Wednesday, April 21, 2010

TiPs BuaT YanG MaLas PaPar 'enTry' BarU TaPI TiDak MahU TraFik MenJunaM . aDa kE? SiLa BacA JiKa inGin TaHu CaRanya.

cOrat cOret Oleh : myQza pada 2:54 PM
Aku pernah tulis pasal ini. Ramai yang pernah tulis pasal ini. Tetapi aku mahu ulang tulis semula sebabnya mungkin kamu sudah lupa atau tidak baca.

Oh! Peringatan. Tips ini tidak sesuai buat mereka yang memang mengadap dan mengemaskini blog setiap jam. Tidak sesuai buat mereka yang mempunyai idea mencurah-curah sampaikan satu jam boleh papar 2 hingga 4 tajuk baru. Tidak sesuai untuk kamu okey kawan-kawan.

Tips ini sesuai buat mereka yang tiada idea untuk menulis. Sesuai buat mereka yang tidak punya masa untuk mengarang paparan terbaru. Sesuai buat mereka yang malas mengemaskini tetapi mahukan trafik sentiasa ada ke blog mereka. Begini caranya dan aku selalu mempraktikkan.

Photobucket

Pergi ke 'entry' terakhir kamu. Klik 'edit post'. Ubah waktu di bahagian 'post option'. Ke depankan waktu kamu. Ubah tarikh juga jika berkeperluan. Maksudnya di sini, kamu papar semula 'entry' kamu yang terakhir. Sekurang-kurangnya sesiapa yang terlepas 'entry' terakhir kamu dapat membuka dan membacanya. Secara tidak langsung ianya menyumbang kepada laluan trafik ke blog kamu.

Aku juga melakukan perkara yang sama jika kamu perasan. Alhamdulillah. Ianya berkesan.

Jika kamu tidak faham sila tanya di kotak komen okey?

Nota kakitanganku : Eh! Tips ini untuk orang malas sahaja . Ekekekekeke...








32 kUs-kUs:

Hazzy Ishak on April 21, 2010 at 1:02 PM said...

aku suka buat ni...
he he he

Dee on April 21, 2010 at 1:08 PM said...

oh..gitu caranya..baru den tau..

Watierman, rmanbkr on April 21, 2010 at 1:14 PM said...

Wah idea bagus bila kemalasan...!TQ..tapi Akak tak kira traffic pun!!

Sharinginfoz on April 21, 2010 at 1:18 PM said...

yang teruknya nanti pembaca atau kat link blog org lain tu tengok tajuk sama aja...hmmmm parah nanti...apa-apa pun sekali sekala ok le

Buffered RM13.06

Gaji Berapa Kena Income Tax???

e~car182 on April 21, 2010 at 1:19 PM said...

wah!begitu rupanya,,nanti nak tiru lah!thnx tedi!hehe ;D

sI tEDI on April 21, 2010 at 1:24 PM said...

sharinginfoz :

Itulah gunanya. orang yg terlepas pandang entry kita akan klik dan org yg sudah baca tgk tajuk sama.. takkan nak baca kali kedua kan. Kena faham sendirilah. Oh! Blogger ni x de entry baru. dia republish entry dia yg aku dah baca.

X de masalah.
nak buat selalu pun x de masalah. belum baca n nak baca tekan. sudah baca n tak nak baca iggy jek.

Terima kasih.

siti nurkhijah on April 21, 2010 at 1:32 PM said...

ok gak cam ni.. coz aku ni tak leh slalu update blog...

hanie@nisya on April 21, 2010 at 1:35 PM said...

menarik :)

nursarah on April 21, 2010 at 1:42 PM said...

adoi, dah lama aku tertanya2 cam mana org buat. baru kali ini mendapat tahu..

thanks tedi!

Wanita Mutalib on April 21, 2010 at 1:44 PM said...

sayalah si pemalas itu.... :p

atty's on April 21, 2010 at 1:53 PM said...

kty pun selalu buat gtu..ekekeke..

~0~ on April 21, 2010 at 2:04 PM said...

thanks

~LP Lum~ on April 21, 2010 at 2:07 PM said...

thanx ya ted... :)
blh di pratik kan... :p

TiTin on April 21, 2010 at 2:10 PM said...

thx td...good tips...
bolela ikut kalo takde idea...

ONE ZABA on April 21, 2010 at 2:12 PM said...

nak ubah ubah benda tu pun malas gak....

norliza_osman on April 21, 2010 at 2:13 PM said...

akan ku cube wahai cik tedi.. thanks...

Katak Ijau on April 21, 2010 at 2:16 PM said...

oh gitu yer...
time kasih cik tedi........ :)

Liliyuli on April 21, 2010 at 2:39 PM said...

owh macam tu ye? tapi saya rajin wat entry 1 hari 1 entry..hehehe

tunbegia on April 21, 2010 at 2:43 PM said...

sungguh rajin uoolss,

salamm,

♥S@R@♥ on April 21, 2010 at 2:46 PM said...

tediiiiiiiii..

i like..syg sama kamu tedi..

sesuai utk sara entry ni..hehe

qaseh on April 21, 2010 at 2:52 PM said...

betul ke ni.....caya lahhhhh

blueCITY® on April 21, 2010 at 2:59 PM said...

oooooooooo gini ke?
penah gak tertanya2 nampak tedi dah ada n3 baru, bila bukak, n3 sama gak,
ekekekkek..

pernah gak cuba wat, tapi tak menjadi pung
hahahha..

koi ni sokmo lembab sikit bab2 ni
lalallal

tq sharing ya

maiyah on April 21, 2010 at 3:01 PM said...

bgus.. bgus

relevan on April 21, 2010 at 3:04 PM said...

Heh heh!

itafukada on April 21, 2010 at 3:16 PM said...

psst..aku la pemalas itu.hikhik..
tp kdg2 nak bukak tukar date pun malas..camno tu?huhu..

Alimaz-Kembara Terasing on April 21, 2010 at 3:42 PM said...

err kadang2 buat jugak...

zaiMi on April 21, 2010 at 3:59 PM said...

memang betul2 tips untuk orang malas. hehe

deena awanis on April 21, 2010 at 4:27 PM said...

terasa..dush2!!hehehe

bellar0ssa on April 21, 2010 at 5:09 PM said...

ted, kalau paparkan balik entri.. nanti jadi double lah eh kat page kite tu..ade 2 entri yang sama? cmtu ke?

white rose on April 21, 2010 at 7:55 PM said...

sy slalu gak wat mcm 2...sebab kdg2 tak sempat nak udpate...

a.z.r.i.n.a.03.07 on April 21, 2010 at 8:03 PM said...

boley gak buat pasal skarang ni tahun ni memang tahun malas agaknya... mcm terpaksa jer..

nuyue on April 21, 2010 at 10:18 PM said...

blog ku dah bersawang
nampak gayanyer leh laaa cuba cara ni
thank

 

KaDangKala D|am |tu AdaLah Leb|h Ba|k... Copyright © 2011 Design by Ipietoon Blogger Template | web hosting