Friday, May 14, 2010

TiDak kisaHLah kau KeLisa ke, kenarI Ke. Myvi ke, Alza ke. akU MahU CakaP, aku TerimA TeGuraN iTu. TaPi kEnaPa kaU TiDak BaGi 'Link' eK?

cOrat cOret Oleh : myQza pada 9:30 PM
Mungkin kau baca profil aku. 'Aku seorang yang kejam,'. Sebab itu kau menegur tanpa 'link' ya. Janganlah macam itu beb. Zahir aku nampak suci. Tidaklah kejam mana pun.

Photobucket


Photobucket

Aku terima teguran kau. Dari hati yang luhur ikhlas, aku mohon maaf kepada sesiapa yang tersinggung tentang 'entry' tudung tak bertudung itu.

Terima kasihlah sebab kau tegur aku. Tapi kenapa mahu sembunyi ek? Orang kalau mahu berdakwah, zaman sekarang secara terang-terangan beb. Berani kerana benar. Orang yang takut dan mahu menyorok identiti ini selalunya orang yang tidak berani.

Selalunya juga orang yang sembunyi identiti ini orang yang di kenali. Wah! Pengunjung dan pengomen blog ini ya? Tidak puas hati tiba-tiba jadi kenari dengan kelisa.

Orang yang sama ini. Aku tunggu juga kalau myvi ke alza ke mahu datang di 'shoutbox' itu. Tidak ada nampaknya. Mungkin giliran mereka pada 'entry' panas yang lain.

Sekali lagi aku mohon maaf pada yang terasa. Jika kamu kenal aku, kamu pasti tahu maksud apa yang ingin aku sampaikan. Aku bersifat terbuka. Tegurlah secara berhemah tanpa perlu sembunyi identiti sebenar.

Aku juga menegur orang lain tanpa menyembunyikan 'link'. Itu lebih bersifat kamu ingin memberi dan mereka akan menerima dengan senang hati.

Terima kasih.

Nota kakitanganku : Saya ada MyVi.





34 kUs-kUs:

~LP Lum~ on May 14, 2010 at 7:26 PM said...

hehehe... aku guna pesona aje... :)

alah, ted, kekdg nie dorg saje xmo tnggalkan link sebab kang ko g click kat link dorg.. abis ar terbongkar sape dorg.. :p
apa pun, wat xtau udah... :)

FatinZol on May 14, 2010 at 7:27 PM said...

ehee....kenapa mesti kenari n kelisa?....

anon2...

tegur depan2 kn lebih rasional....
ni,mcm baling batu sembunyi tangan...

cik paro on May 14, 2010 at 7:37 PM said...

dia malu diri dia femes kot..
hehehhe...

a.z.r.i.n.a.03.07 on May 14, 2010 at 7:39 PM said...

betul-betul-betul..


berani kerana benar kann...


ala...tak tersenarai lah.. ehehe..

embun d tengah malam on May 14, 2010 at 7:39 PM said...

hurm..sabar la k..

cahayachenta on May 14, 2010 at 7:46 PM said...

peminat protege ziana la kot... ahaks...

apapun, x slah kan menegur bagi org lain tersedar...

BERTUDUNG adalah tuntuan agama bukan sebab lain...

BERTUDUNG dan MENUTUP AURAT tu 2 definisi yg berbeza...

diorg ni org yg sama ker??? keja ngan perodua kot...

aNiSa hANg tUaH on May 14, 2010 at 7:59 PM said...

sabar je kak tedi
hmmm
manusie mmg cmtu

JMR on May 14, 2010 at 8:11 PM said...

sy kalo jumpa si tedi ni mesti tegur punyer la..masalahnya tak jumpa2 lagi nih...aishhh.....


hikhikhik...



ke laut badminton kite ni weih...

Wanita Mutalib on May 14, 2010 at 8:12 PM said...

wakaka..mahu menegur tapi tidak yakin..

ashie023 on May 14, 2010 at 8:15 PM said...

alamak aku guna kelisa ...

lupie on May 14, 2010 at 8:18 PM said...

I masih Kancil lagi worr ... 660cc somemore, umur tak tua sangat, soon-to-be 14 year old aje!

meowwmania on May 14, 2010 at 8:18 PM said...

sy pon guna myvi ;)

tedi, high five papp!

