Wednesday, May 05, 2010

NoTa erNa, AsmaraDana, AaLia Dan AdaMaya. RumusaN 4 DaLam 1...

cOrat cOret Oleh : myQza pada 10:40 PM
Eh! Ada cerita baru. Nota Erna dalam Slot Samarinda pukul 10.30 malam ini. Drama bersiri ini menggantikan siri Asmaradana yang berakhir semalam. Aku tengok kadang-kadang sahaja Asmaradana, tapi episod akhir semalam memang layan.

Sekarang ini tengok juga drama Aalia di Astro Prima. Entahlah. Macam menarik bila, tengok macam tidak pula. Ha ha ha ha.. Belum 'panas' lagi agaknya. Tengoklah 2-3 episod lagi macam mana. Hik hik hik..

Petang tadi berkesempatan tengok AdaMaya. Aduhai. Kadang-kadang rasa macam tidak logik pun ada. Wujud ke lelaki macam Adam sekarang?

Macam adegan yang aku sempat tengok petang tadi, sewaktu Adam, Maya dan Armani berjumpa Datuk-Datuk di hotel tu, Maya mendapat panggilan dan keluar dari ruang perbincangan.

Bila waktu balik Adam nampak Maya dan Dani sedang berpegang tangan. Aduhai!

Aku mahu tanyalah kepada kamu, jika kamu ternampak suami atau isteri berada dalam keadaan begitu,apa tindakan kamu? Jangankan suami atau isteri, teman wanita atau lelaki pun boleh bergaduh di buatnya. Tapi Adam punya 'cool' setakat bunyi hon sahaja. Apa barang bro??

Aduhai! Kelakar gilalah adegan itu.

Maaflah peminat AdaMaya. Ini pendapat aku sahaja. Kalau mahu tunjukkan tentang kebaikan suami pun agak-agaklah. Jangan nampak macam dayus.

Opsss! Okeylah! Berhenti menaip! Ekekekkeke...

Nota kakitanganku : Selalu tengok episod pertama sudah boleh tahu menarik ke tidak cerita itu.







22 kUs-kUs:

aNiSa hANg tUaH on May 5, 2010 at 10:46 PM said...

bestnye kak tedi
dapat gak follow cite2 niee
heee
nis susah ng tgok tv kat sini
tu pon tgok on9 jee walaupon sekat2
hee

white rose on May 5, 2010 at 11:03 PM said...

tak penah tengok pun...
ade org kata sy rugi sebab tak tengok...


bagi sy lagi rugi kalo sy xmaen bola tampar...sebab peluh itu lagi berbaloi dikeluarkan dari berpeluh tengok cite adamaya...


bkn tak sudi, tapi tak berkesempatan...

sedang usya2 dlm utube...

bEEdLE d' bARd on May 5, 2010 at 11:05 PM said...

haah la ...adam tu macam terlalu baik sangat....dayus dah tu...huhu...

ciK LyndaWawa igUana on May 5, 2010 at 11:08 PM said...

aku baru je layan citer tu stat semalam weh,.

Dyna Yvonne on May 5, 2010 at 11:13 PM said...

xde tv nak nenok...hehe

Katak Ijau on May 5, 2010 at 11:24 PM said...

tedi,
td bukak tv..igt nak tgk cite asmaradana tu..
rupenye dah abis dah...ade cite baru dah...
ape jadi eh last cite asmaradana semlm..rugi lak tak tgk..
heh

Hana Picca on May 5, 2010 at 11:24 PM said...

Hehehe..namanya pon drama.. macam baca buku novel cinta..dlm novel, kemain perfect laki dan pompuan..mencik! selalu terleka..hehehe

azieazah on May 5, 2010 at 11:24 PM said...

Ya.. kadang2 bila kita emo tengok yg over dramatic, anak2 marah, depa kata itu just drama...

ada lojik dan tidak.. ayat dayus tu mungkin sesuai.. harharhar!

hanie@nisya on May 6, 2010 at 12:58 AM said...

dah tiga hari tak tengok adamaya. tak tau pe dah jadi heheee

~AmyLiana8886~ on May 6, 2010 at 2:06 AM said...

mmg tergelak giler masa tgk adegan adam duk wat bunyi hon je..kelakar..nampak mcm dayus pun ada..tah lah..maybe bg org bagus kut laki mcm tu tp bg sy x la..biarkan wife dia cmtu..huhu

a.z.r.i.n.a.03.07 on May 6, 2010 at 2:13 AM said...

nak kena tunggu & tu yang maleh tu..

last yang kRina follow betul2..citer Nurkasih.. huisshh lama dah tu...

kak Erna on May 6, 2010 at 6:03 AM said...

tedi..akak pun fikir cam tu..tak logik la..

feelinblue on May 6, 2010 at 6:14 AM said...

dah lame tak tgk tv.. huhuh

tengku_fir21 on May 6, 2010 at 7:37 AM said...

hahaha..adr ker cerita mcm tu..??
klu suami dia baik mcm tu pun tk blh masuk surga..aaaaaa

TiTin on May 6, 2010 at 9:20 AM said...

aku pun tak puas ati ngan si ADAM tu...
mmg nmpk dayus gila...wat tak tau je bini die jmpa BF dia...
ade ke laki camtu skang...baik sgt tu, sampai dipijak2 oleh bini sendiri...

jiehan on May 6, 2010 at 9:35 AM said...

sy sokonglah tedy pasl cite adam maya tu...kadang2 rse mls nk tgk coz watak adam tu very2 dayuslah...ade lg ke dlm dnia ni lelaki cm tu cm dlm paper skrg ni dah mcm2 si suami buat biler dpt thu osteri die curng huhuu...

Softtouch [Hanim] on May 6, 2010 at 9:44 AM said...

suka tgk cite adamaya tp betullahkan mcm dayus plak adam tu..tp sy boleh layanlah cite tu..buat2 ilang boring...

kella on May 6, 2010 at 11:03 AM said...

suami aku membuak2 weh..
dia kata lelaki normal tidak akan begitu..
itu dayusss...

iva saionji on May 6, 2010 at 1:53 PM said...

kebetulan iva n hubby tgk babak adam tekan horn kuat2 tu..hincik memandu kata..
"huish..kalau abang,..dh kena tinggal"

deena awanis on May 6, 2010 at 2:10 PM said...

weh camtu ke respond adam???huhu..kalau laki aku, mahu kena cincang 18 dah kot..hehhe.

aku ni jeni x tengok tv sangat, lagi plak cite bersiri ni..lambat sangat nak abes..setakat tengok skali skala jek..tengok adamaya pun sbb si amani comel tu..=)

zalyeaclik on May 6, 2010 at 2:34 PM said...

Cerita tu akn lebih best klu Farid Kamil yg berlakon....hehehe....

FaTiN on May 6, 2010 at 3:22 PM said...

cite zizah memang melekat di hati!
saya lagi menyampah dgn dani tu. perangai macam apa. isk! *tahan emo hehe*

 

KaDangKala D|am |tu AdaLah Leb|h Ba|k... Copyright © 2011 Design by Ipietoon Blogger Template | web hosting