Friday, April 23, 2010

PaGi JuMaaT Di HaRi Ini, akU TerinGaTkan KamU Dan KamU. SeLamaT HarI LaHir....

cOrat cOret Oleh : myQza pada 7:30 AM
 Photobucket

Selamat pagi  Jumaat semua. Syukur masih bernafas.

Hari ini hari lahir kawan aku. Semalam hari lahir anak saudaranya. Esok giliran aku pula. Tetapi kami sebaya. Menarikkan. Umur? Umur adalah rahsia. Ha ha ha..

Kami bertiga berkawan baik masa di sekolah rendah. Walaupun aku masuk ke sekolah tersebut semasa sudah pertengahan darjah 3, kami akrab. Mungkin sebab dari Darjah 4 sampai Darjah 6 kami Pengawas .

Namun keakraban kami hanya tinggal sejarah. Kami rapat hanya setakat di sekolah rendah. Kedewasaan telah memisahkan kami. Masing-masing membawa haluan sendiri. Persahabatan semakin menjauh dan hilang. Mereka sudah berjaya dalam kehidupan masing. Syukur.

Setiap tahun bila tiba tarikh-tarikh ini, aku pasti akan teringatkan mereka. Yang seorang baru berkahwin hujung tahun lepas, makciknya pula sudah ada 3 orang anak. Aku? Oh!! Masih merangkak-rangkak!

Selamat Hari Lahir Erna, untuk semalam 22 April dan Cain 23 April 2010. 

Jauh bukan bermakna tidak ingat! 

Nota kakitanganku : Di hati tetap dekat!


16 kUs-kUs:

Nazz@Purple on April 23, 2010 at 7:37 AM said...

Sama la..hari ini hari lahir Mak nazz..tak cari hadiah dia lagi..nak bagi apa eh..

Kyuubi_85 on April 23, 2010 at 7:44 AM said...

Distance never separates two hearts that really care :D

Happy birthday!

Misz Pinkie Winkie on April 23, 2010 at 7:52 AM said...

tedi.
esok hari lahir kamu ka?
aperpon....selamat hari lahie bagi mereka yang hidup dalam dunia ciptaanNYA.

bestnya sambut besday.
tapie kalo sudah mula meningkat dewasa.
bencinyaaaaaaaaaaaaa.

Watierman, rmanbkr on April 23, 2010 at 8:01 AM said...

I know its your birthday tomorrow Dik....jauh dimata..namun dekat di hati!....

mamai on April 23, 2010 at 8:34 AM said...

selamat hari lahir pada mereka yang lahir hari ini....

atty's on April 23, 2010 at 8:39 AM said...

selamat hari jadi utk yang meyambutnya

suka ..ayat yg tedi tulis tu

Jauh bukan bermakna tidak ingat ..yup setuju sangat2

deena awanis on April 23, 2010 at 8:46 AM said...

happy birthday to you in advance cik tedi!!esok i celebrate birthday kat rumah i tau..

Yunus Badawi on April 23, 2010 at 9:01 AM said...

Selamat Hari Lahir tedi.

Perjalanan hidup manusia ni tak sama. Yg penting kita tak lupa matlamat kita utk mencari keredhaanNya.

Hazzy Ishak on April 23, 2010 at 9:03 AM said...

Happy birthdayyyy!

Hazzy Ishak on April 23, 2010 at 9:03 AM said...

in advance
he he he

zns on April 23, 2010 at 9:18 AM said...

cik tedi nak hadiah apa?

Katak Ijau on April 23, 2010 at 9:22 AM said...

cik tedi...
esok bday ko yer...
sok aku nyanyikan lagu harijadi kat ko yer... :)
nk wish to both of them hepi belated bday too... :)

Nidza on April 23, 2010 at 9:30 AM said...

salam tedi,

oooo...besok sambut besday..
so, sy ucapkan slmt hari jadi in advance boleh?

semoga murah rezeki,sihat dan selalu ceria ok...

kella on April 23, 2010 at 9:54 AM said...

hmm... Selamat hari lahir kepada mereka kat 'in advance' to u ya tedi!
moga lebih byak perkara yang baik2 berlaku..
semoga dirahmati ALlah..
Amin..

siti murni ishak on April 23, 2010 at 10:13 AM said...

Tedi! Happy birthday utk u all bertiga....semoga sukses & happy2 selalu...

Ƹ̵̡Ӝ̵̨̄Ʒ tinieƸ̵̡Ӝ̵̨̄Ʒ ♥●•٠·˙ on April 23, 2010 at 10:20 AM said...

hepi birthday in advance.. boleh? takut tak sempat esok nak wish almaklumla esok esti fatin akan follow aku p ofis hehehe

 

KaDangKala D|am |tu AdaLah Leb|h Ba|k... Copyright © 2011 Design by Ipietoon Blogger Template | web hosting