Monday, May 10, 2010

HamPir TercEkik TuLanG BiLa banyaK SunGGuh DuGaan Dan GanGGuaN sEwakTu MenikMaTi ayaM GorenG LaDa HiTam Di KFC!!

cOrat cOret Oleh : myQza pada 10:25 PM
Seperti yang di war-warkan di dalam 'entry' petang tadi, syukur hasrat untuk makan KFC terlaksana. Ekekekekekke..

Photobucket

Untuk menjawab persoalan kawan-kawan, bagi aku yang kuat pedas ini, ayam ini tidaklah sepedas yang di sangka. Lada hitamnya juga tidaklah sebanyak yang di paparkan di dalam iklan. Gimik lebih itu!!

Jadi rasanya okey sahaja. Tidak salah mencubakan? Tiada pilihan. Cuma ada rasa semulajadi (original) dan lada hitam sahaja. Ayam pedas (spicy) sudah tidak ada.

Sewaktu makan banyak sangat gangguan. Nasib baik tidak tercekik tulang . Budak-budak berlari ke sana ke mari tanpa kawalan ibu bapa, berdentam dentum melanggar kerusi dan meja. Di tambah pula 'segerombolan' minah-minah 'indon' yang sedang menyambut hari lahir. Gamatlah dengan sesi bergambar mereka dan nyanyian lagu selamat hari lahir.

Kalau kamu pernah ke Giant di Bachang ini pasti sedar terdapat sebuah tempat karaoke yang betul-betul berhadapan dengan KFC. Aduhai! Suara kalau sedap tidak mengapa juga! Ha ha ha..


Photobucket

Okey!!
Ingat lagi 'entry' ini. Oh! Hari ini berkesempatan mengambil gambar plastik makanan kucing yang di rabakkan oleh si kucing cerdik itu. Rasanya yang ini hari itu punya atau kucing itu masih ada dalam pasaraya? Tidak pasti. He he he he.. Tengok! Kenyanglah si kucing bertuah itu!

Sampai rumah betul-betul tengah Azan Maghrib tadi..

Nota kakitanganku : Kenyang!!





20 kUs-kUs:

hanie@nisya on May 10, 2010 at 8:24 PM said...

syukur2 tedi tak tercekik hehee

Kancilbiru on May 10, 2010 at 8:27 PM said...

wahh menggiurkan...sesuai untuk manusia yg kurg makan spicy macam aku...hehe

Shamrin Mat Janih on May 10, 2010 at 8:33 PM said...

Alahai..baru perasaan lm xmasuk kfc.

aNiSa hANg tUaH on May 10, 2010 at 8:39 PM said...

hamboi
sedapnyee
ayam blek pepper tu sedap2 jugak
nasib baik kak tedi tak tercekik td
:D

Aqma eUcaLypTus GurL on May 10, 2010 at 8:59 PM said...

sedap nyer... nak tumpang sekaki.. huhuhu...

Nadya ©™ on May 10, 2010 at 9:04 PM said...

Mana yg lagi sedap?yg lada hitam atau yg spicy..
Nak try jugak ni =]

Zareda Norman on May 10, 2010 at 9:06 PM said...

baru nak pi try, ropenyer tak banyak ek lada itamnyyer.. nasib baik kee ef cee.. redah ajelah

~LP Lum~ on May 10, 2010 at 9:14 PM said...

terasa mcm nak try gak.. dah lma tak makan kfc.. sejak2 aku menjadi peminat ayam goreng mcD yang pedas itu... :)

Amieynna Amin on May 10, 2010 at 9:18 PM said...

saya sangka kamu tercekik kerana tersedak dengan kepedasan lada hitam itu..
mesti nak cuba la..

faz_e on May 10, 2010 at 9:21 PM said...

xtry le lagi..
wah.. terliur.. tapi dlm mood diet~

oopss...~

Rara on May 10, 2010 at 9:49 PM said...

lme xjguk sini..hye..
ehh,bgus la xpdas..kt pn xmkn pdas sgt..hehe :)

ASaDa RyutaRo on May 10, 2010 at 9:50 PM said...

dah xde spicy??? xbest la camtu... uhh!

sape la ibu bapa budak yg x d kontrol tu ea.. hihi :P

Kak anie... on May 10, 2010 at 10:16 PM said...

tEDl...akak memang geram kalau masa makan anak2 berlari2 ke sana ke mari tanpa perhatian dari mak ayah diorang...

Diorang tak tau ke yang itu tempat awam...jadi ramai yang dtg berkunjung utk menikmati makanan...

Akak dah rasa dah spicy lada hitam tu...tak lah pedas sangat pun kan?

qaseh on May 10, 2010 at 10:47 PM said...

amboiiii....dah kenyangkan,
jadi, sy nak hadiahkan award ini utk sitedi
sila ambil di http://dqaseh2u.blogspot.com/2010/05/tak-percaya-dapat-award.html

kacang on May 10, 2010 at 10:48 PM said...

sedapp nyee ayam kfc.
nyummy=)

alvin takda rumah harga 8juta.... on May 10, 2010 at 11:00 PM said...

thanks..
sbb bagi info pasal ayam tu..
pasni kena bawak lada hitam lebey dari umah arr..

alvin takda rumah harga 8juta.... on May 10, 2010 at 11:00 PM said...

thanks..
sbb bagi info pasal ayam tu..
pasni kena bawak lada hitam lebey dari umah arr..

LiNda on May 10, 2010 at 11:06 PM said...

nyumm..nyumm...

ayam kefsi .. kentang putar .. coleslow ... pepsi ... burger .. aiskerem ... bla..bla..bla...

zino on May 10, 2010 at 11:22 PM said...

dah lama tak masuk KFC asyik masuk McD je hehe

zaradgreat on May 10, 2010 at 11:33 PM said...

aku tak rasa lg tedi kfc yang tuh

risau pulak aku kucing tuh
nanti kalau orang giant tangkap dia camne?
aishhh

 

KaDangKala D|am |tu AdaLah Leb|h Ba|k... Copyright © 2011 Design by Ipietoon Blogger Template | web hosting