Friday, April 09, 2010

BiLa MemiLih yanG MuDa : KaLi InI GiLiran aZiZ M.Osman PuLa . TiaDakah YanG SeUsia aTau MeManG InI JoDoHnya?

cOrat cOret Oleh : myQza pada 4:30 PM
Photobucket
Kredit gambar kepada budiey.com

Tahniah untuk Aziz M. Osman yang bakal menamatkan zaman dudanya pada Jun ini. Pilihannya ialah Puteri Lily yang juga merupakan anak kepada seorang pengarah!

Aku tertarik dengan perbezaan umur yang ketara antara mereka berdua. Aziz berumur 48 tahun manakala Puteri Lily berusia 21 tahun. Tua setahun dari anak sulung Aziz sendiri. Adakah ini di namakan cinta itu tidak mengenal usia?

Tidak kiralah artis atau bukan, lelaki atau perempuan, apakah sebabnya mereka memilih pasangan yang jauh lebih berusia dari mereka? Ada yang mencecah sehingga 20-30 tahun jaraknya?

Aku tertarik dengan satu komen yang aku baca di laman forum. Satu pertanyaan untuk Aziz. Soalannya lebih kurang begini 'Seandainya anak saudara sendiri memilih untuk bersuamikan seorang duda seusia saudara, apakah saudara izinkan?'

Mungkin kita, mereka atau sesiapa sahaja mempunyai sebab musabab yang tersendiri. Tiada salah di mana-mana pun. Malah mendapat pahala kerana kita menghalalkan ikatan itu dengan sebuah pernikahan. Cuma tanggapan masyarakat sahaja yang berbeza-beza.

Jika tidak keberatan boleh kamu kongsikan usia atau perbezaan usia antara kamu dengan pasangan? Tidak kiralah suami atau isteri, tunang ,teman lelaki atau teman wanita.

Nota kakitanganku : Encik Fahrin, bila mahu kahwin? (Tiba-tiba!!)





31 kUs-kUs:

Jieda on April 9, 2010 at 2:09 PM said...

Mungkin dah jodoh

atty's on April 9, 2010 at 2:11 PM said...

agaknya apa jawapan..aziz..
andai anak dia kawin ngn org yg sebaya dgn dia..

tah2 dia jawan dah jodoh..

Elin on April 9, 2010 at 2:12 PM said...

muda setahun dari anak sulung dia.. anak dia 22 bak kate utusan..gile ah..perkahwinan Aziz kali ke 4~

kella on April 9, 2010 at 2:12 PM said...

hehehe.. nota kakitangan yang best tu! fahrin..oh fahrin... lalallallaa...
fahrin sama single ngan tedi!

Ms.Lilies on April 9, 2010 at 2:19 PM said...

Tingin nak tau apa jawapan aziz ekekeke....errrr aku ngan en.suami sebaya...:)

POSH76 on April 9, 2010 at 2:25 PM said...

cun gak wife baru dia....ok per nanti sentiasa awet mude hehe

Hazzy Ishak on April 9, 2010 at 2:31 PM said...

harap2 perkahwinan kali ni kekal

kak Erna on April 9, 2010 at 2:31 PM said...

dah jodoh aziz la tu..agaknya nya tak mau pisang berbuah 2 kali..jadi pilih budak muda...yang muda pulak..ape alasannya ye..mungkin dah jodoh..katanya,,

nursarah on April 9, 2010 at 2:32 PM said...

dulu chef wan bantah serina bercinta ngan duda. rupanya ada hikmahnya.

rasanya my dad tepuk dahi 18 kali kalau aku pilih 20 tahun lebih tua, my mom pulak mesti pengsann.

Nur Su'aidah on April 9, 2010 at 2:38 PM said...

tedi, esok sy kawen ngn fahrin.. hahahahah! ;DD

nuraarin-life on April 9, 2010 at 2:52 PM said...

Biarkan sekiranya mereka rasa bahagia daripada kes halimanton yg tak sabar2 nak kahwin tue..

En fahrin.. tunggu cik tedi ker?? (tiba-tiba)

embun d tengah malam on April 9, 2010 at 3:00 PM said...

cinta itu buta..hehehe...

norliza_osman on April 9, 2010 at 3:12 PM said...

yelah tu tedi.. aziz ni sekejap macam ni.. sekejap macam tu.. tah ape - ape je..

tedi tunggu fahrin ke?? He..he..

