Tuesday, May 11, 2010

BiLa Bra BersuSun Di TenGah LaLuan , MahuKah BerhenTi MeLihaT Dan MeneLek?

cOrat cOret Oleh : myQza pada 12:01 PM
Photobucket

Lokasi di Pasaraya Giant Bachang.

Gambar adalah kabur akibat dari teguran orang di sebelah 'Semua gambar dia mahu ambil.' He he he he...

Jualan ini sudah lama berlangsung. Berbulan-bulan rasanya. Selama aku lalu di sini tiada seorang pun yang singgah melihat-lihat apatah lagi memilih.

Kenapa?

Mungkin kerana tempat yang tidak strategik. Di laluan pejalan kaki. Di deretan Restoran Uncle John, Pizza Hut dan KFC. Hik hik hik. Segan mahu pilih-pilih berbanding jika di dalam kedai.

Jujurnya, aku pun malu berhenti di tengah-tengah jalan tersebut untuk memilih atau mencuci mata. Ekekekekeke... Jadi tidak bolehlah mahu salahkan orang lain jika tidak berhenti membeli.

Tuan kedai pun jangan pula mahu merungut-rungut jual barang tidak laku. He he he he..

Jika kamu berada dalam situasi berkenaan, mahukah kamu berhenti dan memilih serta membeli jika jualannya berlangsung di siaran pejalan kaki?

Nota kakitanganku : Hik hik hik






34 kUs-kUs:

otak ketat on May 11, 2010 at 10:00 AM said...

kitaorg pnah g jusco. pastu nak beli suar dalam. tetbe ada lelaki lalu sambil jerit kekuar "HA BELI! BELI! 3 SEPLOH! 3 SEPLOH!" malu gila! terus blah. tak jd beli -.-

Solehah on May 11, 2010 at 10:10 AM said...

x mau jugak..

cik syazni on May 11, 2010 at 10:11 AM said...

kalau murah, beli je kot..tp cepat2 la.. pastu pikir dalam kepala, bukan nak jumpa org2 yg nampaktu dah lepas ni..huhu~

Alimaz-Kembara Terasing on May 11, 2010 at 10:14 AM said...

malu la nak beli.....

ejaMaria on May 11, 2010 at 10:20 AM said...

comfirm tak singgah... sanggup beli yg mahal janji kat dalam kedai...

ladymiaka86 on May 11, 2010 at 10:23 AM said...

huhu.. confirm x singgah.. tp kalo nak gak time tengah sengkek boleh ar singgah tp kene la beli cepat2.. tgk2 kiri kanan.. haha.. ala2 mcm kartun..

deena awanis on May 11, 2010 at 10:27 AM said...

memang xde sense tol yang jual lingerie kat tepi jalan ni..tp aku tengok kat pasar malam tu, ade gak orang selamba je beli..

Chem5007 on May 11, 2010 at 10:28 AM said...

x kan nk tutup mata kot...dh tgh2 laluan apatah lagi ditengah2 pintu..huhu

Jard The Great on May 11, 2010 at 10:28 AM said...

hehe.. kalau seme pompuan.. aku gi je

h a n i e on May 11, 2010 at 10:32 AM said...

hahahah..kl ade pompuan lain kat situ..selambe kodok jek lah aku beli..

kalau x..jeling jek la kot..hahahaha

Misz Pinkie Winkie on May 11, 2010 at 10:32 AM said...

hehheh..
sebelah kaki mahu..sebelah kaki lagie takmo bergerak..
last2 tak singgah..tapie dalam atie nak..pandang kiri ..pandang kanan.
ramai pemerhati..
last2 terus tak jadi.
hehhe

nuraarin-life on May 11, 2010 at 10:34 AM said...

buat selamba jer... muka pun kena buat muka poyo juga...

asilahmuhajer on May 11, 2010 at 10:38 AM said...

selalu beli kat avon je. tak yah susah2 orang nak tengok ke tak. kalau ramai orang pun, kebanyakannye pempuan.

