Wednesday, April 28, 2010

BiLa KebakaraN BerBau WanGi... KaLau wakTu MaLam mesTi 'sErEmMmm'kaN?

cOrat cOret Oleh : myQza pada 9:31 AM
Photobucket

Tertarik betul dengan satu berita dalam Utusan hari ini. Kebakaran yang berbau wangi. Wah! Nasib baik siang. Kalau malam tiba-tiba bau wangi semerbak, meremang juga bulu roma.

Ini semua akibat dari sebuah kebakaran yang di anggarkan kerugiannya sebanyak RM 1 juta. Banyak sungguh.

Pemilik kilang ini bagai jatuh di timpa tangga sebab kilang ini baru beroperasi di tapak baru kerana sebelum ini kilang yang lama juga terbakar. Nampaknya pihak pengurusan perlu meningkatkan lagi ciri-ciri keselamatan di kilang yang 'bermain' dengan bahan kimia ini.

Berapa lama ya bau itu akan hilang?
Berita lanjut di sini.

Nota kakitanganku : Saat itu semua orang berbau wangi! he he he







18 kUs-kUs:

GaDiS KaMpUnG sEpArA BaNdAr on April 28, 2010 at 9:37 AM said...

kesiannya pd pemilik kilang tu

Ieda Al-Habsyi on April 28, 2010 at 9:39 AM said...

memang serammm wooo!! lariksss tak jejak tanah kalo ieda tedi wehh, hehehe :)

Hana Picca on April 28, 2010 at 9:47 AM said...

uiiks... senang hati bomba bekerja..takde la tahan nafas bau asap je..hihi

cik bunbun on April 28, 2010 at 9:50 AM said...

eh ni yang kilang minyak wangi tu kan? haha

sueanne on April 28, 2010 at 9:52 AM said...

kebakaran kilang perfume rupanya..heeeee

h a n i e on April 28, 2010 at 10:01 AM said...

mmg tinggi risiko kl dgn bahan kimia ni..
huhu..

Ejamaria on April 28, 2010 at 10:01 AM said...

wah best la... sekampung bau wangi!

zella y on April 28, 2010 at 10:20 AM said...

semalam nmpak asap berkepul2 dr opis sy... rupe2nyer kilang ni yg terbakar...

dh 2 kali dh kilang ni terbakar...

Azuan on April 28, 2010 at 10:27 AM said...

patut le wangi hahaaa

Dee on April 28, 2010 at 10:34 AM said...

kesian gak kt tokei..xdelah bonus ar tu taun ni..hahaha..memandai je dee..

Hazzy Ishak on April 28, 2010 at 10:34 AM said...

malang bertimpa timba
kesian dia

kella on April 28, 2010 at 10:54 AM said...

haah, suamiku bercanda
" baguslah.. kebakaran yang berbau wangi kan?"
aku tak tahu hujung panggal menjegkil je..

ohh.. rupanya dia baru tengok berita tu.. ingatkan apa la hajatnya tu..

zns on April 28, 2010 at 10:58 AM said...

siannya pemiliknya...tapi ni kilang apa ek?

Ieda Al-Habsyi on April 28, 2010 at 11:01 AM said...

tedi, ieda belajar kat cni nak buat coding blah bawah tu :

http://bloggingwithsuccess.net/grab-button-advertise-blog


:)

Ieda Al-Habsyi on April 28, 2010 at 11:03 AM said...

nanti tedi tukar coding tu ke url tedi ngan image location tedi :) nak paste coding tu kat cni takut tak menjadi :)

[s][u][e][h][a][n][n] on April 28, 2010 at 11:08 AM said...

alahai sian pemilik kilang tu...

a.z.r.i.n.a.03.07 on April 28, 2010 at 1:58 PM said...

huii... jangan tau...kRina yg dok Rawang ni tak de bau punnnn..


hehe..


*mesti lalu situ kalau nak gi Tesco..

a.z.r.i.n.a.03.07 on April 28, 2010 at 2:00 PM said...

opsss... kata kat Sue tu..bukan kilang perfume tapi freshner..

 

KaDangKala D|am |tu AdaLah Leb|h Ba|k... Copyright © 2011 Design by Ipietoon Blogger Template | web hosting