Friday, April 30, 2010

TersEkaT DaLam 'Jam' DenGan PeruT YanG KenyanG MakAn SemanGkuK B.A.K.S.O....

cOrat cOret Oleh : myQza pada 10:18 PM
Berbelit gila tajuk. Ha ha ha ha... Aku mahu cakap, aku terperangkap dalam kesesakkan jalanraya dalam masa yang sama perut sudah kenyang dengan semangkuk Bakso! Ekekekeke....

Photobucket

Semangkuk Bakso.

Photobucket

Bebola daging yang 'kureng'. Tapi Alhamdulillah. Dapat juga makan. Kenyang. Syukur.

Mydin hari ini orang ramai gila! Entah kenapa. Aku beli barang mahu beratur pun panjang. Aku mungkin orang ke 10. Aduhai...

Photobucket

Kereta di depan ini di pandu oleh seorang wanita yang telah memotong barisan. Dia boleh selamba kodok potong barisan lebih 15 buah kereta di hadapan Seri Negeri untuk masuk ke simpang arah Ozana.

Akhirnya tersadai di hadapan kereta aku apabila jalan sebelum Ozana lagi sudah sesak sehingga di lampu isyarat Water City.

Ha ha ha ha... Kelakarlah Makcik yang pandu kereta itu. Lain kali jangan potong barisan okey makcik. Lebih malang lagi kalau makcik potong kereta saya sekali. Kan sudah di ambil gambar. Semua orang mahu cepat makcik. Jam sudah pukul 7.00 malam. Jangan pentingkan diri sendiri. Ikutlah peraturan di jalanraya.

Wah! Berceramah sudah!

Okeylah! Perut sudah kenyang!! Kita tidur dulu!! Eh! Tak!!Tengok cerita apa yang menarik.

Nota kakitanganku : Ada cerita tragis...








15 kUs-kUs:

ezam on April 30, 2010 at 8:25 PM said...

sedapnya bakso!!!!!!

aNiSa hANg tUaH on April 30, 2010 at 8:26 PM said...

sedapnyeee
hm
dah lame tak makan baksooo

zeqzeq on April 30, 2010 at 8:33 PM said...

dah lupa RASA Bakso, lama sangat 3 tahun lalu

::alwaniamalini:: on April 30, 2010 at 8:40 PM said...

cik tedi!!! lamanya x ke sini..dak utih dah xde ehh huhuh..lama x dengar cite :(

hanie@nisya on April 30, 2010 at 8:59 PM said...

slesai sudah ngidam si tedi :)

a d r e y n i e e l i s y a on April 30, 2010 at 9:04 PM said...

tgk bakso di sini..
tiba2 mo makan bakso

NARDtheNERD on April 30, 2010 at 9:57 PM said...

first time i mkn bakso..
time tgh demam..
habis semua keluar balik..
hehehe~

LiNda on April 30, 2010 at 10:08 PM said...

ekekeke...

tak pasal-pasal keta mokcik dah masuk dlm blog .

Cerita tragis apakah itu ?

Aqma eUcaLypTus GurL on April 30, 2010 at 10:09 PM said...

mak ai.. sedapnya bakso.. makan kat mane tuh.. mintak sikit.. hehehe

jane on April 30, 2010 at 10:28 PM said...

k tedi...nk apply bwh spa tu jawaatan apa?????

azieazah on April 30, 2010 at 10:54 PM said...

Pada saya, kekuatan bakso adalah pada bebola dagingnya... tu yg sedap..

Wahhh... itu makcik.. tak sabar nak balik masak ler tuh agaknyaaa.

~LP Lum~ on April 30, 2010 at 11:22 PM said...

alhamdulillah~

akhirnya tercapai gak ko nak makan bakso tercapai... :)

ber_u_wang on April 30, 2010 at 11:47 PM said...

ha ha pemandu perempuan mcm tu.. kureng berfikir tau tekan minyak je..

blueCITY® on May 1, 2010 at 12:02 AM said...

salam,
uh uh
ambik gambo keta makciks ya


bila rindu datang
hati jadi sayu,
pergilah.....

e.t.t.y on May 1, 2010 at 9:14 AM said...

dulu ada pakcik jual bakso kt melaka central. pure dari indon. sedap gilak! tp skrg dah takde.
jom tedi cari bakso tersedap kt melaka ney. teringin lah pulak.

 

KaDangKala D|am |tu AdaLah Leb|h Ba|k... Copyright © 2011 Design by Ipietoon Blogger Template | web hosting