Thursday, April 15, 2010

BunGa yanG MacaM BikskuT ChIPsmOre...

cOrat cOret Oleh : myQza pada 9:47 AM
Photobucket

Ini adalah bunga 'Morning Glory'. Atau ada nama lain?

Photobucket

Bunga ini tidak perlu di tanam.

Photobucket

Tumbuh sendiri di hadapan rumah walaupun Pakcik sebelah telah meracunnya beberapa kali. Jika di tanya pasti antara kamu yang suka dan gemarkan bunga ros atau mawar. Eh! Bunga ini samakan? Tetapi aku tidak. ( ayat sedapkan hati mungkin sebab tidak pernah dapat bunga ros)

Ikutkan aku lebih suka bunga Tulip yang pelbagai warna. Apakan daya aku hanya duduk di Malaysia yang belum lagi aku jumpa ladang Tulip yang umpama pelangi. Kamu pula. Bunga apakah yang menjadi pilihan hati?

Nota kakitanganku : Morning Glory pun macam biskut. Sekejap ada. Sekejap tiada!





23 kUs-kUs:

NadiaShafiqa on April 15, 2010 at 9:52 AM said...

suka bila ia adalah ungu~~~

a.z.r.i.n.a.03.07 on April 15, 2010 at 9:56 AM said...

pernah tanam jugak ni tapi di Farmville...hehe..


kRina pernah tanam bunga Daisy Malaysia.haa..ni betul2 punya tanam.. cantikk jer bila tengok sumer berbunga.

Hazzy Ishak on April 15, 2010 at 10:00 AM said...

xde pilihan di hati...
hiks

h a n i e on April 15, 2010 at 10:01 AM said...

nama lain dia..kembang pagi..kan..
heheh

Ƹ̵̡Ӝ̵̨̄Ʒ tinieƸ̵̡Ӝ̵̨̄Ʒ ♥●•٠·˙ on April 15, 2010 at 10:02 AM said...

aku suka bunga tahi ayam
hehehe

kella on April 15, 2010 at 10:07 AM said...

aku suka melukis bunga tulip!
tapi ditanya bunga kegemaran ialah bunga matahari!
teringin berada di tengah2 tanaman bungan matahari.. kekuningan! wahhh... suka!

Watierman, rmanbkr on April 15, 2010 at 10:11 AM said...

Bunga apa..erk yang Akak suka....susah jugak ni...sebab Akak lebih sukakan daun2 hijau!Namun..bunga orkid hutan sangat menawan hati!

Liliyuli on April 15, 2010 at 10:15 AM said...

suka ros merah.

kalaulah ada orang hantar bunga pada saya kat opis ni kan best. wuwuwuwuwuwu~

makdara terdiva on April 15, 2010 at 10:19 AM said...

suka bunga lily...mcm suci gituh!!!...

blueCITY® on April 15, 2010 at 10:37 AM said...

tedi,
saya suka bunga apa ya
teringin nak ada org bagi bunga ros biru, heeeeeeeee..
tulip biru pun cantik kan
ekekkek...

My Lil' Princess, My Hubby, My World on April 15, 2010 at 10:38 AM said...

Sy juga suka bunga tulip, cantik. Tp dah memang lahiriah bunga cantik, so suka hampir semua bunga juga la. bb tu wanita pn disimbolikkan sebagai bunga.

Miss ... on April 15, 2010 at 11:14 AM said...

bunga plastik hehe

zella y on April 15, 2010 at 11:27 AM said...

suka sgt bunga calla lily tp tgk kat p.s, igt nk beli tp mahal... hehhehe

Dee on April 15, 2010 at 11:27 AM said...

suka bunga tulip gak..bunga kembang seri pagi ni (morning glory) ada byk tumbuh di sepanjang tepi jalan kundasang, gunung kinabalu..cantik lak bila tgk purple je spjg jalan..

p/s: gambar yg akhir..gambar si fifi tu..dia tidur sebenarnya..smpi masuk bwh kerusi..hehehe..kalo nangis pun gitu..mesti smpi bwh kerusi..peberet dia tu tedi..

relevan on April 15, 2010 at 11:50 AM said...

Apa saja asal bunga kecuali bunga dari ceti..

cik syazni on April 15, 2010 at 11:57 AM said...

aku suke bunga yg buat dr kain tu, comel :)

Alimaz-Kembara Terasing on April 15, 2010 at 11:57 AM said...

salam tedi maaf lama tak menjenguk ada hal.....saya tak brapa minat bunga....

~LP Lum~ on April 15, 2010 at 12:13 PM said...

salam tedi~

owh nma len bg bunga itu ialag serombong pagi... :p

aku minat giler pd white rose... :)
tp xpenah dpt... :(

embun d tengah malam on April 15, 2010 at 12:30 PM said...

bunga orkid..cantik

Tulip on April 15, 2010 at 1:44 PM said...

suka tulip...tapi 2 lah..xd kat malysia..kecewa...

hanie@nisya on April 15, 2010 at 1:59 PM said...

rose!!! penah beli tulip dulu.bila kuncup, cantik tapi bila kembang, kurengg sket keanggunannye...

nuraarin-life on April 15, 2010 at 3:27 PM said...

saya suka bunga ros biru.. pernah buat entry pasal suka bunga ros sangat2

@rE-LonG on April 16, 2010 at 9:00 AM said...

Aha..ckp bahasa omputih..hihi..kT pgil bunga seri pagi..suka bunga tulis n ros..tp sume bunga yg wangi kT suka..hihi

 

KaDangKala D|am |tu AdaLah Leb|h Ba|k... Copyright © 2011 Design by Ipietoon Blogger Template | web hosting