAllah pasti ada bahagianmu..dari Allah..

Misz Pinkie Winkie on May 17, 2010 at 2:13 PM said...

tedi.
kuatkan semangat.
ujian datang tidak mengira masa.
aduhai bagaimana mahu nasihat.
air mata aku sendirie pon sudah deras berguguran.

mast on May 17, 2010 at 5:30 PM said...

Kawan .. sy pernah merasa sakit kematian 2 ekor kucing ... sedihnya masih tak hilang .. doakan mereka boleh ketemu kita disana ...

white rose on May 17, 2010 at 5:41 PM said...

dugaan Allah...

setiap yg dtg pasti kembali kpd PenciptaNya...

sabar ye kak...


mereka sentiasa dhati akak...
jgn risau...

mereka juga sentiasa mendoakan akak...

HonEyBuNNy on May 17, 2010 at 7:11 PM said...

cik tedi..mst terasa kehilngan kimo kan..sedey jugak....coz ila pun sygkn kucing....;-(

[z@ck] on May 17, 2010 at 7:51 PM said...

aku turut bersimpati..
=(

cahayachenta on May 17, 2010 at 10:49 PM said...

tedi, aku bru tahu dowh...
sabar yer... sedih aku tgk..

dh sampai masanya dia kembali kpd penciptaNya tedi...

kita hanya pinjam dia dari Allah...sabar okeh... sekurang2nya kesakitan dia dh berakhir...

SYANI on May 17, 2010 at 11:34 PM said...

sabar banyak2 ye... redha lah pemergiannya...

ctpayong said...

antara sbb2 harusnya kita kembirikan kucing ialah supaya dia dapat hidup lebih lama. biasalah meow -macho-, bajet terror ber"kung fu"kan...

 

KaDangKala D|am |tu AdaLah Leb|h Ba|k... Copyright © 2011 Design by Ipietoon Blogger Template | web hosting