LiNda on May 11, 2010 at 10:41 AM said...

ermm..taknaklah !

saya kalau nak beli, kena belek-belek 3-4 kali . lagi selesa ditempat yang tertutup .

Shamrin Mat Janih on May 11, 2010 at 10:43 AM said...

bukan jak pompuan malu nak beli. Lelaki pun segan nak lalu.

aNiSa hANg tUaH on May 11, 2010 at 10:57 AM said...

hhhehehhehe
nis mmg segan bab2 nak beli undewear nii

Kancilbiru on May 11, 2010 at 11:12 AM said...

kena pikir 2 3 kali gak..kang org lalu lalang tahu kita pakai warna apa, corak apa...hehe

Amieynna Amin on May 11, 2010 at 11:24 AM said...

oohh.. daku tidak akan singgah.. segan den.. kang org tau size cawan daku lak.. hehehee

Ieda Al-Habsyi on May 11, 2010 at 11:37 AM said...

hahhaha!! memang segan skit :) iskk..kak tedi la ni, tapi rasa cam comel la, cam pangkat adik je, hehehe!! awet muda kot kak tedi? hehehe!! ape2 pon ieda ttp suka penulisan blog ni :)

Softtouch [Hanim] on May 11, 2010 at 11:47 AM said...

kalu sy pun xmo singgah..nnti org tau saiz sy..kalu saiz 32 tu xpelah jgk..saiz model. Sy punya saiz tutttttt..malu!!!!

embun d tengah malam on May 11, 2010 at 11:50 AM said...

kalau kat jj ayer keroh pun sama..tempat tak sesuai

tengku_fir21 on May 11, 2010 at 11:54 AM said...

privasi itu penting..tidak semua dijual secara terbuka...

Ms.Independant on May 11, 2010 at 11:59 AM said...

segan kot!
ape da tokeh tu.
huhu

saya_arief on May 11, 2010 at 12:11 PM said...

aku pown segan.haha.

~LP Lum~ on May 11, 2010 at 12:13 PM said...

salam tedi~

hehehe.... susah nak ckp sebabnya aku nie sorang yang pening + sengal.. kalo tba time pening + sengal aku, aku gamble aje... :p
kalo time aku normal, aku xde ar singgah... :)

✿ y.a.n.i.e budak G.E.B.U ✿ on May 11, 2010 at 12:13 PM said...

ada gak orang jual bra di pasar malam.....

lagi segan nak pi tgk

hehhehehe

Jantan Keparat on May 11, 2010 at 12:16 PM said...

hakhak!
tau xpe..
x gheti lnsg marketing..
x laku..

pak long on May 11, 2010 at 12:37 PM said...

salam...
haah kan cik tedy..tak kan nak beli nasik lemak open cam tu..

[s][u][e][h][a][n][n] on May 11, 2010 at 12:39 PM said...

tempat x strategik langsung...segan tau hihihihi

Hana Picca on May 11, 2010 at 12:49 PM said...

hahaha..tp banyak je pasaraya2 skrg wat mcm nih.. owh I malu u...hehehe

ryanryzal on May 11, 2010 at 1:05 PM said...

ala...beli jer...ape nak malu..tue kan sebahagian barangan keperluan...

larra on May 11, 2010 at 2:33 PM said...

cait..kalo aku siap leh acu acu agi..dah nk membeli kan..kene la test acu acu..hahhaa..idok ler..ampun

Lekir on May 11, 2010 at 3:57 PM said...

tapi ada jugak pompuan jenis selamba.
Bagi aku walaupun sebagai lelaki tak salahpun kalau pompuan nak memilih dan tak pernahpun pandang serong.. cuma bagi perempuan terasa malu kot sebab dah masuk kategori privasi

relevan on May 11, 2010 at 4:53 PM said...

Ha ha ha tak kuasa..kalu bersama akak pun kawan lari jauh..g beli ais krim ke atau main tangga bergerak..

 

KaDangKala D|am |tu AdaLah Leb|h Ba|k... Copyright © 2011 Design by Ipietoon Blogger Template | web hosting