Thursday, May 27, 2010

ayaT TunGGanG TerBaLik. eJa Pun saLah. aDa haTi maHu 'cacaTkaN' akaUn 'FesBuk' akU!! BoLeh JaLanLah!!

Photobucket

Aku pun tidak tahu apa maksudnya 'Perbuatan Yang Mungkin Di anggap Tidak Senonoh' itu! Ha ha ha ha.. Aduhai!! Pening mahu fikir.

Dengan ayat lintang pukangnya dia beri amaran pada aku!Ceh!!!

Aku cuba meninggalkan komen kepada satu akaun, tetapi amaran itu yang keluar. Tidak tahu sebab musababnya.

Cuma sebelum itu aku ada masuk ke akaun itu dan mengomen pada 184 gambar kucing yang masuk bertanding. Tapi tiada satu pun komen aku yang mengajak kepada perbuatan terlampau antara aku, kucing, tuan kucing dan tuan tanah!! Ekekekeke...

Okeylah! Mungkin aku perlu menggunakan bahasa yang skema dan lebih berhemah!! Hik hik hik.

Okeylah Mark Zuckerberg!!
Silalah cacatkan akaun aku sekarang!!

Nanti dapat gelaran baru 'Facebook Kurang Upaya. a.k.a FKU!!!'

Ha ha ha ha!!

Nota kakitanganku : Aku tidak buat gangguan seksual di situ!!






29 comments:

Tupai Karan said...

*penguna

hebat pengalihbahasaan fb. heh

Cpija said...

huhu, ala.. dia baru nak bljar bhsa melayu... skrg ni, rmai omputi nk bljar melayu indonesia ja... melayu Malaysia ssa knonnya nk bwat. hahaha

* haniSahZubir * said...

mybe sbb byk sgt hantr komen dlm ms yg singkt.. tuh sbb kene warn.. dorg takut spam kot.. huuu.. dlu pn penah kene.. tp, dlm bhsa inggeris la.. hee.. dlu mse kene klo nk komen ape2.. kene wat text validation..

dkama said...

FKU? hahaha... istilah yang menarik... PEACE...

Nur Su'aidah said...

sabar ek!!

hanie@nisya said...

tedi memang cerdik bab2 wat singkatan hehee

white rose said...

hahahaha...
akak ni lawak la...

Sir Marcello said...

oh ini bila kerap sangat reply komen...selalunya bila ada topik hangat kat status member..kita dok reply..xsampai seminit leh reply lebih 3...

kira laju gaban r..sms pun kalah...

kejap jer nie..nt ok lah (◠‿◠✿)

Roronoa Zoro said...

hik3.. kelakar ayat lintang pukang.. haha...

merapu banyak facebook nie.. =P

alvin takda rumah harga 8juta.... said...

aku suka nama blogger komen first tu..tupai karan..nama nya sgt cool..


kompom kau tak buat gangguan seksual disana??

aNiSa hANg tUaH said...

wahhh
sungguh "tinggi" bahase die
hahahah

papabear said...

alamak! boleh jadi cacatke?

al-mankaraqi said...

kakakakaka........

Aus MeLankoLik said...

hahahak , sebab kau komen byk sgt , jadi akan mencacatkan akaun kau hahahk .

blueCITY® said...

salam,

uh uh
ada akaun fesbuk ya
kita tak dooooooooooooo...
hukhuk

ashie023 said...

uh>???Apakah>??

ejaMaria said...

hehe...jgn marah... tak leh komen, tinggal je la...

✿ y.a.n.i.e budak G.E.B.U ✿ said...

kuikuikui...

di aleh bahasakan...

m.q said...

mcmtu pun boleh yer di facebook!!!

a.z.r.i.n.a.03.07 said...

ngobrol sama aku saja ya ! hehe..



minggu ni sepi tanpa fesbuk... huaaaaaa...

Pensel Kontot said...

uik....mcm2 tul...
erm da lama xmain FB

deena awanis said...

baik ko terus terang tedi..ape sebenarnye yang ko dah buat???hahaahahhaa..

Nurhayati said...

adoi.. ayat translate habis.. pastu salah eja lagi haha.. baik guna perkataan english je senang. ;)

relevan said...

Ha ha ni orang putih yang tulis kot..?

ctpayong said...

bioukan aje la ted si luncai terjun dgn labu2nye. kalau pelampung len citer...ni labu, lama2 karam la tu unless dia tahu berenang huahuahua!

~LP Lum~ said...

salam tedi~

aku penah kena sekali dan bila aku logn in semula, dia suh aku tukar password... :)

Yatre Hayati said...

eh ada ek benda mcm tuh?? kat mana? nak jugak tengok !! nak cacatkan juga page kita
haha

niesz said...

hahaha..lawak la..ntah ape silap nye kan..

nareiQa said...

hahaa . tak penah la pulak kena . tapi rasenye nareiQa rajin gak main komen2 ni . ahaks . kalu cenggitu tedi lagi dasat la main komen2 ekh :P