Frodo Baggins on May 14, 2010 at 8:24 PM said...

kenari n kelisa segan kot.
hahahahhahaha bak bulan yg malu
berlindung dibalik awan ...


>>___<<

ejaMaria on May 14, 2010 at 8:49 PM said...

senang cite... ni la jahil... tegur benda utk buat baik pun marah... huh... betul ckp wardina : artis belum bole jadi idola!

kak Erna on May 14, 2010 at 8:57 PM said...

tedi..tak pe cabaran tu..benda baik memang ada cabaranya

N@zihah on May 14, 2010 at 8:58 PM said...

Ke diorang yang mmg betul2x takda blog,nak click tang mana??haha..saja nak berbaik sangka,xapa TeDi, asalkan niat kamu ikhlas n betul,pedulikan saja cakap2 mereka yang tampak tak menyenangkan tu.Tihihii..

DeVoteD LilY on May 14, 2010 at 9:02 PM said...

hahaha..
diorang tatao ke kite ade invisible widget tok detect sape y dtg..

gune 2 nm pon still IP tak berubah.. ngongs..=p

Dee on May 14, 2010 at 9:07 PM said...

saya ada stroller baby je..

hanie@nisya on May 14, 2010 at 9:26 PM said...

usah dipikirkan orang camtu tedi. pepun, sya sentiasa sokong entry2 tedi :) berani kerana benar

Amieynna Amin on May 14, 2010 at 9:39 PM said...

saya baru belajar bawak kembara..

nasikputeh on May 14, 2010 at 10:49 PM said...

sib baek viva takde lam list..
hehe...

biarkan je..
dia pon tanak tunjuk diri ..
anggap jela dia takde..xwujud..
tayah cite.. takyah pk sgt pasal die..

kak anie on May 14, 2010 at 11:16 PM said...

tEDl...tu belum masuk Compresser & Brabus ke haper ke lagik tu...

zaradgreat on May 14, 2010 at 11:24 PM said...

nak menegakkan benang yang basah?
aish...

dia patut baca pak nil tulis...

http://www.hmetro.com.my/myMetro/articles/Dangkaljerutdiri/Article

Softtouch [Hanim] on May 15, 2010 at 12:18 AM said...

sy ada kelisa...:)

Softtouch [Hanim] on May 15, 2010 at 12:18 AM said...

sy ada kelisa...:)

larra on May 15, 2010 at 12:36 AM said...

yele..kalo dah rasa pendapat kenari dan kelisa tu betul..link kan kita kerumah drg..baru la senang nk judge..hheheh.pedulik je tedi..

white rose on May 15, 2010 at 7:23 AM said...

btul tu kak...

kt blog sy pun ade jugak manusia mcm tu...

sy xpeduli...
sy secara cpt dpt kesan blog dia...

rupe2nya blog dia xde sape komen...
hahahaha...


sy pakai kete kebal je...

Ƹ̵̡Ӝ̵̨̄Ʒ tinieƸ̵̡Ӝ̵̨̄Ʒ ♥●•٠·˙ on May 15, 2010 at 11:02 AM said...

org tu xder idung kut, sbb tu dia malu nak tinggalkan link

mrsjukogyu said...

weyh n3 mane ek?aku ni rase dah seminggu xmasok sini..jab aku pegi carik balik

siti murni ishak on May 15, 2010 at 1:42 PM said...

sy klu bersuara & nak didengari..sy akan make sure orang lain tahu SAYA lah orang yg bersuara..huhu...itu baru betul kan..??

Miss ... on May 15, 2010 at 3:38 PM said...

ni pe cer la plak ni ? aku terlepas ke entry psl tudung bertudung tu aisey huhu

relevan on May 15, 2010 at 4:09 PM said...

Kenari yerk?..kita ada perotong lah..perotong saga..hehe!

Chem5007 on May 15, 2010 at 8:01 PM said...

Kenari dn Kelisa tu org samaKAH??...

~HumairaH~ on May 19, 2010 at 5:05 AM said...

wah.. saya pun di attack manusia2 cemni.. T_T

 

KaDangKala D|am |tu AdaLah Leb|h Ba|k... Copyright © 2011 Design by Ipietoon Blogger Template | web hosting