Friday, May 07, 2010

nILai DuA kEPinG Cek InI akaN HaBis DaLam mAsa saTu haRi. Eh! MunGkiN aKan TinGGaL BeBeraPa rinGGiT unTuk sayA beLi cOcOPiE...

cOrat cOret Oleh : myQza pada 5:52 PM
Photobucket

"Siapa beri kau cek ni Tedi? Kau ada 'Bapak Gula' ke? Kau jual kerepek pisang ke? Atau kau buat peras ugut?"

Oh! Janganlah kamu buat andaian. Aku pernah cerita dulu daripada mana cek-cek yang kadang-kadang aku dapat ini. Malas mahu cerita lagi. Yang pasti bukan dari Nuffnang. Nuffnang aku akaunnya sedang miskin. Yang pasti ini sumber halal dari bekerja.

Cek ini tidak sempat panas punggung di bank kerana senarai kegunaanya sudah ada. Semuanya akan pergi ke kereta! Ha ha ha...

Tayar kereta sudah haus. 2 tahun setengah sejak beli kereta belum pernah tukar tayar. Okey! Kira berapa ratus satu tayar darab dengan empat.

Satu lagi, cermin hadapan sudah retak. Memanjang segaris retaknya dalam 5 sentimeter atau lebih. Oh my Godness!! Sudah tanya anggaran harga dalam RM 300.00

Sekian. Dua perkara sudah cecah hapir RM 800.00

Pasrah. Semuanya demi keselamatan. Nanti mahu jalan jauh rasa was-was pulakan?

Sob sob sob!!

Nota kakitanganku : Kalau cermin kereta ganti kemudian boleh tidak? Ha ha ha ha..





17 kUs-kUs:

Wanita Mutalib on May 7, 2010 at 4:30 PM said...

tak bolehhhhhhh hee :)

joegrimjow on May 7, 2010 at 4:58 PM said...

ratus2 ni!
banyak!

deena awanis on May 7, 2010 at 5:01 PM said...

biasa laa tu..kereta ni, memang dia tau2 je time kita nak dapat duit lebih ke..bonus ke..pandai je dia buat hal supaya tuan dia ingat gak kehadiran dia..=)

hanie@nisya on May 7, 2010 at 5:02 PM said...

ish mane bleh. mesti tukar

~LP Lum~ on May 7, 2010 at 5:16 PM said...

huhuhu... ted ted... keselamatan itu ebih penting... :)

eNaSaN on May 7, 2010 at 5:18 PM said...

nk ckIt leh...hik3...



mesti tukaR demI kslamaTaN...

Hana Picca on May 7, 2010 at 5:19 PM said...

sila selitkan dlm senarai tu sirap limau hana satu!

hehehe

NARDtheNERD on May 7, 2010 at 5:35 PM said...

tedi~..jgn ragu2..utamakan keselamatan..hehe~

nasikputeh on May 7, 2010 at 5:45 PM said...

boleh kot.
tapi tayar kene tukar cepat. bahaya!!!!!

5cm ok lagi. kalau garis tu membengkok lagi lambat dia nak pecah.

mungkin setahun belum tentu pecah.
tapi jgn berharap dan jangan tunggu samapi pecah ye sayang.

kak Erna on May 7, 2010 at 5:53 PM said...

salam tedi..tayar kereta penting..barlah tinggal hanya untuk beli cocopie aje tak pe..janji dapat ganti yang utama dulu..

iCe on May 7, 2010 at 6:17 PM said...

salam... nak tnye sket tedi pakai kete apa? rim tayar size apa? cermin tu beli je kat kedai potong... murah sket

e.t.t.y on May 7, 2010 at 6:17 PM said...

semua tu penting okay. cocopie tak sedap lah.

Softtouch [Hanim] on May 7, 2010 at 6:26 PM said...

bkn ker cermin kete depan tu boleh tukar guna insurance?sbb kete sy masa sy renew orn insurans tu siap offer nak tukar cermin kete tak?sy tukar cume tambah duit sikit supaya dpt yg lebih baguslah..

Aqma eUcaLypTus GurL on May 7, 2010 at 6:40 PM said...

bila ade kereta macam tu lah... sabo jek lah kan.. sob3... sedih utk kamu jugak.. :)

N@zihah on May 7, 2010 at 7:23 PM said...

haa??smpai bgitu sekali,maintenance utk kereta ini.huhuhu..by the way,cocopie tu kurang enak,tapi baik beli apollo ja,lebih terjamin kelazatannya.hee..cocopie tak sesedap yang disangka.

GhOsToNe on May 7, 2010 at 10:14 PM said...

gunakna sebaiknya!

relevan on May 8, 2010 at 8:10 AM said...

Boleh Tedi..ko cabut saja cermin kereta yang retak itu..tak payah guna cermin..sebab ko dah ada cermin mata..

 

KaDangKala D|am |tu AdaLah Leb|h Ba|k... Copyright © 2011 Design by Ipietoon Blogger Template | web hosting