Ms.Independant on April 9, 2010 at 3:14 PM said...

mudenye! mcm2~
huhu

ezam on April 9, 2010 at 3:17 PM said...

bukan mugkin jodoh...

tapi dah memang jodoh...

kolo dh bukan jodoh sebaya macam mana pon mmg tak jadik....

"ajal maut jodoh pertemuan semuanya di tangan Tuhan...."

@rE-LonG on April 9, 2010 at 3:21 PM said...

No KOmen..xtau hanye mereka je tau..huhu..

kT sebaya dgn umur tunaG kt..

mak kt xbg sebaya..biaseY mak kata..kene amek laki yg berusia skit spaya leh memahami kT..

xsure psl tu..yg pntinG hormat meGhormati even berbeza usia atau tak ;)

@rE-LonG on April 9, 2010 at 3:21 PM said...

No KOmen..xtau hanye mereka je tau..huhu..

kT sebaya dgn umur tunaG kt..

mak kt xbg sebaya..biaseY mak kata..kene amek laki yg berusia skit spaya leh memahami kT..

xsure psl tu..yg pntinG hormat meGhormati even berbeza usia atau tak ;)

@rE-LonG on April 9, 2010 at 3:21 PM said...

No KOmen..xtau hanye mereka je tau..huhu..

kT sebaya dgn umur tunaG kt..

mak kt xbg sebaya..biaseY mak kata..kene amek laki yg berusia skit spaya leh memahami kT..

xsure psl tu..yg pntinG hormat meGhormati even berbeza usia atau tak ;)

@rE-LonG on April 9, 2010 at 3:21 PM said...

No KOmen..xtau hanye mereka je tau..huhu..

kT sebaya dgn umur tunaG kt..

mak kt xbg sebaya..biaseY mak kata..kene amek laki yg berusia skit spaya leh memahami kT..

xsure psl tu..yg pntinG hormat meGhormati even berbeza usia atau tak ;)

Miss ... on April 9, 2010 at 3:35 PM said...

aaa no komen arr jodoh la tu kot tp lawa bini dia ekk hehe

blueCITY® on April 9, 2010 at 3:36 PM said...

tedi,

i nak yg muda gak la
boleh?
muahahhahah...
=p

butangbiru on April 9, 2010 at 3:43 PM said...

terbatuk-batuk lah si fahrin tu
aha..

butangbiru on April 9, 2010 at 3:43 PM said...

terbatuk-batuk lah si fahrin tu
aha..

cikgu isza on April 9, 2010 at 3:45 PM said...

eh2.. en fahrin tunggu tedi kot ;D

aenareal on April 9, 2010 at 3:58 PM said...

kalau jodoh tak kemana..>.<

Ƹ̵̡Ӝ̵̨̄Ʒ tinieƸ̵̡Ӝ̵̨̄Ʒ ♥●•٠·˙ on April 9, 2010 at 4:07 PM said...

Fahrin tunggu ko masuk minang dia la tedi.. kalaua ko lamabat sangat, aku sapu
wakakakakaa

zns on April 9, 2010 at 4:47 PM said...

banyak jodoh dia nie kan? sampai 4 kali tuh...

fahrin tunggu cik tedi..

ikiqzana on April 9, 2010 at 5:08 PM said...

dh jodoh..

relevan on April 9, 2010 at 5:41 PM said...

Kawan dan akak 6 tahun saja jarak umur..

deena awanis on April 9, 2010 at 5:50 PM said...

dah jadi 1 trend pulak gadis2 muda kawen dgn lelaki yg berusia..maybe sbb men at that age lebih stable kot nak compare ngn yang seusia..huhuhu..

umi_e on April 12, 2010 at 10:03 PM said...

Salam... laaaaaaaaaa nak kawin lagi...

* apa citer kes bini dia yang dikatakan 'tak sah' tu? tak boleh kawin/rujuk semula ke... kesian eekkkk - lelaki senanglah nak cari ganti...

 

KaDangKala D|am |tu AdaLah Leb|h Ba|k... Copyright © 2011 Design by Ipietoon Blogger Template | web hosting