Tuesday, April 20, 2010

akU TiDak PernAh SaraPan PaGi, TaPi KuIh Ini MeMecaHkan rekOD iTu...

cOrat cOret Oleh : myQza pada 7:30 AM
Photobucket


Photobucket

Ini kuih apa murid-murid?
Betul! Kuih keria!

Di perbuat daripada?
Ya! Dari keledek yang di rebus.

Okey!
Sudah boleh pergi kerja sekarang!!

Nota kakitanganku : Kenyang!






24 kUs-kUs:

Azuan on April 20, 2010 at 7:32 AM said...

kuih keria ke namanya~ aku makan je haha

Ejamaria on April 20, 2010 at 7:34 AM said...

lepas ni slalu2 la sarapan pagi ye ;)

Watierman, rmanbkr on April 20, 2010 at 7:40 AM said...

Salam DiK...Breakfast is an ESSENTIAL MEAL jangan miss breakfast lagi dah lepas ni!!!

Nak wat jugalah kuih tu....Pakcik Keria...nanti petang2 sikit insyaallah Akak nak wat Pak Cik KeriA NI!

Hazzy Ishak on April 20, 2010 at 7:40 AM said...

dah lama tak makan kuih ni...
susah nak cari..

MyaFiza on April 20, 2010 at 7:53 AM said...

dah lama tak makan kuih keria...
buat sendiri ke beli?

@rE-LonG on April 20, 2010 at 8:02 AM said...

SedapY!!
kT suka kuih keria yg disaluti gula melaka dan lembut ;)..nyum..nyum ^_^

blueCITY® on April 20, 2010 at 8:04 AM said...

tedi,

ku mesti ambik sarapan
sejak dari kecik, sekolah2
mak mesti bangun awal pagi sediakan kami sarapan, sediakan kami bekal
kini,
ku akan lapo kalau tak ambik bfast

ps:
nasi lemak kerang dah beli tadi
hmmmm

Tuah Hanani on April 20, 2010 at 8:37 AM said...

bestnya kalau dapat makan keria yg mak buat kan???

hoye... kamis ni mak ayah datang bwk kan kuih kasui utk akak...

zella y on April 20, 2010 at 8:46 AM said...

lama xmkn kuih keria....
sedap wo....
ptg ni nk beli kat pasar malam heheh

Wanie-san on April 20, 2010 at 9:09 AM said...

udah lama ku tidak jumpai kuih keria ini!
best nye!

kucingorengemok on April 20, 2010 at 9:12 AM said...

hehe... dari kecik kita tak tau mana satu keria mana satu donat... tapi mmg keria lagi sedap

Katak Ijau on April 20, 2010 at 9:26 AM said...

sedapnye kuih keria tu tedi...
tingat dulu2 housemate zaman belaja rajin buat kuih keria ni...
sedapnye makan panas2..

Alimaz-Kembara Terasing on April 20, 2010 at 9:28 AM said...

erkkkkkkkkkkkkkkk alhamdulillah....

LiNda on April 20, 2010 at 9:46 AM said...

Kalau nak kueh keria yang lembut , masa buat adunan... masukkan sedikit marjerin .

Tapi.. kalau nak lebih sedap, beli jek ! hahaha

kella on April 20, 2010 at 9:53 AM said...

hmm so pas ni, hari2 la kamu cari keria ya tedi? ku ingatkan donut tadi!

Misz Pinkie Winkie on April 20, 2010 at 10:05 AM said...

wah....sedapnya tedi.
terasa lapar pulak tiba-tiba.
kalo kat kg akak selalu buat kuih nie.

Ms.Lilies on April 20, 2010 at 10:21 AM said...

kecik2 mak aku slalu buat..
tp kitorg x panggil keria..
kitorg panggil kuih gelang
hehehe

fikaryna on April 20, 2010 at 10:24 AM said...

ted..aku pun suka..mau cikit..

asilahmuhajer on April 20, 2010 at 10:26 AM said...

dah lama tak layan keria. selalu tu makan donut je sebab keria ni kalau orangnye kurang pandai buat, jadi keras dan liat.

saya_arief on April 20, 2010 at 10:34 AM said...

lapar nye pepagi ni...nk...

nuraarin-life on April 20, 2010 at 11:17 AM said...

Ini adalah kuih kegemaran aarin.. wah wah pagi2 tgk kuih nie.. dah teringin sape nak bertanggungjawab nie!!

zaiMi on April 20, 2010 at 12:10 PM said...

kuih yang paling sedap di dunia. hehe

norliza_osman on April 20, 2010 at 1:00 PM said...

sedap nye.. nak ckit..

Ƹ̵̡Ӝ̵̨̄Ʒ tinieƸ̵̡Ӝ̵̨̄Ʒ ♥●•٠·˙ on April 20, 2010 at 5:51 PM said...

aku pun suka kuih ini :)

 

KaDangKala D|am |tu AdaLah Leb|h Ba|k... Copyright © 2011 Design by Ipietoon Blogger Template | web hosting