Monday, May 10, 2010

UJian KeFaHamaN BerGambaR : aPakaH MoraL YanG DaPaT kiTa BeLaJar DariPaDa GamBar TersEBuT?

cOrat cOret Oleh : myQza pada 10:08 AM
Photobucket

Ayah bermain air.
Ibu mengambil gambar.
Abang mengacah air.
Adik di dalam kereta sorong bayi.

Mari kita uji tahap kefahaman kita pada gambar di atas.

Nota kakitanganku : Ujian pagi.





32 kUs-kUs:

Nazz@Purple on May 10, 2010 at 8:16 AM said...

jgn tinggal kan bayi anda bersendirian..

Lya Colours on May 10, 2010 at 8:26 AM said...

aiyyokk tanjung bidaraaaa
tedi sy tinggal kat pengkalan balak
jom mandi manda

ashie023 on May 10, 2010 at 8:29 AM said...

ibu sila duduk tepi kereta sorong adik...

meowwmania on May 10, 2010 at 8:41 AM said...

jangan abaikan bayi anda

time kasih :)

kella on May 10, 2010 at 8:42 AM said...

moral of d story:
jgnlah seronok sangat sambil leka terlupa anak kecik yg ditinggalkan! mungkin situasi si ibu cuma berlari sebentar, amik gambar, dan lari semula ke anak! ntah..
tapi org jahat ada di mana2..
sekejap je budak tu leh lesap kalau leka...
moral of da story 2: berhati2 dan sentiasa berwaspada.. :)

Asma on May 10, 2010 at 9:00 AM said...

wah..pepagi da uji minda ni..

jawapannya :- masing2 wt hal sendirik..hehehe

p/s: ibu sila jgn tinggal adik jejauh ok..bahaye..

messyremo on May 10, 2010 at 9:05 AM said...

ala...

moralnye senang je tedi...

ade anak kecik,tinggal-tinggal kan...

dah ilang baru nak gelabah...


p/s..
aishh....tak jd pantun lak..

[s][u][e][h][a][n][n] on May 10, 2010 at 9:05 AM said...

npe tinggalkan baby sensorang tuuuuuuuu sian dia :(

N@zihah on May 10, 2010 at 9:29 AM said...

Gambar nampak kecik,tak nampak adik tu buat apa n besar camna,nanti salah faham dlm menafsir keadaan dalam gambar tu.hehe

saya_arief on May 10, 2010 at 9:31 AM said...

kawan2 die cakap, die memang laju..
anak2 ni xtaw yg kite syg kat die ni..
hahah..xde kaitan pown.

bapak ngn mak tinggal baby.
xelok.

N@zihah on May 10, 2010 at 9:33 AM said...

ouwh, baru perasaan ayat bawah tu.haha.adik dlm kereta sorong yea?.
bahayanya tinggalkan budak macam tu dekat pantai,nanti orang culik,cederakan,atau ada serangga ke,ular datang merayap kat situ ke,oooouw...tak sanggup nak bayangkan apa yang terjadi lepas tu.Kemudian, keluar pulak dalam akhbar tabloid,anak mati digigit ular dalam kereta sorong bayi.sapa yang salah?!

Shamrin Mat Janih on May 10, 2010 at 9:34 AM said...

jangan tinggalkan anak kecil seorang2. karang hilang br nk nangis pula/

intan izani on May 10, 2010 at 9:41 AM said...

bahaya bebi tu kan...
jauh lak tu..

✿ y.a.n.i.e budak G.E.B.U ✿ on May 10, 2010 at 9:48 AM said...

jangan tinggalkan adik kesorangan....

Othman Juliana on May 10, 2010 at 9:56 AM said...

LEMPANG mak & bapak.

**adik (even abg tu pun sebab dia kira kecik lagi) is like a 'handbag' to adik's parents. Never leave for any reason & i mean ANY! Sebab tu patut lempang!

Alimaz-Kembara Terasing on May 10, 2010 at 10:10 AM said...

gambar kecik sangat ...tak nampak...maklum la saya rabun...eheheeh

Wanita Mutalib on May 10, 2010 at 10:17 AM said...

adik


ilang


nanti?

Softtouch [Hanim] on May 10, 2010 at 10:20 AM said...

kesian adik tu tinggal dlm kete sorong sorang2..patutnya ibu dialah jg bb tu kan..atau dokong adik tu ker

atty's on May 10, 2010 at 10:21 AM said...

jauh benor tinggalkan si adik..leh kena culik..

BaziLah @ buzZy (^0^) on May 10, 2010 at 10:26 AM said...

penculik bleh senang2 jer amik pastu jual kt siam.

~AmyLiana8886~ on May 10, 2010 at 10:29 AM said...

lindungilah keluarga anda..

Dee on May 10, 2010 at 10:32 AM said...

selalunya org arab suka tinggalkan anak gitu2 je..kalo org lain nk bwk lari mmg senang je..

tengku_fir21 on May 10, 2010 at 10:33 AM said...

siapa jaga adik..???

TiTin on May 10, 2010 at 10:45 AM said...

sian kt adik...

nnti, bile adik dah kena culik, br masing2 nk risau n aware....

sediakan payung sebelum hujan, pls...si emak, sila jg ank anda...

Miecyber on May 10, 2010 at 10:50 AM said...

Masing-masing dengan hal masing-masing...

Hazzy Ishak on May 10, 2010 at 10:52 AM said...

cuai,
kalau anak hilang baru nak menyesal

jane on May 10, 2010 at 11:05 AM said...

hati2.....
awasi adik2 kak tedi









lalalala

deena awanis on May 10, 2010 at 11:06 AM said...

jom pegi colek adik!!!

fiD on May 10, 2010 at 11:14 AM said...

gembira dahulu, bersedih kemudian, haha

relevan on May 10, 2010 at 11:21 AM said...

Jangan bermain air sampai terlupa anak..

GhOsToNe on May 10, 2010 at 11:23 AM said...

hakhak..
ap yg sy faham..
mak diew syg suami dan abag..
x syg adik..
nak jual n nak buang takot jadik kes..
biar lew kne culik!

~aSHa~ on May 10, 2010 at 12:05 PM said...

jauh nye stroller adik, nape tak letak dalam kete je terus kan..senang org curi kereta terus...huhhh...
aku ni riso tul bab2 gini..

kalo dulu duk umah sewa..nak bukak pintu pagar pun seram je..takut org nak curi kereta...tapi anak masih ada dlm kereta.....arhhhhhh imagination aku ni kang melampau..leh menangis sorang2...selalu terbayang kalo anak hilang...uwaaaaaaaaaaaaaaaa apa la mereka buat kat anak kita...

alaamak terover emosi plak aku...

 

KaDangKala D|am |tu AdaLah Leb|h Ba|k... Copyright © 2011 Design by Ipietoon Blogger Template | web hosting