Friday, May 14, 2010

Dak kimO : Jika semaLam kE JabaTan HaiwaN, Hari Ini kE VaLLy animAL CLinic PuLa. MaaF Dak KimO! Asyik KenA SUntik!!

cOrat cOret Oleh : myQza pada 5:42 PM
Photobucket

Ke Vally Animal Clinic pula.

Kata doktor ginjal Dak Kimo membengkak. Aku tidak bertanya lanjut. Aku tidak mahu bertanya. Aku tidak mahu tahu apa yang selanjutnya. Nokhtah di situ.

Photobucket

Doktor sarankan Dak Kimo di beri a/d. Beri makan bersama glukos. Guna picagari. Okey! Itu ubat-ubatnya. Ubat luka juga ada.

Sekarang dia tengah baring. Di tempat yang sama dengan tengah hari tadi. Nafasnya masih begitu. Cuma dia baring dalam keadaan gelisah. Berpusing ke kanan dan kiri.

Terima kasih kepada semua yang memberi kata-kata semangan dan sokongan.

Terima kasih.

Terima kasih.

Nota kakitanganku : Semoga dia akan bertahan.





23 kUs-kUs:

fiD on May 14, 2010 at 5:45 PM said...

lol, kesian beliau kan.. hmmm

cahayachenta on May 14, 2010 at 5:50 PM said...

hurm.. tetiba aku sedih...
dak kimo.. be strong... luv u babe...

kella on May 14, 2010 at 5:56 PM said...

InsyaAllah tedi! InsyaAllah..
aku mahu dengar cerita cerita gembira tentang dia lagi lepas ni! mahu dengar citer kenakalannya lagi, cerita lucu..
InsyaAllah, moga dak kimo cepat sembuh!

alvin takda rumah harga 8juta.... on May 14, 2010 at 6:03 PM said...

dak kimo~~~
rajin2 mam ubat tau...

alvin takda rumah harga 8juta.... on May 14, 2010 at 6:03 PM said...
This comment has been removed by the author.
kawie2020 on May 14, 2010 at 6:10 PM said...

semoga cepat sembuh dak kimo...

Kyuubi_85 on May 14, 2010 at 6:13 PM said...

adoi mcm sakit sgt.. kesian kat dia. apa sebab ye tetiba je ginjal bengkak?

tedi, anda kena tag ye kat sini

http://kyuubi85.blogspot.com/2010/05/rehat-sambil-jawab-tag.html

kalau ada masa buat la. kalau tk pun takpe :D

♫ ♥ farah ada ♫ ♥ on May 14, 2010 at 6:24 PM said...

cepat sembuh ye dak kimo.
jangan lupe makan ubat.

sayang on May 14, 2010 at 6:24 PM said...

Kesiannya dak kimo ... dulu kucing sy pun doc bagi a/d tu jugak sebab buah pinggang pecah ..

sy doakan dak kimo sembuh !!

ashie023 on May 14, 2010 at 6:42 PM said...

get well soon dak kimo..

Wanita Mutalib on May 14, 2010 at 6:50 PM said...

dia pasti bertahan..
sabar ya ted|..

Tuah Hanani on May 14, 2010 at 6:50 PM said...

Cik ted, masa bg dak kimo mkn guna picagari, jgn tekan kuat sgt dan sekaligus ye. Bimbang tersedak pulak dia nti. Tekan sikit2 dan perlahan2.

Dak kimo, kamu perlu kuatkan semangat kamu. Mommy dan anak2 kat sini akan doakan dak kimo sihat ye syg.

POSH76 on May 14, 2010 at 7:08 PM said...

No yang tak suka baca ni sian dia moga dia selamat yer...I tak sanggup kalu POPOSH sakit...pernah alami tak sanggup huhu

ItaJeff on May 14, 2010 at 7:08 PM said...

Salam Cik Tedi...

Smoga dak kimo cepat sembuh...tedi kna bantu dia makan ya...dulu kucing akak pun mcm ni jgk..kak paksa dia mkn, ala2 suap baby...ad tu mmg bagus utk kucing yg sakit & x selera makan, once dak kimo ada selera mkn, itu tandanya dia dah ok...mudah2an cepat sembuhnya...

lupie on May 14, 2010 at 7:08 PM said...

Oh Dak Kimo, please recover soon. Don't let your mama worry!

Sis, most importantly is to make sure Dak Kimo makan as much as possible, he needs nutrient to heal.

Sometimes memang sakit hati force-feed kucing but kena buat jugak!

Tabahkan hati ya..

kak anie on May 14, 2010 at 7:15 PM said...

tEDL...semoga dak Kimo akan segera sembuh...akak tetiba terasa takut sedih...sedih kerana membayangkan kesakitan dak kimo... tak sanggup tengok kucing2 yang sakit...takut kerana tau...satu hati nanti pasti akak juga akan merasa kesedihan itu...

~LP Lum~ on May 14, 2010 at 7:29 PM said...

insya Allah ted, dak kimo akan kembali seperti dulu.. tapi sekiranya sesuatu yg terjd, kau jgn lak slhkan diri kau sebab kau dah bantu dia dngan sedaya upaya...
aku tumpang sedey ngan apa yg dah terjd pd kau dan dak kimo..

meowwmania on May 14, 2010 at 8:21 PM said...

tedi,

dak kimo camana skrg?

:(

jane on May 14, 2010 at 8:44 PM said...

;(


akak ted jgn sedey k

N@zihah on May 14, 2010 at 9:03 PM said...

Waaaah!!!caya la..ubat2 camtu mesti banyak kuar kan duit kan,bagusnya..!!TeDi memang pencinta kucing yang sejati. Kalau saya,setakat guna ubat2 tradisional jek.haha,tapi Alhamdulillah,daya tahan or antibodi kucing-kucing di rumah saya tu memang kuat.tak mudah kena serangan penyakit,jika kena pun,memang cepat sembuh,cuma ada sekali tu kadang2 mereka tetiba sakit,then mati,mungkin sudah sampai ajal.

reha said...

dak kimo :( moga sehat nah :( xmo ar nakal2 lg pasni :(( susah ati taw tgk dia sakit #-o dak itam mane kak.. ganti dak kimo bersosial ke.. hadoyai...

larra on May 15, 2010 at 12:38 AM said...

dak kimo..please kuatkan semangat...semoga allah panjangkan umur dak kimo..amin

mrsjukogyu said...

:(

 

KaDangKala D|am |tu AdaLah Leb|h Ba|k... Copyright © 2011 Design by Ipietoon Blogger Template | web hosting