Thursday, May 06, 2010

wEy!! SiaPa BuanG KucInG KunInG DaLam PasaraYa GianT MeLaka? SiLa MenGakU. akU MahU BeLanJa 'MekDi'. BerNasLah Idea Kau!!

cOrat cOret Oleh : myQza pada 9:19 AM
Photobucket

Tiba-tiba dia melompat dari rak yang menempatkan deretan bungkusan makanan kucing pelbagai jenama.

Ya Allah! Aku mengurut dada terperanjat.

Soalan pertama yang aku tanyakan kepada sahabat di sebelah 'Itu kucingkan? Saya ada bawa Si Kurap ke tadi?' Ha ha ha ha.. Kucing yang melompat itu seiras Si Kurap.

Aku cuba meraba-raba pokey ala-ala Doraemon mencari barang di dalam kocek. Manalah tahu tiba-tiba terpacul Si Kurap. Ekekekeke...

Serius terperanjat. Ini bukan kedai makan. Bukan kedai runcit. Pasaraya Giant di Bachang. Macam mana dia boleh ada dalam ini? Dia naik tangga bergerak ke atau dia naik lif? Sampai ke dia mahu tekan nombor?

Cerdik gila kucing itu sampai boleh cari rak yang tersusun makanan kucing. Dia sempat merobek plastik bungkusan Smartheart. Ha ha ha ha... Bersepah makanan kucing! Aku suka!! Yey!!

Ada sesiapa yang buang di sini ke? Ekekekekeke.... Aku tidak perlu risau kalau dia terkurung sebab dia ada bekalan makanan yang lebih dari cukup. He he he he....

Tidak sempat ambil gambar sebab kucing itu lari pecut 100 meter.

Kepada tuan punya kucing, tahniah! Kamu buang dia di tempat yang terbaik!! Ekekekeke....

Nota kakitanganku : Memang tidak boleh lupa!






27 kUs-kUs:

meowwmania on May 6, 2010 at 7:45 AM said...

macam-macam~

NahDaTuLIzaH on May 6, 2010 at 7:51 AM said...

time shopping pun sempat buang kucing? ish..ish..ish

AteeqaHanis on May 6, 2010 at 8:15 AM said...

bijak betul orang yang buang kucing kat situ..

macam macam betul,
maybe orang tuh xnak kucing dia mati kebulur kot..

hehehe,

Tuah Hanani on May 6, 2010 at 8:16 AM said...

Buang kat DALAM giant ke Cik Ted.

Wow hebat betul org tu seludup kucing tu masuk dalam giant kan...

Kucing tu tak mengiau pulak ye. Good girl/boy betullah.

zns on May 6, 2010 at 8:21 AM said...

rasa kelakar pun ada...tapi zns fikir..kalu kena tangkap...apalah nasib dia kan? harap2 ada yang simpati padanya..amin

✿ y.a.n.i.e budak G.E.B.U ✿ on May 6, 2010 at 8:22 AM said...

kak tedi..
awat tak bawak balik umah kucing tu

hehehhehe

fikaryna on May 6, 2010 at 8:24 AM said...

bijak kucing shopping makanan dia sendiri..huhu..

Shamrin Mat Janih on May 6, 2010 at 8:29 AM said...

tp tidak dinafikan, ada kalanya kucing ni cerdik juga terutamanya mencari makanan berkhasiat. hehehehe

relevan on May 6, 2010 at 8:39 AM said...

Sungguh tidak berhati perut manusia yang suka membuang kucing merata rata..

Lya Colours on May 6, 2010 at 8:43 AM said...

tuan kucing mmg bernas
x payah susah2 beli makanan utk kucing
kucing dia pandai berdikari
haha

BaziLah @ buzZy (^0^) on May 6, 2010 at 8:46 AM said...

haha comel betul..

a.z.r.i.n.a.03.07 on May 6, 2010 at 9:04 AM said...

cute sungguh..


macam pernah ku dengar perkataan Bachang itu.. hehehe..


* lama tak balik sejak nenek meninggal.

ItaJeff on May 6, 2010 at 9:07 AM said...

Salam Cik Tedi...

dalam tak berhati perut si tuan kucing tu membuang kucingnya..tp dalam masa yg sama dia boleh dikategorikan sebagai tuan kucing yg pintar sbb membuang kucingnya di tempat yg strategik..emmmmmm....

p.s. cik tedi..jom lah berkenalan ngan kucing2 akak..dorang dah ada blog sendiri, tak campur ngan blog piring lg hehehehe....

umi_e on May 6, 2010 at 9:11 AM said...

Salam...

Orang yang buang kucing itu memang xxx... (takmo habiskan perkataan yang ingin disebutkan itu)

* hati sakit *

zan-xray on May 6, 2010 at 9:17 AM said...

Biarlah dia situ kan dari di jalanan..

POSH76 on May 6, 2010 at 9:32 AM said...

kalu tak reti bela kucing jgn bela...kalu nak buang pun buang ler kat SPCA huhu

Softtouch [Hanim] on May 6, 2010 at 9:42 AM said...

kelas tuan punya kucing tu buang kat giant...he hehe...ni lah 1st time dengor org buang kucing kat supermarket...

[s][u][e][h][a][n][n] on May 6, 2010 at 9:48 AM said...

samapi ke dalam giant tuan kucing tu buang dia...mmg baguih la..tapi apa la nasib kucin tu nnt erk..sian

embun d tengah malam on May 6, 2010 at 9:50 AM said...

best la kucing tu..

pttnya tuan dia pegi letak kat duyung..

duyung tu ader tempat org bela kucing..

so kita tau dia selamat..

tidaklah rasa perasaan berdosa..

Alimaz-Kembara Terasing on May 6, 2010 at 9:50 AM said...

Huh nasib baik dia tak terkam tedi kalau tak bergomoi sakan dalam giant tu....hehehhe

Dee on May 6, 2010 at 9:58 AM said...

kalo dee pun terperanjat beruk..apa pun jgnlah smpi tuan hypermarket buat benda x elok kt dia..sian..

Misz Pinkie Winkie on May 6, 2010 at 10:06 AM said...

hhahha.
giler cerdik kucing tue..kucing lin denis cerdik dia buat lin nak mengamok jerk..huh

sueanne on May 6, 2010 at 10:08 AM said...

Bijak sungguh si kucing itu..
Bod** sungguh si empunya kucing itu..
huhuhu..
ada ke patut..
isyhh..isyhh

kella on May 6, 2010 at 11:01 AM said...

ahahahahah... siyes aku pernah jumpa!! menyorok di sebalik rak makanan kucing! hahaha.. masa tu kawan aku cuba mberitahu pada kakitangan tesco di situ, mereka tersenyum je kata tak apa.. oh.. rupanya diorang dah lama tahu..

Ms.Independant on May 6, 2010 at 2:30 PM said...

terbaekkk!!! hehe

:)

bEEdLE d' bARd on May 6, 2010 at 3:23 PM said...

bru perasan entry nie...td sy ada wat entry pasal org buang kucing gak

N@zihah on May 6, 2010 at 9:17 PM said...

tapi kesian la kucing tu kalau terkurung..makanan ada tapi air minum xda..

 

KaDangKala D|am |tu AdaLah Leb|h Ba|k... Copyright © 2011 Design by Ipietoon Blogger Template | web hosting