Monday, April 05, 2010

MaaF! akU PuLanGkan BaranG Kau BaLIk SeBab HarGanya LaiN DariPada yanG TerTera!! JanGan BermaiN DenGan StraTeGi YanG KoTor!

cOrat cOret Oleh : myQza pada 11:30 PM
Photobucket

Tanjak!

Ada 4 replika tanjak ini, 2 di sebelah kanan dan 2 di sebelah kiri. Lokasinya di atas Jambatan Hang Jebat berdekatan dengan Taman Rempah. Cantik dan menarik. Belum siap sepenuhnya mungkin.

Tentang tajuk, aku ke Tesco Melaka. Tertarik dengan satu 'pad coller'. Di papan tandanya tertulis harga RM 10.00

Murah! Mengambil satu. Kemudian bila pembayaran di buat, harga sebenarnya ialah RM 23.90 Aku tidak silap tengok. Aku tanyakan sekali lagi kepada sahabat yang menemani di sebelah.

'Awak nampak harga dia berapa?'

'Yelah, RM 10.00!!"

Aku berkata kepada juruwang.

"Saya tidak jadi beli. Harga di papan tanda RM 10.00!'

Juruwang memahami dan membatalkan transaksi.

Aduhai! Tesco pun sudah berjangkit dengan Giant?

Macam-macam strategi mahu lakukan barang.

Nota kakitanganku : RM 23.90 kalau aku tambah sedikit aku boleh beli yang lebih baik daripada yang ini.





26 kUs-kUs:

ONE ZABA on April 5, 2010 at 8:20 PM said...

boikot tesco pulak...

blueCITY® on April 5, 2010 at 8:25 PM said...

heh, i pernah gak kena benda ni, kat giant gak dulu2
terus tak jadi beli
apa kes

huh

mIsH IeRA cIK irAh on April 5, 2010 at 8:31 PM said...

penah kene time shopping kat singapore aritu T_T

-aTie- on April 5, 2010 at 8:32 PM said...

pernah gak kene cam nie... mcm2 dorg nie

Khaizarien @ atie Blog

Nur Su'aidah on April 5, 2010 at 8:45 PM said...

emmmm.. giant pon mcm tu ke tedi !!
owhhh ya. sy baru balik ni dr melaka, shopping.. hehehe

Tuah said...

Biasalah tu cik ted.nak melariskan barang.pembeli yg perasan harga masa bayar tu untunglah dia.tp kalau jenis yg teliti & membelek masa tgh touch harga tu,mmg kompom la kita xjd beli.

Pada masa2 mcm ni lah kita perlu gunakan hak & kuasa kita sbg pembeli.

Tie said...

Alamak! Kak tie ni main beli je, pastu time nak bayar tak check pulak! Agaknya dah berapa kali kena tipu, ekk !!

cik syazni on April 5, 2010 at 9:13 PM said...

aku pnah terkena mase nak membeli apple!

Miss ... on April 5, 2010 at 9:40 PM said...

strategi pemasaran hehe

.::WaNiE::. on April 5, 2010 at 9:54 PM said...

uiks, giant melaka jugak??

ingatkan giant shah alam jek buat perangai macam ni

dan berjangkit kat tesco pulak?
isk isk isk

eh salam singgah ehhehe

white rose on April 5, 2010 at 10:01 PM said...

teruknya dorang...
strategi nak mengenakan pelanggan je...

ni sudah tak baik...

ashie023 on April 5, 2010 at 10:04 PM said...

ahaha..aku pun ada kene ni..aku cam pelik je..kat papan tu tulis rege lain, g kat kaunter lain lak dikira..ape kes..giant lah ni..aigooo..so stupid lah buat camni..

umi_e on April 5, 2010 at 10:06 PM said...

Salam... sebab itu, kalau masa bayar, kena tengok harga yang dipunch :D

* selalu juga kena - pergi jumpa manager -> dapat harga yang tertera :p

zaradgreat on April 5, 2010 at 10:17 PM said...

tedi,
dah lama rse nye tak balik melaka...
tengah bulan mei baru aku balik melaka kot...

T_T

kak anie on April 5, 2010 at 10:19 PM said...

tEDl...akak pernah kena di Giant...terus mintak balik duit...pastu sound kat budak tu...kenapa boleh jadi camtu...itu menipu pelanggan namanya...

Azuan on April 5, 2010 at 10:21 PM said...

tak pernah pulak kena camtu huhuu

Wanita Mutalib on April 5, 2010 at 11:02 PM said...

setuju..

ini bukan tentang duit..

tapi tentang kejujuran dan penipuan..

MyaFiza on April 5, 2010 at 11:28 PM said...

wahh...memang nak kena sound diorang yg jaga kaunter ni.

sonata anak kancil on April 5, 2010 at 11:35 PM said...

sy kalau nak beli...tengok betul2 sampai puas hati...kalau salah jugak...pulangkan la....kalau tak pasti...sy tanya dgn salegirl...

QieFLy si Dolce on April 5, 2010 at 11:42 PM said...

customer is always right....wahhh tetiba je statement tu kuar hahah ;p

nj on April 6, 2010 at 12:24 AM said...

sitedi...
taktik pemasaran yang kotor!...report kat KDN!

messyremo on April 6, 2010 at 12:27 AM said...

hehe..aku pnh kene gak cmtu..
bole wat repot nih..

relevan on April 6, 2010 at 7:24 AM said...

Antara salah satu taktik dalam perniagaan..tapi kita banyak lagi pilihan ditempat lain..

Nazz@Purple on April 6, 2010 at 7:56 AM said...

pernah kena diMydin..tp jika ada percanggahan harga dari apa yg di scan dgn harga yg ditampal..dia akan ikut harga yg paling murah..

Adlina Husaini on April 6, 2010 at 10:03 AM said...

ish apada..lenkali ambil je pic depa yg tak bertanggungjawab neh and tayang kat sini =D

nuraarin-life on April 6, 2010 at 10:48 AM said...

tu yg susah kalau guna sistem bar code nie.. senang menipu customer

Saya banyak kali kena, so mmg berhati2

 

KaDangKala D|am |tu AdaLah Leb|h Ba|k... Copyright © 2011 Design by Ipietoon Blogger Template | web hosting