Saturday, April 24, 2010

SuBhanALLAH.... BuDak BermaTa BirU...InI BukaN PasaL Cik Biru...

cOrat cOret Oleh : myQza pada 12:34 PM
Budak Melayu bermata biru jadi tumpuan. Itu tajuk berita dalam Utusan Malaysia hari ini.

Photobucket
AHMAD Mustafa bersama cucunya, Mohd. Aizat Aiman Mohd. Rizal yang dilahirkan aneh dengan matanya berwarna kebiruan walaupun tiada darah kacukan di Kampung Teluk Amboi, Pulau Sayak, Kota Kuala Muda, Kedah, kelmarin. - utusan/ OPAT RATTANACHOT 

 Mengapa perlu kata itu aneh. Semuanya kuasa Allah. Allah maha menjadikan sesuatu itu. Tiada yang mustahil.
Anak kecil ini merupakan anak kepada pasangan insan istimewa yang mana ibubapanya kurang pendengaran dan bisu. Tengok! Allah beri hikmah yang besar.

Menurut kata datuknya, semasa mengandung ibunya suka bermain dengan seekor kucing yang bermata biru. 

Berita lanjut kamu boleh selan Utusan Online. Linknya di sini.

Nota kakitanganku : Mahu pakaikan Dak Kimo 'contact lense' warna hijau! Ha ha ha!


37 kUs-kUs:

Jard The Great on April 24, 2010 at 10:05 AM said...

birunya mataaaa

Wanita Mutalib on April 24, 2010 at 10:18 AM said...

mami baru citer pasai budak ni kat te pagi tadi..

dia pesan jangan main ngan baby n bella sangat...

waaaaaaa.....

nabilah_2908 on April 24, 2010 at 10:22 AM said...

hrumm...kepada para ibu yg sedang mengndung..n inginkn mata anak berwarna biru..boleh la ikut car ibu budak ni..hehe.. :)

slm kenal dari nabilah.. :)

Kyuubi_85 on April 24, 2010 at 10:23 AM said...

wah, birunya mata. mcm org puteh dah tu matanya :D

kuasa yg maha esa..

LiNda on April 24, 2010 at 10:24 AM said...

Mata birunya cantik !

LiNda on April 24, 2010 at 10:24 AM said...

Mata birunya cantik !

yusuf mujahidin ™ on April 24, 2010 at 10:24 AM said...

subhanallah

bdk_SkemA on April 24, 2010 at 10:25 AM said...

haha cm ne plk bole sama post kita buat ny yerk...baca paper on9 pg nih nmpk menarik je...terus post le...sory erk..

http://thebudakskema.blogspot.com/2010/04/budak-melayu-bermata-biru-jadi-tumpuan.html

TiKa LEh on April 24, 2010 at 10:26 AM said...

ada org kataa terkenan...comel2..

ikan emas on April 24, 2010 at 10:29 AM said...

tak pyh dia susah-susah beli contlens

Katak Ijau on April 24, 2010 at 10:31 AM said...

uish..cantiknya mata
mcm kaler air kat tioman nun...
:)

nuraarin-life on April 24, 2010 at 10:42 AM said...

biru mata hitamku, tetiba teringat lagu kumpulan wings

Wanie-san on April 24, 2010 at 10:48 AM said...

kuasa Maha Esa memang hebat!

Ƹ̵̡Ӝ̵̨̄Ʒ tinieƸ̵̡Ӝ̵̨̄Ʒ ♥●•٠·˙ on April 24, 2010 at 10:56 AM said...

tak pelik sebenarnya kan.. hehe
wei happy birthday tau yg ke -19 tahun hehehe

jane on April 24, 2010 at 11:28 AM said...

k tediiiiiii

nak nangis bc entry ni
tgk ..Allah kasi hadiah yg hebat buat psgn istimewa ni

anak dorg lg hensem n punyai kelebihan yg trsenddiri


hebat kan?
Subhanallah!

miloicekaw1119 on April 24, 2010 at 11:30 AM said...

kalo saya belajar la..
budak ni kurang pigmen sel dekat mata dia..

Nabiel on April 24, 2010 at 11:49 AM said...

pehhh~
bestnyeee adik dpt mata biru~hehehe

pakcikLie on April 24, 2010 at 11:59 AM said...

Subhanallah!..budak melayu mata biru....chumil nya..

pakcikLie on April 24, 2010 at 11:59 AM said...

Subhanallah!..budak melayu mata biru....chumil nya..

al-mankaraqi on April 24, 2010 at 12:25 PM said...

comelnya dak nih........

nursarah on April 24, 2010 at 12:32 PM said...

ni bukan ke orang panggil 'terkenan'. tulah, ibu mengandung ni macam2 kan. makcik aku dulu mengandung asyik mengidam ikan bakar, pastu baby dia lahir kulit agak gelap. aku rasa 'terkenan' ni bukan mitos. mmg betul2. Allah perkenankan berdasarkan 'aktiviti' masa mengandung.

JMR on April 24, 2010 at 12:39 PM said...

wah gitu..care gk mta biru..xmen ma..tu sumer anugerah Allah..

Miss ... on April 24, 2010 at 12:41 PM said...

kalo kaler biru x de penyakit x pe la ok la tu :)

QieFLy si Dolce on April 24, 2010 at 12:46 PM said...

saya sngt tertarik dgn mata adik tue...sngt indah dan cantik....harap2 adik sihat selalu disamping keluarga....

blueCITY® on April 24, 2010 at 12:56 PM said...

mataku biru juga taw
ekekekke... =p

kuasa tuhan apa sahaja
allah hu akhbar!!!

biru
biru

=p

hans on April 24, 2010 at 12:59 PM said...

wah
bestnya mata biru

hanie@nisya on April 24, 2010 at 1:12 PM said...

da besar nanti mesti senang nak ngorat awex dengan mate yang menawan tu hehee...

[z@ck] on April 24, 2010 at 2:06 PM said...

mak aii..birunya mataa..
=P

ciK LyndaWawa igUana on April 24, 2010 at 2:18 PM said...

bukan mate kucing mmg dah cantik ke?


papepun..tolongla...
nuffnang dari aritu 20sen je.....
hampeh..
hahah

siti murni ishak on April 24, 2010 at 2:48 PM said...

Ya kuasa Allah SWT.

Alamak....terus teringat 'cik biru' ku itewww....;)

iqbalsyarie on April 24, 2010 at 3:03 PM said...

cantiknya mataaaaaa........

cikgu isza on April 24, 2010 at 3:13 PM said...

biru mata hitamku.. :)

zool on April 24, 2010 at 3:19 PM said...

anugerah tuhan tu..

♫ ♥ farah ada ♫ ♥ on April 24, 2010 at 3:23 PM said...

subhanallah~

larra on April 24, 2010 at 3:55 PM said...

oo..ko plak nk baby ko terkenenkan mate hijoo dak kimo yek..aku sokong2..pakeikan kimo mate ijoo

kak anie on April 24, 2010 at 6:00 PM said...

Cantiknya mata dia...

FeeQ on April 25, 2010 at 1:53 AM said...

nice...genetic XD

 

KaDangKala D|am |tu AdaLah Leb|h Ba|k... Copyright © 2011 Design by Ipietoon Blogger Template | web hosting