Monday, May 10, 2010

sEBaraN aGama KrisTiaN : sayA suDah TerkEna. KamU SeMua, sILa BerHaTi-HaTi kETika MeninGGaLkan Link Di Mana-Mana shOuTBox aTau BLoG!! Ini SeriUs!!

cOrat cOret Oleh : myQza pada 1:16 PM
Photobucket

Ini adalah laman web berkenaan dengan Agama Kristian. 'A site for worship and Bible study'.

Sebelum ini aku sering membaca peringatan dari rakan blogger yang lain berkenaan dengan ini. Betul! Jika kuat iman kita, kita tidak perlu ambil kisah tentang ini kerana kita hanya percaya kepada Allah S.W.T, tuhan yang satu, tidak Dia beranak dan tidak pula Dia di peranakkan!

Namun sebagai langkah berjaga-jaga kita sepatutnya menghindari diri kita dari ini semua.

Cuma semalam atas jemputan seorang rakan baru untuk melawat ke blog beliau, aku mengklik namanya di 'shoutbox'. Tetapi malangnya aku telah di bawa ke laman web di atas.

Rata-rata kamu sudah tahu, jika tersilap ejaan BLOGSPOT ke ejaan BLOGPSOT ianya membawa kita ke satu laman web yang tidak sepatutnya kita berada.

Aku ingin mengingatkan diri aku dan kamu semua supaya berhati-hati dan semak dengan teliti jika kita menaip link kita atau sesiapa di mana-mana sahaja. Kesannya amat besar kepada mereka yang tidak kuat imannya.

Sekian.

Nota kakitanganku : Ada orang kata mengapa perlu takut ke laman web sebegitu, tapi aku ambil langkah 'tepuk dada tanya iman'!





31 kUs-kUs:

~LP Lum~ on May 10, 2010 at 11:26 AM said...

salam tedi~

huhuhu... btl ckp ko.. tepuk dada tnya iman.. andai rsa iman xsetebal mana, elok ar elakkan....
tapi bg aku, the best way, baik xyah msuk lman2 web yg sedemikian wlaupun hnya tuk melihat2 atau apa jua niat... :)

I n n z on May 10, 2010 at 11:29 AM said...

panjang nye tajuk ;p
tak pernah kene ag tp taw la if salah tulis blogspot tuh akan ke site itu ;)

meowwmania on May 10, 2010 at 11:30 AM said...

ada je jalan nak menyesatkan org islam isk2

Allahuakbar!

NARDtheNERD on May 10, 2010 at 11:31 AM said...

betul tedi..=)

nurulayuni on May 10, 2010 at 11:36 AM said...

slm
yea tedi
sy pon penah buat entry pasal ni..
mmg test url kite..utk ejaan blogspot tu taip blogpot..mmg akan kesanaaa la kite.
huhuhu..
semoga kite dijauhkan dr menda2 yg mnyesatkan ini.

Ieda Al-Habsyi on May 10, 2010 at 11:37 AM said...

menakutkan! kristian jahat mcm2 cara mereka

Adlina Husaini on May 10, 2010 at 11:45 AM said...

ish la depa ni..jahat sungguh..

Lya Colours on May 10, 2010 at 11:47 AM said...

lebih berhati2 dan peka lepas ni

fiD on May 10, 2010 at 11:52 AM said...

w,, benda ni pernah hot dulu...

Hana Picca on May 10, 2010 at 11:52 AM said...

pernah jugak kena invite dr new blogger fren nih..nmpak jek perkataan "gospel la ntah hape ke benda, trus out.. ceh, main blog plak nak sebar kristian ye.. sepak kang..*tetiba garang*

Salmia on May 10, 2010 at 11:58 AM said...

terima kasih untuk peringatan yang bermakna ni Tedi!

embun d tengah malam on May 10, 2010 at 12:00 PM said...

islam agama ku

✿ y.a.n.i.e budak G.E.B.U ✿ on May 10, 2010 at 12:10 PM said...

sama2 kita saling ingat mengingatkan...

POSH76 on May 10, 2010 at 12:10 PM said...

rasa mcm pernah termasuk dlm blogspot tu...tp cepat2 keluar....mcm2 lah depa ni....

Shamrin Mat Janih on May 10, 2010 at 12:14 PM said...

ya sm2 kita ingat mengingati..

Roronoa Zoro on May 10, 2010 at 12:18 PM said...

thx for the info..
kena hati2 lah lepas nie.. huhu

aNiSa hANg tUaH on May 10, 2010 at 12:30 PM said...

peringatan kepada kita semua
macam2 hal yg berlaku
hmm

Chem5007 on May 10, 2010 at 12:35 PM said...

hush..cam2 cara skrg..

Watierman, rmanbkr on May 10, 2010 at 12:43 PM said...

Salam Dik Tedi....miss U muaahhh!!!...Akak tak tahan betoi tergoda nak mengklik laman web Adik ni!!!!huhuhu.....Anyway....I really miss you!!!

farra8979 on May 10, 2010 at 12:44 PM said...

lot yer ke??? subhanallah....
thanks 4 d info.. ^_^

N@zihah on May 10, 2010 at 12:45 PM said...

Betul ka ni??menghairankan dan mengejutkan sekali..sudah 2 orang yang saya dengar cerita macam ni.nanti saya nak trytest jugak la url sendiri..

N@zihah on May 10, 2010 at 12:47 PM said...

MasyaAllah!! saya sudah cuba tadi :
nadzihah58.blogpsot.com.

memang keluar page yang tak sepatutnya kita tuju.

shafiq on May 10, 2010 at 1:20 PM said...

thanks for the info !


My latest entry : Aksi Chelsea Juara Liga Inggeris Musim 09/10 !

Nisaeciz on May 10, 2010 at 1:27 PM said...

ada je cara diorang ni kan. haihhh

NISECA suka merapu

Solehah on May 10, 2010 at 1:47 PM said...

taktik kotor yang nampak remeh..tp besar impaknya..

makdara terdiva on May 10, 2010 at 2:05 PM said...

off topic jap

tedi..tolon hakak pleaseeee..

camne nak kecikkan tulisan kat bawah ni yg tiba2 jadi BESAR..walaupun dah kecikkan byk2 kali..huhu


"Posted by makdara terdiva at Monday, May 10, 2010
mari mengutuk secara berhemah"

cik syazni on May 10, 2010 at 2:05 PM said...

kawan aku penah tkena sbb salah taip jugak..truk bnde ni..

md nasir on May 10, 2010 at 4:02 PM said...

macam2 skrg nie teknik mereka utk menyebarkan 'ajaran' kepada umat Islam.betul kata saudara,bukan kita takut nak buka page2 sebegini,tp takut nanti akan timbulnya was-was hasil dari bisikan syaitan..
tepuk dada tanya iman..

http://www.stormreaders.net/mNasir

white rose on May 10, 2010 at 4:31 PM said...

ni laaa target utama dorang kak...
melalui internet laa dorang memperdayakan umat islam...


tq bgitau hal ni...

hope lebih berhati2...

deena awanis on May 10, 2010 at 5:23 PM said...

tepuk dada tanya iman..betul3...
bahaya woo untuk orang2 yang x bape kuat iman cam aku nih..

Ƹ̵̡Ӝ̵̨̄Ʒ tinieƸ̵̡Ӝ̵̨̄Ʒ ♥●•٠·˙ on May 10, 2010 at 5:26 PM said...

takut gak eh..


huhu tak pernah berlaku lagi

 

KaDangKala D|am |tu AdaLah Leb|h Ba|k... Copyright © 2011 Design by Ipietoon Blogger Template | web hosting